Fietsvakantie Pyreneeën - Ontdek de bergen

Ontdek de bergen

Fietsvakantie Pyreneeën

De Pyreneeën vormen een schitterend gebied om te fietsen. Je vindt er een afwisseling van ruige bergtoppen, groene dalen, diepe kloven en interessante flora en fauna.

Snelmenu: fietsvakantie Pyreneeën

  1. Wielrennen
  2. Mountainbiken
  3. Accommodaties Pyreneeën

Pyreneeën ontdekken

Het fietsarrangement is bedoeld voor wielrenners en mountainbikers die van fietsen in de bergen houden, niet bang zijn voor hoogtemeters en een flexibel, verzorgd arrangement zoeken. 

Wielrennen

Vanuit de reisorganisaties of fietshotels kun je op de racefiets helemaal uitleven op de vele cols in de directe omgeving van Salau. Binnen handbereik zijn bijvoorbeeld de Col de Portet-d’Aspet, de Col de la Core, Col d’Agnes of Guzet-Neige. Allemaal cols die vaak in het tour de France schema zijn opgenomen. Voor wielrenners hebben ze een groot aantal tochten beschreven, die uiteraard ook als GPS bestanden beschikbaar zijn. De routes variëren in zwaarte, waardoor iedereen voor zichzelf een passend programma kan samenstellen. Bijna alle routes bevatten veel klim- en daalwerk, en leiden door schitterende omgevingen. Voor wie echter behoefte heeft aan een dagje herstel, hebben we ook een aantal relatief lichte routes beschreven.

Mountainbiken

Voor wie wilt mountainbiken, en niet bang is voor het maken van veel hoogtemeters, zijn er hier mogelijkheden te over. Er zijn mooie en uitdagende routes samengesteld. Alle routes zijn beschreven, en als GPS bestanden beschikbaar. 

Accommodaties Pyreneeën

Fietshotel Auberge les Myrtilles
Auberge les Myrtilles is een een gezellig wandel en fietspensioen en daarnaast een hotel pension voor elk ander soort actieve vakantie in de Franse Pyreneeën. Met ons hotel pension richten we ons op mensen die een actieve vakantie in de bergen willen doorbrengen en willen verblijven in een gezellig klein hotel met een ongedwongen sfeer. Naar fietshotel Auberge les Myrtilles.

Fietshotel Les Deux Vélos
Les Deux Vélos is een gezellig en kleinschalig fietshotel in het hart van de Franse Pyreneeën. Onze fiets vriendelijke accommodatie ligt in de prachtige Massat vallei in de Ariège, halverwege tussen de plaatsjes Biert en Massat, en vormt een ideale uitvalsbasis voor de vele uitdagingen die de Pyreneeën bieden. Naar fietshotel Les Deux Vélos

Fietsvakantie Pyreneeën delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Ontdek de bergen

Met TUI Sports ontdek je de schoonheid van de Pyreneeën. Met of zonder professionele begeleiding. Wil je alleen of met je eigen fietsmaatjes eropuit trekken, dan geven we je de mooiste routes mee voor op je navigatie.

Meer fietsvakanties

Fietsvakantie Alpe-Dhuez - De Nederlandse berg!

Alpe d’Huez fietsen

Een historische col: de Alpe d’Huez fietsen met haar 21 haarspeldbochten vanuit Bourg d’Oisans. De Alpe is dé Nederlandse berg, omdat we er in de Tour het vaakst wonnen.

Lees meer »
Fietsvakantie Mallorca - Zo zag je Mallorca nog nooit!

Fietsen op Mallorca

Dat Mallorca nog altijd dé topbestemming voor fietsers is weten we. Op slechts 2 uur vliegen vind je afwisselende routes, de beste fietshotels en een heerlijk klimaat.

Lees meer »
Fietsvakantie Mont Ventoux - De reus van de Provence

Mont Ventoux fietsen

De Mont Ventoux fietsen is waarschijnlijk na de Alpe d’Huez de beroemdste fietsberg voor veel Nederlanders en Belgen. De klim is lang, steil en vol met historie.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *