Meer grip en demping

Fitness schoenen kopen

Fitness is een sport die veelomvattend is, van krachttraining tot aan hardlopen, groepslessen of bootcamp, is het belangrijk om goede fitness schoenen te dragen.

222 aanbiedingen tot 58% korting
"Tijdens iedere sprong komt er ongeveer vijf keer je lichaamsgewicht op je lichaam terecht. Zorg dat je tijdens deze workout fitnessschoenen draagt die veel demping en grip bieden"

Tips fitness schoenen kopen

Goede fitnessschoenen zitten comfortabel en bieden je voeten, enkels maar ook knieën voldoende steun en stabiliteit tijdens het sporten. Bij de meeste oefeningen belast je niet alleen je spieren, maar ook je pezen en je gewrichten. Draag daarom geen gewone gympen of casual sneakers tijdens het fitnessen, maar altijd speciale fitnessschoenen met goede dempende eigenschappen.

Bootcamp

Voor buiten activiteiten, zoals bootcamp zijn ook hardloopschoenen geschikt maar dan met meer profiel. Deze schoenen worden trailrunschoenen genoemd.

Cardio

Werk je vooral aan je conditie in de sportschool door middel van cardio, dan heb je lichtgewicht fitness schoenen nodig die ademen en vocht goed naar buiten toe kunnen afvoeren. Alleen op de loopband heb je fitnessschoenen nodig die veel demping bieden. Kies in dit geval voor hardloopschoenen. Met hardlopen komt er veel druk op je lichaam. Door hardloopschoenen te dragen verminder je deze druk en verklein je de kans op blessures.

Groepslessen op muziek

Tijdens de lessen op muziek maak je veel zijwaartse en draaiende bewegingen. Je fitness schoenen moeten met deze bewegingen mee kunnen gaan en je voeten niet blokkeren. Voor deze lessen heb je fitnessschoenen nodig met diagonale groeven in de zolen. Een profiel met lange rechte strepen zorgt ervoor dat je voeten vast kunnen blijven staan, waardoor er blessures kunnen ontstaan.

Hardlopen

Bij hardlopen gaat het met name om de demping. In hardloopschoenen zit de meeste demping verwerkt. Dat is nodig om schokken op te vangen, anders zullen uw knieën en heupen te veel belast worden.

Krachttraining

Oefeningen op apparaten vragen niet om speciale schoenen, omdat je voeten en gewrichten weinig belast worden. Tenzij je met zware attributen aan de slag gaat, zoals dumbells en halters. Je hebt dan fitnessschoenen nodig met goede demping en grip. Tijdens deze oefeningen mag je niet uitglijden. Daarnaast komt er door die gewichten behoorlijk wat druk op je voeten, enkels en knieën te staan. Door goede dempende schoenen te dragen, wordt de druk verminderd.

Spinning

Tijdens spinning kun je het beste schoenen met een speciaal kliksysteem, waardoor je ze tijdens het fietsen kunt vastklikken aan de pedalen. Zo heb je meer grip op de pedalen, kun je beter presteren en voorkom je de kans op blessures.

Springen

Een workout waarbij veel gesprongen wordt is plyometrie. Soms worden er zelfs extra gewichten gebruikt. Deze workout is goed voor de vetverbranding, maar vergt veel van je gewrichten, spieren en pezen. Tijdens iedere sprong komt er ongeveer vijf keer je lichaamsgewicht op je lichaam terecht. Zorg dat je tijdens deze workout fitnessschoenen draagt die veel demping en grip bieden. Heb je geen goede schoenen aan, dan is de kans op vervelende blessures groot.

Fitness schoenen kopen delen:

Voordelig fitness schoenen kopen

Goede fitness schoenen zijn belangrijk voor elke fitness workout. Bij Sportzapper hebben we verschillende fitness schoenen speciaal ontworpen voor cardiotraining, krachttraining of crosstraining.

222 aanbiedingen tot 58% korting

Meer fitness kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.