Activity tracker kopen - Inzicht in jouw bewegen

Inzicht in jouw bewegen

Activity tracker kopen

Een Activity Tracker is een beweginssensor die je om je pols draagt. Een tracker meet je dagelijkse activiteiten zoals stappen en trappen. Met de uitgebreider trackers meet je ook hartslag, afgelegde afstand, GPS en je slaap.

6 aanbiedingen tot 13% korting

Tips activity tracker kopen

Bij het aanschaffen van een activity tracker dien je van tevoren goed na te denken over waarvoor je de tracker wilt gebruiken. Aan de hand van de functies die een activity tracker voor jou moet hebben kun je een selectie maken van trackers die aan jouw wensen voldoen.

Stappenteller
Een van de belangrijkste functies van een activity tracker is een stappenteller. Hiermee worden onder meer je stappen bijgehouden gedurende dag of tijdens een rondje hardlopen. Hiermee krijg je inzicht in hoeveel jij beweegt. Dit kan jou vervolgens helpen in je motivatie om meer te bewegen.

Hartslagmeting
Ontdek hoe je hart reageert op alles wat je onderneemt. De ingebouwde hartslagmeter volgt je hartslag 24/7, zodat je een volledig overzicht krijgt van je dagelijkse activiteit.

Caloriemeting
Houd het aantal calorieën bij dat je verbrandt. Je kunt zien hoeveel calorieën je verbrandt tijdens elke trainingssessie en gedurende de hele dag. De combinatie van continue hartslagmeting en 24/7 activiteit meting staat garant voor een nauwkeurige en betrouwbare caloriemeting.

Bewegingsmeter
Jij kiest hoe je wilt bewegen. Kies uit een lijst van verschillende sporten jouw favoriete sportprofielen en zet ze op je activity tracker, zodat tijdens je training uitsluitend de relevante gegevens op je scherm weergegeven worden. Sportprofielen helpen je ook om je trainingslogboek bij te houden

Trainingsdoelen
Op je activity tracker stel je een persoonlijk bewegingsdoel in. Dat doel kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op je aantal gelopen stappen, traptreden of verbrande calorieën. Wanneer je je doelen behaalt, geeft je tracker een lichte trilling of ontvang je in de bijbehorende app een zogenaamde badge.

Inactiviteitswaarschuwingen
Te lang zitten is slecht voor je gezondheid. Als je te lang niet bewogen hebt, geeft de activity tracker een trilalarm om je eraan te herinneren dat het tijd is voor een actieve break.

Slaapmeter
Goed slapen is ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid. Het voordeel van een activity tracker is dat je deze tijdens het slapen kunt dragen. Om je een idee te geven van jouw slaappatroon, houdt de activity tracker gedurende de nacht jouw lichte slaapfase, diepe slaapfase en REM-fase bij, evenals jouw lichaamsbewegingen. Schakel voor nog meer inzicht de Pulse Ox-functie in om het zuurstofniveau in jouw bloed tijdens de slaap te bekijken. Hierdoor krijg je inzicht in je slaapritme, dit kan jou vervolgens helpen om beter te slapen.

Pulse Ox
De Pulse Ox-sensor schat het zuurstofsaturatiegehalte in jouw bloed in. Jouw Pulse Ox-metingen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals jouw algemene gezondheid en conditie. Door het controleren van uw Pulse Ox kun je inschatten hoe jouw lichaam zuurstof absorbeert.

Stress-tracking
Activity trackers kunnen je laten weten of je een rustige, gemiddelde of stressvolle dag hebt gehad, met alle stadia daartussenin. Door jouw HRV (het tijdsinterval tussen elke hartslag) te volgen, berekent en toont de activity tracker jouw stressniveau. Als in de loop van de dag jouw spanningsniveau hoger wordt, geeft de “Relax Reminder” een trilling seintje op jouw pols en toont een bericht (“Neem even een momentje de tijd om te ademen?”). Gebruik de timer voor ontspannende ademhalingsoefeningen. Ademhalingsoefeningen hebben een bewezen kalmeringseffect op jouw geest en lichaam.

Bewaking fitheid
Activity trackers verzamelen hartslaggegevens via jouw pols met een weergave van jouw geschatte VO2 max, dit geeft een beeld geven van jouw huidige conditie. In het algemeen geldt dat als jouw aerobe conditie stijgt, jouw VO2 max eveneens stijgt. De tracker kan jouw fitnessleeftijd schatten aan de hand van jouw VO2 max. Je kan deze leeftijd zelf helpen verlagen door je flink in te spannen en regelmatig te sporten. Voor extra inzicht zal de tracker je op de hoogte brengen als jouw hartslag onverwacht stijgt boven een door jouw ingestelde drempelwaarde. Als je langer dan 10 minuten inactief bent en jouw hartslag boven de ingestelde drempel blijft, ontvang je een waarschuwing

GPS
Krijg toegang tot alle gegevens die je nodig hebt door optimaal gebruik te maken van je telefoon. Een activity tracker kan gebruik maken van GPS-signaal van je telefoon om snelheid en afstand te meten en je route in kaart te brengen bij outdoor activiteiten.

Blijf verbonden
Met een activity tracker om jouw pols, hoef je niet meer te kiezen tussen verbonden blijven of actief blijven. Controleer het weer, bedien jouw muziek, ontvang smartphone meldingen, zoek jouw telefoon, beantwoord zelfs sms’jes met vooraf ingestelde sms-antwoorden en open berichten van sociale media op het scherm van jouw tracker – en dat alles terwijl jouw smartphone opgeborgen blijft.

Waterdicht
Een waterdichte activity tracker kun je omhouden bij het douchen. Wil je zwemmen met een activity tracker, dan moet hij niet alleen waterdicht zijn, maar ook tegen de ‘slagen’ in het water kunnen.

Activity tracker delen:

Voordelig activty tracker kopen

Met een activity tracker houd je van alles bij: hoeveel je beweegt, je hartslag, je calorieverbruik en je slaappatroon. Zo kun je dankzij draagbare technologie een hoop gegevens over je leefpatroon en gezondheid verzamelen.

6 aanbiedingen tot 13% korting

Meer kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.