Duiken op Malta - Duikparadijs in Europa

Duikparadijs in Europa

Duiken op Malta

Kraakhelder water van de Middellandse Zee, onderwatergrotten, verzonken schepen en kleurrijke zeebewoners; Malta is een waar duikparadijs in Europa. Het zicht kan hier wel oplopen tot 40 meter.

Bekijk alle duikvakanties

Duikvakantie op Malta

Iedere dag iets nieuws ontdekken gaat tijdens een duikvakantie Malta wel lukken. Er zijn meer dan 60 duiklocaties te vinden. Je kunt hier zelfs je PADI halen. En onder begeleiding van een ervaren duiker de ‘Blauwe Lagune’ bewonderen. Deze fantastisch heldere lagune ligt bij het tussen het eiland Comino en Cominotto en dankt zijn gezicht aan het zonlicht dat het water allerlei tinten blauw geeft. De vele grotten en tunnels op een diepte van 50 meter maken het decor compleet.

Waarom op duikvakantie in Malta?

Het onderwaterleven is zeer divers en alom aanwezig in de Middellandse zee. Malta heeft prachtige baaien waar je kant- en bootduiken kan uitvoeren. Het water is zeer helder, heeft weinig stroming en geringe getijdenverschillen. In totaal zijn er rondom het eiland zo’n 133 verschillende duikstekken en dat is natuurlijk ontzettend veel.

Malta heeft aan land ook veel bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de historische hoofdstad Valletta en het vissersdorpje St. Pauls Bay. Een dorp met gezellige promenade en lokale winkels en horeca. Kortom, een duikvakantie op Malta is van alle markten thuis!

Wrakken

De eilanden bergen een aantal grote wrakken die duikers vanaf de kust en met een boot kunnen verkennen. Dankzij de rijke maritieme en militaire geschiedenis van het eiland zul je meer dan alleen maar kunstmatige riffen tegenkomen. Onder de militaire wrakken, voornamelijk uit de Tweede Wereldoorlog: een Bristol Fighter, onderzeeërs, mijnenvegers en torpedojagers. Er ligt zelfs een troepentransportschip (de Polynesiër) uit de Eerste Wereldoorlog op de bodem, nog intact met geweren en zelfs een deel van het aardewerk.

Onervaren duikers beginnen meestal met een duik naar de HMS Maori, een torpedojager die is gezonken tijdens de onbarmhartige bombardementen van de Duitsers op Malta gedurende de Tweede Wereldoorlog. De maximale diepte is 14 meter en het schip rust op wit zand dat een uitstekend contrast en een mooie weerspiegeling biedt.

Zelf accommodatie regelen

Doorzoek en vergelijk hotels in Mallorca van honderden reiswebsites en bespaar. Zie ook best beoordeelde hotels in Mallorca bij HotelsCombined.

Duiken op Malta delen:

Duikparadijs in Europa

Malta is een paradijs voor duikers: kristalhelder water, een fascinerend onderwaterleven, volop prachtige scheepswrakken en een overvloed aan erkende professionele duikscholen waar je uit kunt kiezen.

Bekijk alle duikvakanties

Meer duikvakanties

Duiken op Curaçao - Schitterende koraalriffen

Duiken op Curaçao

Net als de buren, Aruba en Bonaire, biedt Curaçao volop duikmogelijkheden. Dit Caribische eiland heeft geweldige koraalriffen, muren en gezonken schepen.

Lees meer »
Duiken in Egypte - Groot blauw paradijs

Duiken in Egypte

Tijdens een duikvakantie in Egypte voel je je letterlijk als een vis in het water. De Rode Zee is een fascinerende samensmelting van factoren: de prachtige koraalriffen en het helderblauwe water.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *