Fietshelm kopen - De perfecte fit

De perfecte fit

Fietshelm kopen

Een fietshelm is een van de belangrijkste accessoires wanneer je op de fiets stapt, of je nou het bos ingaat op de mountainbike of vol gas over het asfalt raast.

515 aanbiedingen tot 40% korting

Tips fietshelm kopen

Fietshelmen zijn er in verschillende prijsklassen. Dit verschil zit hem niet altijd in de veiligheid, immers alle fietshelmen moeten voldoen aan de strikte veiligheidseisen. Het verschil in prijs zit vaak ook in comfort, uiterlijk, aerodynamica, gewicht en merk.

Welke maat fietshelm

Een fietshelm kopen geeft pas bescherming wanneer hij goed op je hoofd zit. Dat wil zeggen, niet te groot zodat hij niet te lost zit, en niet te klein zodat hij niet te hoog op je hoofd zit en gaat klemmen. Helmen zijn daarom meestal in meerdere maten te verkrijgen, let bij een unisize maat helm daarom goed op dat deze dus goed aansluit op je hoofd, zit deze te strak of los kijk dan naar een andere helm. Let hier dus goed op wanneer je een helm koopt.

Voldoen aan veiligheidsnormen

Er zit verschil in de eisen waaraan fietshelmen voor bepaalde fietsen moeten voldoen. Zo hebben mountainbike helmen andere eisen dan racefiets helmen. Daarnaast moeten alle fietshelmen voldoen aan de internationaal gestelde veiligheidsnormen.

Wat is MIPS

MIPS is een extra laag binnenin je racefietshelm of MTB helm. Die laag kan, los van je fietshelm zelf, licht meedraaien op het moment dat je fietshelm contact maakt met de grond. De buitenlaag van de fietshelm vangt de grote klap op. MIPS zorgt ervoor dat je hoofd een klein beetje mee kan bewegen binnen in de fietshelm.

Wanneer vervangen

Na een ongeluk moet je fietshelm worden vervangen. Na een val is de veiligheid van de helm niet meer gegarandeerd. Al bij een kleine val kan de helm onzichtbare beschadigingen opgelopen hebben. Daarnaast kan je een fietshelm van 5 jaar en ouder ook het beste uit voorzorg vervangen.

Fietshelm kopen delen:

Voordelig fietshelm kopen

Fabrikanten adviseren een helm na 3-5 jaar te vervangen. In de binnenkant van je helm vind je een productiedatum en/of houdbaarheidsdatum.

515 aanbiedingen tot 40% korting

Meer fiets kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.