Wrakduiken op Aruba - Bestemming voor wrakduiken

Bestemming voor wrakduiken

Duiken op Aruba

Duiken op Aruba betekent dat je een uitgebreide lijst met duiklocaties. Maar voor het grootste deel trekt Aruba duikers aan die op zoek zijn naar wrakken.

Onbezorgd op duikvakantie

Snelmenu: duiken op Aruba

  1. Duikvakantie op Aruba
  2. Duiklocaties
"Het Arishi Reef is volgens velen dé mooiste plek om te duiken op Aruba. Het Arishi Reef heeft een diepte van maximaal 15 meter en is daardoor goed te doen voor beginners."

Duikvakantie op Aruba

Van heel de Caraïben is Aruba zelfs bij bestemming dé plek voor wrakduiken. Denk aan vliegtuig- en scheepswrakken in combinatie met prachtige verborgen riffen. Ontdek hier de mooiste plekken om te duiken op Aruba.

Wrakken variëren in diepte van 6 tot 30 meter. Als je op een van deze locaties duikt, kun je een onderwaterlandschap vol zachte koralen verwachten. Voor de noordwestkust zijn er tuinen met zeegras voor een leuke afwisseling van wrakken.

Duiklocaties

Op Aruba zijn maar liefst meer dan 30 duikspots. De beste duiklocaties tref je aan de west- en zuidkust van het eiland. Aan de noordkust is het heel gevaarlijk om te duiken. Je ziet aan de noordkust daarom alleen zeer geoefende duikers.

Je hebt 2 mogelijkheden bij het duiken. Je kunt vanaf de kant en vanaf een boot beginnen. Bij het ‘kantduiken’ loop je vanaf het strand de zee in om vervolgens je onderwaterreis te maken. Bij het ‘bootduiken’ word je met een boot naar bijzondere locaties gebracht om vervolgens je tocht te beginnen. De meeste locaties zijn alleen met de boot te bezoeken. Hierbij ga je op zoek naar wrakken en koraalriffen, die wat verder in zee liggen. Het is dan te vermoeiend om met duikuitrusting vanaf de kant te zwemmen. 

Wrakken

Aruba is de topbestemming voor mensen die komen ‘wrakduiken’ in het Caribisch gebied. De Arubaanse bodem telt zo’n 11 wrakken van vliegtuigen en schepen. De Antilla, het grootste scheepswrak van de Cariben, ligt op de bodem van Aruba en is tijdens een duik te bewonderen. Het schip is 130 meter lang en ligt ongeveer 18 meter diep. Doordat de Antilla in 2 stukken is gebroken, ziet het er mysterieus uit. Het wordt ook wel eens ‘het spookschip’ genoemd.

Koraalriffen

Hier zwemmen de mooiste vissen met de felste kleuren rond. Ook de waterplanten zien er fantastisch uit. Het is voor duikers een groot feest om er te zwemmen. Het lijkt net een tropisch aquarium. De vissoort die het meest voorkomt in het gebied, is de gekleurde Papegaaivis. Deze kunnen wel een meter lang worden. De soorten die hoog op het verlanglijstje staan van veel duikers, zijn de hengelaarsvis en het zeepaardje.

Duikscholen op Aruba

Er veel verschillende duikscholen aanwezig op de eilanden, waardoor je ruim de keuze hebt uit het aanbod.

Palm Beach Divers Aruba

Wanneer duiken op Aruba

Het droge seizoen op Aruba duurt van april tot november. Tijdens deze maanden zal het eiland extreem droog en zonnig zijn en constant kalm weer ervaren. De zeecondities blijven het hele seizoen stabiel met zeetemperaturen van 29 ° C. Elk moment is de beste tijd om op Aruba te duiken. Het onderwaterleven is onveranderd tussen de seizoenen.

Accommodaties Aruba

Duiktips

Hieronder tref je een aantal tips en regels als je gaat duiken op Aruba.

  • Duik niet alleen maar altijd met een budy.
  • Raak geen koraal aan en ga er ook niet op staan.
  • Ga niet duiken als je verkouden bent.
  • Het gebruik van harpoengeweren is verboden.
  • Verzamel geen koraal of schelpen en neem deze niet mee naar Nederland.
  • Koop geen producten waarin zeeschildpadschild is verwerkt.
  • Duik niet binnen 24 uur voordat je naar huis vliegt.

Duiken op Aruba delen:

Voordelig op duikvakantie

Op duikvakantie naar Aruba? Boek dan bij TUI een hotel met een duikschool en vlieg goedkoop met TUI fly een zonvakantie naar Aruba tegemoet.

Onbezorgd op duikvakantie

Meer duiklocaties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.