Enkelbrace kopen - Meer steun

Enkelbrace voor meer steun

Enkelbrace kopen

Een enkelbrace geeft ondersteuning wanneer er klachten zijn aan het enkelgewricht. Deze klachten kunnen zijn ontstaan door bijvoorbeeld peesontsteking of een verstuikte enkel.

58 aanbiedingen

Tips enkelbrace kopen

Met name bij sporten waarbij veel wordt gesprongen of gedraaid zoals voetbal, volleybal, hockey, handbal, basketbal en tennis, krijgen veel mensen last van hun enkel. Wanneer je (snel) last hebt van je enkel, zoals een instabiele enkel of bij een verzwikte enkel, biedt een enkelbrace uitkomst. Niet alleen voor herstel, maar ook ter ondersteuning aan het enkelgewricht.

Wanneer een enkelbrace

Bij een enkelbrace wordt onderscheid gemaakt tussen diverse gradaties van enkelklachten. Een enkelbrace kan gebruikt worden bij:

  • Lichte/matige enkelinstabiliteit
  • Matige/zware enkelinstabiliteit
  • Chronische enkelklachten
  • Sportgerelateerde enkelklachten
  • Enkelbraces ter preventie bij sport


Verschil tussen een enkelbrace en een zwachtel?

Het verschil zit hem voornamelijk in de steun. Een zwachtel is feitelijk niet veel meer dan een elastische bandage die wel huidbescherming biedt en druk uitoefent, maar geen mechanische steun geeft. Met een enkelbrace krijgt u wel mechanische steun. Bovendien voorkomt hij tegennatuurlijke bewegingen. Een brace zorgt dus voor meer stabiliteit dan een zwachtel.

Kan een enkelbrace tijdens het sporten?

Enkelbraces zijn prima te dragen tijdens het sporten. Veel mensen ervaren namelijk klachten tijdens bijvoorbeeld hardlopen. Om de enkel ondersteuning te geven tijdens het hardlopen of het uitvoeren van andere sporten.

Enkelblessure tijdens hardlopen

Enkelblessures ontstaan vaak tijdens het hardlopen. De meeste voorkomende enkelblessures zijn enkelverstuikingen, verzwikking of verdraaiing. Zoals gezegd moet het lichaam ongeveer twee keer je lichaamsgewicht opvangen tijdens elke stap die gemaakt wordt. 

Wanneer het hardlopen weer opgepakt wordt is het raadzaam de enkelgewricht extra ondersteuning te bieden. Een enkelbrace ter blessurepreventie is hiervoor de oplossing. Het is van essentieel belang dat een enkelbrace gedragen kan worden tijdens het sporten zonder dat de enkelbrace hinderlijk aanwezig is.

Enkelbrace kopen delen:

Enkelbrace voor meer steun

Vele enkelblessures tijdens het sporten hebben te maken met overbelasting. Het enkelgewricht is één van de gewrichten die hier erg onder lijdt.

58 aanbiedingen

Meer medische kooptips

Rugbrace kopen - Verbeter jouw houding

Rugbrace kopen

Een rugbrace of rugband ondersteunt de rug en dient ter preventie van rugklachten en rugpijn. Je kunt hierbij denken aan lage rugpijn of pijn in de onderrug.

Lees meer »
Inlegzolen kopen - Extra ondersteuning

Inlegzolen kopen

Het gebruiken van sport inlegzolen kan de prestaties tijdens het sporten verbeteren door de extra steun en schokdemping die wordt gegeven door de zolen.

Lees meer »
Kniebrace kopen - Voor goede ondersteuning

Kniebrace kopen

Een kniebrace zorgt voor ondersteuning en stabiliteit van de knie, waardoor knieklachten kunnen verminderen. De kniebrace zorgt ervoor dat de knie goed wordt ondersteund.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *