Fiets apps - maken het leuker

Maken het leuker

Fiets apps

Ga je fietsen, dan wil je waarschijnlijk alles over de rit bijhouden. Niet alleen de route, maar ook je snelheid, hoeveel calorieën je verbrand hebt en natuurlijk hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Dat kan allemaal met fiets apps.

64 aanbiedingen tot 50% korting

Top 7 beste fiets apps

Fiets apps zijn niet alleen ontzettend handig voor fanatieke fietsers die trainen voor een wedstrijd, ook voor recreatieve fietsers bezitten de meeste apps vele functies die een fietstocht net even wat comfortabeler maken, en vaak ook nog een stuk leuker. De data van je ritten kun je opslaan en uploaden op de website die aan je app gelinkt is, zodat je je resultaten bij kunt houden en met vrienden kunt vergelijken.

1. Fondo

Fondo is de trainingsapp van de KNWU. Voor álle fietsers die van een uitdaging houden. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van je PR of het beklimmen van die ene berg. In Fondo kun je trainen voor uiteenlopende doelen, zoals harder fietsen, langer volhouden of beter klimmen. Ook vind je in Fondo gerichte trainingsschema’s voor toertochten, cyclo’s en andere challenges. Deze stomen je precies op tijd klaar voor de grote dag. Op deze pagina vind je een overzicht van de trainingsschema’s in Fondo.

Download Fondo hier: Android of iPhone

2. Garmin

Houdt je van een sportieve uitdaging? De Garmin app is er voor jou! Je kan jouw prestaties (calorieverbruik, afstand, snelheid, niveauverschil enz.) meten, registreren, delen en vergelijken. Gebruik de app ook om mee te doen aan uitdagingen, je te meten met vrienden en nieuwe routes te ontdekken.

Download Garmin hier: Android of iPhone

3. MapMyRide

Met MapMyRide kan je elke route opslaan en traceren, wat het een zeer geschikte app maakt voor sporters. De app geeft feedback en tips om jezelf te ontwikkelen. Met MapMyRide kan je de beste routes ontdekken, opslaan en delen met andere gebruikers. De app heeft verschillende niveaus en is dus geschikt voor zowel beginner als gevorderden. Door middel van audiofunctie ondersteunt de app je tijdens het fietsen. Andere sporters kunnen ook gebruik maken van de diverse activiteiten die worden aangeboden, zoals wandelaars en hardlopers. Het is ook mogelijk om je data te exporteren naar je andere mobiele apparaten zodat je later nog eens terug kan kijken hoe ver je ondertussen bent gekomen.

Download MapMyRide hier: Android of IPhone

4. MTBroutes

De naam van de app zegt het al: de app heeft een aantal mooie mountainbike routes geïntrigeerd in de app. Daarbij kun je kiezen uit routes dichtbij jou in de buurt, of juist routes die iets verder weg liggen. In de app kun je zien wat de mogelijke startpunten zijn, en kun je ook precies aflezend hoelang de route gaat duren. De app heeft geen navigatiefunctie, en laat ook niet zien hoe je precies gereden hebt. Daardoor is deze app bijvoorbeeld goed te combineren met één van de overige apps die hier worden genoemd.

Download MTBroutes hier: Android of IPhone

5. Strava

Strava is een van de bekendste apps onder wielrenners en mountainbikers. De app heeft een grote gemeenschap van gebruikers, die met elkaar concurreren op verschillende routes. De app toont jou verschillende statistieken tijdens het wielrennen, zoals de snelheid, de afstand en tijd die je hebt gereden. Na jouw rit kun je al de statistieken bekijken en vergelijken met de overige ritten die je hebt gereden. Het grote voordeel van de app is dat jouw ritten zichtbaar zijn voor jouw ‘vrienden’ en dat je ook kunt reageren op elkaars ritten.

Download Strava hier: Android of IPhone

6. Zwift

Motivatie vinden om te fietsen in de winter, is niet altijd evident. Heb je een smarttrainer? Dan kan je met de app Zwift in een digitale wereld trainen. Je kan meedoen aan groepsritten, zelf een parcours selecteren of je kan ook een persoonlijk trainingsprogramma volgen.

Download Zwift hier: Android of iPhone

7. Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach geeft je een eigen weekmenu om meer resultaat uit het sporten te halen. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor fitness, wielrennen, hardlopen en hockey. Maak jij er met de app een sport van om lekker te eten?

Naar Jumbo Foodcoach

Fiets apps delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Voordelig fietscomputer kopen

Fondo is de trainingsapp van de KNWU. Voor álle fietsers die van een uitdaging houden. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van je PR of het beklimmen van die ene berg

64 aanbiedingen tot 50% korting

Meer fietstips

Doorfietsen in de winter - Laat je niet weerhouden

Doorfietsen in de winter

Fietsen in de winter kan behoorlijk koud zijn. Zorg er dan ook voor dat je de juiste fietsuitrusting hebt, wanneer je de deur uit gaat. tijdens de koudere maanden kun je ook genieten van je fietstocht.

Lees meer »
Beginnen met mtb - Avontuur en uitdaging

Beginnen met mountainbiken

Mountainbiken is een leuke sport voor iedereen en je kan zowel fietsen in de winter en in de zomer. Mountainbiken is een sport waarbij je op een mountainbike door ongerepte gebieden en bossen rijdt.

Lees meer »
Jouw fiets onderhouden - In 6 stappen

Jouw fiets onderhouden

Met een goed onderhoud kan je langer genieten van je fiets. Dit zorgt namelijk voor meer fietsplezier en minder slijtage van belangrijke draaiende onderdelen, waaronder de ketting, cassette en tandwielen.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *