Duiken op de Seychellen - Kristalhelder water

Kristalhelder water

Duiken op de Seychellen

Als je op zoek bent naar pure, ongerepte koraalriffen, kristalhelder water en onbewoonde witte zandstranden, dan biedt het duiken op de Seychellen precies dat.

Onbezorgd op duikvakantie

Snelmenu: duiken op de Seychellen

  1. Duikvakantie op de Seychellen
  2. Duiken Inner Islands
  3. Duiken Outer Islands
  4. Duikscholen
  5. Welk duikpak
  6. Accommodaties
  7. Video inspiratie
  8. Extra tips
"Duiken is al mogelijk vanaf het hoofdeiland Mahë. Dat kan vanaf het strand, maar meestal wordt ook bij het duiken een boot gebruikt. De verder gelegen eilanden richting het noorden zijn meer voor gevorderde duikers"

Duikvakantie op de Seychellen

Duiken en snorkelen bij de Seychellen is mogelijk vanuit de boot of op één van de vele stranden van verschillende eilanden. De beste maanden om te duiken bij de Seychellen zijn de maanden maart, april, mei, september, oktober en november.

De wind komt dan uit het noordwesten. In die periodes is de zee rustiger en kan de watertemperatuur stijgen tot 29ºC. Ook heb je dan een uitstekende zichtbaarheid namelijk zo’n 25 tot 30 meter. Tijdens de andere maanden kun je last hebben van regen, hardere wind en sterkere stromingen. Dat maakt het duiken moeilijker en het zicht is minder.

Duiken Inner Islands

Al deze noordelijke eilanden bieden indrukwekkende granieten rif locaties waar de gebeeldhouwde rotsen kunnen bedekt zijn met zachte koralen en sponzen, en het leven van vissen is vruchtbaar. Bij sommige eilanden kunt u wrakduiken.

Het zeeleven van de Inner Islands onthult een overvloed aan vissen, zelfs in ondiep water bij de riffen treft u bijvoorbeeld verschillende soorten vlindervissen aan.

De riffen en hun oude granieten rotsen zijn ook toevluchtsoorden voor veel ongewervelden waaronder de octopus, kreeft en verschillende soorten naaktslakken waaronder de Spaanse danseres.

Duiksites met regelmatige stroming geven kleurrijke koraalformaties terwijl meer afgelegen locaties een beschutting zijn voor de grotere vissoorten, zoals de Napoleonvis, Giant Grouper, rifhaai of lintstaartrog. In de periode van augustus tot oktober zijn rond de Inner Islands walvishaaien waargenomen. Het spectaculairst is als een walvishaai plankton eet.

Duiken Outer Islands

Duiken in de Outer Island duiken is rijk en gevarieerd: mini-muren en canyons alsmede talloze wraklocaties.

Duiken op de terrasvormige muren van Aldabra. Het atol Cosmoledo biedt enorm hard koraal. Astove’s nederzetting rif presenteert nog een ontzagwekkende muurduik waarvan de rifbovenkant is ingesneden met spleten en grotten en beschikt over een grote inwoner van de Green Turtle-populatie. Duikdiepten variëren, variërend van 8 tot 20 meter voor kustplaatsen en tot diepten van 40 meter voor duikt offshore.

De onderwaterwereld rond de relatief geïsoleerde buitenste eilanden is meestal nog groter. Zeer frequent zijn de waarnemingen van de grotere soorten Groupers. Ook de grijze rifhaai, de zilverpunthaai, de verpleegsterhaai en de hamerhaai kunnen daar worden aangetroffen.

Een aantal zeldzame exoten is gespot waaronder de Afrikaanse Pygmy Angelfish. Deze vis zo werd gedacht zou alleen in kleine aantallen rondom Mauritius zijn maar is nu ook waargenomen bij Astove. Ook de cartoonachtige Yellow Rubber Lipped Sweetlips wordt nu vaker waargenomen evenals de ongrijpbare langharige hawkfish.

Duikscholen

Er veel verschillende duikscholen aanwezig op de eilanden, waardoor je ruim de keuze hebt uit het aanbod.

Equinoxe Diving Seychelles
Naar website: equinoxe-diving-seychelles.com

Welk duikpak

Een lang nat pak van minstens 3 mm wordt ten alle tijde aanbevolen. In tegenstelling tot de Inner Islands liggen sommige van de meer zuidelijke buitenste eilanden in de buurt van het cyclonengebied. Met name tijdens het cyclonenseizoen (november tot mei) is een pak van meer dan 3 mm echt een must als u rond de zogenaamde Outer Islands gaat duiken. Sommige van deze eilanden hebben dan te maken met lagere temperaturen variërend van 19º C tot 27º C.

Accommodaties

Blue Safari
Alphons Island
Naar website: bluesafari.com

Video inspiratie

Extra tips

Er wordt aangeraden ten minste 50 gelogde duiken te hebben met een open water-brevet of hoger. Dit in verband met restricties van sommige duikplekken. Check-duiken met liveaboards op de Seychellen worden vaak op de eerste dag gedaan.De enige recompressiekamer met vaste duikmedische dokter op de Seychellen is op het eiland Silhouette. Vanaf het internationale vliegveld in Victoria/Mahé kun je Silhouette bereiken in 45 minuten via boot, of 15 minuten met een helikopter.

Duiken op de Seychellen delen:

Voordelig op duikvakantie

Duikvakantie op de Seychellen. Zin om betoverd te worden? Duiken is een manier waarop je jouw duikvakantie een van de meest onvergetelijke maakt.

Onbezorgd op duikvakantie

Meer duiklocaties

Duiken op Malta - Duikparadijs in Europa
Sportzapper

Duiken op Malta

Kraakhelder water van de Middellandse Zee, onderwatergrotten, verzonken schepen en kleurrijke zeebewoners; Malta is een waar duikparadijs in Europa. Het zicht kan hier wel oplopen tot 40 meter.

Lees meer »
Duiken op Curaçao - Schitterende koraalriffen
Sportzapper

Duiken op Curaçao

Net als de buren, Aruba en Bonaire, biedt Curaçao volop duikmogelijkheden. Dit Caribische eiland heeft geweldige koraalriffen, muren en gezonken schepen.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *