Duiken in Egypte - Groot blauw paradijs

Groot blauw paradijs

Duiken in Egypte

Tijdens een duikvakantie in Egypte voel je je letterlijk als een vis in het water. De Rode Zee is een fascinerende samensmelting van factoren: de prachtige koraalriffen en het helderblauwe water.

Onbezorgd op duikvakantie

"De onderwaterwereld van Egypte loopt vanaf Nuweiba tot Ras Banas en heeft een kustlijn van bijna 1.000 kilometer lang. Er valt dus veel te ontdekken tijdens een duikvakantie Egypte."

Duikvakantie in Egypte

De 3 belangrijkste bestemmingen in het ‘duikersmekka’ Egypte zijn Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam. Het mooie van duiken in Egypte is dat het het hele jaar door mogelijk is met watertemperaturen van 21°C tot 28°C en een zicht van 20-50 meter. De meeste duikspots liggen daar waar de Arabische woestijn de Rode Zee raakt, én in het noordoosten langs de Golf van Akaba.

Duiken in de Rode Zee

Waar kan je duiken in de Rode Zee? Er zijn verschillende mooie duikbestemmingen. Plaatsen die qua sfeer en duikmogelijkheden onderling verschillen:

1. Duiken bij Sharm-el-Sheikh

Sharm-El-Sheikh in Egypte is bekend bij duikers over de hele wereld. Vanuit deze plaats kom je op de meest fantastische duikspots die je ooit zag. Behalve de prachtige koralen en kleurrijke vissen zijn er ook grote dieren te spotten: manta’s, hamerhaaien, walvishaaien, roggen en schildpadden. Helaas zijn ze er niet allemaal tegelijk en is het verstandig om de onderwater Wildlife-kalender te raadplegen als je erop uit bent een speciale diersoort te zien. In Sharm-el-Sheikh vind je vele duikcentra die zowel voor beginners als ervaren duikers veel te bieden hebben.

2. Duiken in El Gouna

Bij El Gouna liggen wrakken in het water. Het rif van Abu Nuhas staat bekend als ‘scheepskerkhof’. Er ligt een kleurrijk rif dat door even kleurrijke scholen vis wordt bezocht. Misschien zie je er krokodilvissen of octopussen. El Gouna zelf is een project van luxueuze hotels en resorts, aangelegd langs en op 10 kilometer zandstrand.

3. Duiken bij Hurghada

Hurghada is een badplaats van waaruit zowel beginners als gevorderden memorabele duiken in Egypte kunnen maken. Hiervandaan vertrekken ook veel ‘live-a-board’ trips. Het staat bekend om de manta’s, roggen en schorpioenvissen en je kunt er snorkelen met dolfijnen.

Duiken in de Golf van Akaba

De Golf van Akaba is de uitloper van de Rode Zee die Egypte scheidt van Saoedi-Arabië en Jordanië. Het ligt erg beschut en er is weinig stroming. Van noord naar zuid tref je hier de volgende populaire duikplaatsen aan:

1. Duiken bij Dahab

In vergelijking met Sharm-el-Sheikh een rustige plaats. Bij Dahab vind je barsten en tunnels en met koraal begroeide wanden. Je ziet er kolonies alen en vaak barracuda’s. Vaste bewoners van het water rondom Dahab zijn de karetschildpad en dolfijnen. De meeste kans ze te zien maak je van mei t/m september. Een aantal duiksites zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de kust. Minder makkelijk te bereiken duikplekken worden bezocht per boot of (echt waar) zelfs per kameel.

2. Duiken bij Nuweiba

De zee bij Nuweiba is het leefgebied van een groot aantal koraalduivels en er liggen prachtige koraaltuinen met wel 3 meter grote tafelkoralen. Je kunt er ook zwemmen met dolfijnen. Vooral interessant voor de beginnende duiker en voor duiken met kinderen.

3. Duiken bij Taba

In het noordelijke puntje van de Golf van Akaba ligt Taba. Massatoerisme vind je hier nog niet. De duikplekken zijn onbedorven en zeer geschikt voor de beginnende duiker. Bijna geen stroming en toegankelijk zowel met een boot als vanaf de kust. Verwacht hier geen enorme riffen maar wel rustige en natuurlijke en onbedorven duikplekken met koralen, anemonen, tropische vissen en zelfs zeepaardjes.

Duiken bij Marsa Alam

Marsa Alam kent nog een vrij onbedorven duikgebied, waar safariboten meerdere malen per dag toeristen meenemen om vanaf de boot de onderwaterwereld te ontdekken. In Marsa Alam is ook het Samadai, een van de weinige plaatsen in de wereld waar je tussen de wilde dolfijnen kunt duiken. In combinatie met de koraalriffen en indrukwekkende kleuren zul je deze ervaring niet snel vergeten tijdens een duikvakantie Egypte.

Duikscholen Egypte

Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie. Kies uit het grote aanbod van hotels en duikscholen.

Diving Safari Egypt
Naar website: divingsafariegypt.com

Egypt Divers
Naar website: egyptdivers.com

Duikinspiratie

Duiken in Egypte delen:

Voordelig op duikvakantie

Laat je na een urenlange duik in de kleurrijke onderwaterwereld lekker in de watten leggen bij het All Inclusive hotel van TUI, waar de ober je met veel plezier een cocktail brengt. Proef van het goede leven in Egypte en boek snel deze goedkope zonvakantie bij TUI.

Onbezorgd op duikvakantie

Meer duiklocaties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.