Fietsvakantie Alpe-Dhuez - De Nederlandse berg!

De Nederlandse berg!

Alpe d’Huez fietsen

  • Fietshotel bij de Alpe d’Huez
  • Perfecte ligging
  • Veilige fietsenstalling

Fietsvriendelijke accommodaties

Fietsvakantie Alpe d’Huez

Een historische col: de Alpe d’Huez fietsen met haar 21 haarspeldbochten vanuit Bourg d’Oisans. De Alpe is dé Nederlandse berg, omdat we er in de Tour het vaakst wonnen. Ook vind je er tijdens de Tour de France een Nederlandse bocht, nummer zeven vanaf de top. Bijzonder aan de Alpe is dat, op een na, alle haarspeldbochten vlak zijn. Dat geeft ruimte om op adem te komen om door te stoempen naar de volgende bocht op deze col van ‘hors categorie’.

Programma

De Franse Alpen biedt een van de grootste bergketens van Europa. De uitzichten onderweg zijn overweldigend. Daarnaast is deze regio het decor van de Tour de France. Voor een actieve vakantie zit je hier dus helemaal goed.

Omgeving

Het uitzicht in de Franse Alpen is overweldigend. Vaak wordt de regio aangedaan in de Tour de France door de vele cols van naam. De Franse Alpen bieden een grote verscheidenheid aan landschappen: groene Alpenweides met houten chalets, helerblauwe meertjes en hoge bergtoppen.

Toe aan iets anders? Zet dan koers richting het laaggelegen Grenoble. Voor een adembenemend uitzicht over de hoofdstad van de Alpen, neem je de kabelbaan naar Fort de Bastille. Dit is een oude militaire burcht op een bergklif aan de rand van het centrum. Bezoek de overdekte markt in het hart van het centrum, kom bij op een van de pittoreske pleinen of drink wat bij één van Frankrijks oudste cafés.

Andere beklimmingen

Naast de Alpe d’Huez fietsen hebben de Alpen nog meer reuzen Tour cols, zoals de Mont Ventoux, Col de la Croix-de-Fer, de Col du Glandon of de Col du Galibier. Er zijn voor de klimgeiten uitdagingen genoeg in de Alpen! Minder bekend en drukbezochte cols zijn de Col de Sabot en La Bérarde. Wil je jezelf écht uitdagen? Fiets dan de route van La Marmotte Alpes, die goed is voor 5000 hoogtemeters. Van de Col du Glandon, Col du Télégraphe tot de Col du Galibier. Eindig na deze uitputtingsslag met de Alpe d’Huez en bekroon jezelf tot bergkoning of koningin.

Route & begeleiding

De Franse Alpen bieden een grote verscheidenheid aan landschappen én activiteiten. Nergens anders kan je zo genieten van de vrijheid als in de bergen. Over de slingerende wegen door het hooggebergte is op en top genieten. Door de Franse Alpen loopt de ‘’Route des Grandes Alpes’’. Deze route is ongeveer 700km lang en loopt door de mooiste en hoogste bergpassen van de Franse Alpen. Door de lengte van de route kan je overal starten en een deel van de route fietsen.

Groepen

Wil je met je eigen (zakelijke) groep naar de Alpe d’Huez? Dan stellen wij graag een reis op maat voor je samen. Geef je wensen aan ons door en we gaan aan de slag. Wil je zelf de routes rijden, dan zorgen wij dat je deze van tevoren op je navigatie krijgt. Of ga je liever met onze ervaren begeleiders op pad die je meenemen op de mooiste routes. En na afloop een pastamaaltijd of toch liever een BBQ voor de hele groep? Wat je wensen ook zijn, wij denken graag met je mee.

Goed verzekerd op reis!

TUI vindt het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat voor de Marathon Londen en adviseert je om een reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel i.c.m. een blessuredekking) af te sluiten. TUI verzekeringen sluiten exact aan op je reis en hebben dekkingen die uniek zijn op de Nederlandse markt!

Alpe d’Huez fietsen delen:

De Nederlandse berg!

Met TUI Sports ontdek je de schoonheid van de Franse Alpen. Met of zonder professionele begeleiding. Wil je alleen of met je eigen fietsmaatjes eropuit trekken, dan geven we je de mooiste routes mee voor op je navigatie.

Fietsvriendelijke accommodaties

Meer fietsvakanties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.