Fietsbril kopen - Bescherm je ogen

Bescherm je ogen

Fietsbril kopen

Een fietsbril beschermt je ogen tegen vuil, wind, regen en schadelijke UV-straling. Een goede fietsbril draagt comfortabel en geeft je de juiste bescherming.

7 aanbiedingen

Tips fietsbril kopen

Een goede fietsbril geeft jou altijd een scherp en helder zicht op de weg. Het houdt vuil, stof en pollen uit je ogen. Ook voorkomt het verblinding door fel zonlicht, water en sneeuw. Daarnaast beschermen fietsbrillen tegen UV-straling, kou, regen en wind. Fietsbrillen worden vooral door sportfietsers gedragen, zoals mountainbikers en wielrenners.

Waarom een fietsbril?

1. Bescherming
Wanneer je buiten sport worden jij en je ogen blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Vooral UV-straling kan blijvende schade aan je ogen veroorzaken. Sporten is gezond, maar je moet er zelf voor zorgen dat je gezond blijft. Een fietsbril of sportbril helpt daarbij.

2. Veiligheid
Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. De zon die je verblindt of een vliegje dat in je oog vliegt kan gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Een fietsbril is een kleine investering om de veiligheid van jou en anderen in het verkeer te verhogen.

3. Comfort
Fietsbrillen zijn afgestemd op de behoeften van sporters. Zo is er in het ontwerp rekening gehouden met je fietshelm, de afvoer van zweet en de trillingen van de weg. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de bril alle kilometers stevig op je neus blijft zitten.

De juiste lens

Het belangrijkste deel van een fietsbril is de lens, dit is tenslotte het deel waar je doorheen kijkt. Veel eenvoudige fietsbrillen besteden weinig aandacht aan de lens, waardoor ze een vervormd beeld kunnen geven. Dit kan zorgen voor hoofdpijn of vermoeide ogen. Lenzen komen in zeer veel verschillende tinten, elk met zijn eigen eigenschappen.

Het juiste frame

Elke bril is voorzien van een frame, waar de lens in vastzit. We onderscheiden daarin drie types: Frame less, Half Frame en Full Frame. Elk frame heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wat de beste fietsbril is voor een fietser, is voor iedereen verschillend en hangt af van wat je gewoontes en voorkeuren zijn. Dit zijn de grootste verschillen.

Het framemateriaal

Goedkopere fietsbrillen hebben vaak een frame dat gemaakt is van een simpele kunststof. Ze zijn daardoor gevoelig voor breuken, wanneer je er bijvoorbeeld per ongeluk op gaat zitten of als het verwisselen van de lenzen iets te onhandig gaat.

Fietsbril kopen delen:

Bescherm je ogen

Een goede fietsbril geeft jou altijd een scherp en helder zicht op de weg. Het houdt vuil, stof en pollen uit je ogen. Ook voorkomt het verblinding door fel zonlicht, water en sneeuw.

7 aanbiedingen

Meer fiets kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.