Duiken op Curaçao - Schitterende koraalriffen

Schitterende koraalriffen

Duiken op Curaçao

Net als de buren, Aruba en Bonaire, biedt Curaçao volop duikmogelijkheden. Dit Caribische eiland heeft geweldige koraalriffen, muren en gezonken schepen.

Onbezorgd op duikvakantie

"Curacao telt bijna honderd duiklocaties. Veel van deze duikstekken zijn vanaf de kant bereikbaar, zoals Cas Abou of Playa Lagun. Daarnaast heeft Curacao voldoende bootduiklocaties, waaronder Watamula en Sponge Forest"

Duikvakantie op Curaçao

Pal langs de kustlijn tref je meteen schitterende koraalriffen aan. De meest duiklocaties zijn vanaf het strand te bereiken. Hierdoor staat Curaçao in de top tien kantduik locaties ter wereld! Door het grote aanbod aan duiklocaties over de gehele zuidkust, wordt Curaçao als een zeer attractief duikparadijs beschouwd. Geen wonder dat duiken tegenwoordig een van de populairste sporten op Curaçao is.

Duiklocaties

Playa Lagun is typisch een kantduikstek voor beginnende duikers en snorkelaars, waar je zo vanaf een vakantiestrand het rustige, heldere water in loopt. Voor een driftduik moet je bij Oostpunt zijn en wrakduikers kunnen hun hart ophalen bij Superior Producer of Tugboat Rozi. Niet alle duikstekken zijn gratis toegankelijk, enkele duikplaatsen bevinden zich op privéterreinen waar entreegeld wordt gevraagd.

1. Playa Kalki
Playa Kalki, ook Alice in Wonderland genoemd, is het meest westelijk gelegen strand van Curacao. De naam verwijst naar de kalkstenen rotsen onderwater. Aangezien dit een toplocatie is om te duiken, kan het er onder water wel behoorlijk druk zijn.

2. Noordkust
Ook aan de noordkant van Curacao liggen goede duiklocaties die alleen met de boot bereikbaar zijn en waar je een advanced open water diver certificaat voor nodig hebt. Het zeeleven dat je bij het rif aan deze noordkust ziet is over het algemeen groter; stingrays, verpleegster haaien en grotere rifvissen.

3. Jan Thiel
Ook Jan Thiel is een populair rif. De baai staat vooral bekend om de mooie stranden en luxe accommodaties. De gorgonen en sponzen in het ondiepe water zijn werkelijk prachtig. Door de forse stroming zijn er veel barracuda’s en jack’s te zien, die op zoek zijn naar kleinere visjes.

4. Wrakduiken Curaçao
Curacao biedt ook de mogelijkheid om te wrakduiken. Aan de zuidoostkust van Caracasbaai ligt de Tugboat, een met koralen begroeide sleepboot. Tussen de spleten in de wanden huizen murenen, krabben en schorpioenvissen.

Duikscholen

Er zijn wel 20 verschillende duikscholen aanwezig op het eiland, waardoor je ruim de keuze hebt uit het aanbod.

Blue Bay Dive & Watersports Curacao
Naar website: diveshopcuracao.com/

Wanneer duiken op Curaçao

Het droge seizoen van Curaçao duurt van april tot november. Gedurende deze maanden zal het eiland droog en zonnig zijn, met constant kalm weer. De zeecondities blijven het hele seizoen stabiel met zeetemperaturen van 85 ° F (29 ° C) en luchttemperaturen rond 89 ° F (31 ° C).

Je kunt tussen december en maart alleen iets koelere temperaturen verwachten, zowel in als uit het water. Luchttemperaturen gemiddeld 85 ° F (29 ° C) en watertemperaturen dalen tot 79 ° F (26 ° C).

Duiken op Curaçao delen:

Voordelig op duikvakantie

Wil je gaan duiken op Curacao dan wil je natuurlijk een mooi hotel aan zee. Zo kan je gelijk het water in. Met maar liefst 60 goede duikspots hoeft geen enkele duiker zich te vervelen op Curacao.

Onbezorgd op duikvakantie

Meer duiklocaties

Duiken in Egypte - Groot blauw paradijs
Sportzapper

Duiken in Egypte

Tijdens een duikvakantie in Egypte voel je je letterlijk als een vis in het water. De Rode Zee is een fascinerende samensmelting van factoren: de prachtige koraalriffen en het helderblauwe water.

Lees meer »
Duiken op de Seychellen - Kristalhelder water
Sportzapper

Duiken op de Seychellen

Als je op zoek bent naar pure, ongerepte koraalriffen, kristalhelder water en onbewoonde witte zandstranden, dan biedt het duiken op de Seychellen precies dat.

Lees meer »
Duiken op Malta - Duikparadijs in Europa
Sportzapper

Duiken op Malta

Kraakhelder water van de Middellandse Zee, onderwatergrotten, verzonken schepen en kleurrijke zeebewoners; Malta is een waar duikparadijs in Europa. Het zicht kan hier wel oplopen tot 40 meter.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *