Golferselleboog - Elleboogbrace voor pijnvrij bewegen

Elleboogbrace voor pijnvrij bewegen

Golferselleboog

Een golferselleboog is een vervelende blessure in de elleboog. De oorzaak van de klachten hoeft niet door het golfen te komen. Een elleboogbrace helpt klachten te verminderen en je gewrichten weer pijnvrij te krijgen.

0 aanbiedingen

Wat is een golferselleboog

In tegenstelling tot een tenniselleboog (buitenkant elleboog), is een golferselleboog een irritatie aan de binnenkant van de elleboog, ter plaatse van de peesaanhechting. Deze blessure wordt voornamelijk veroorzaakt door overbelasting, maar kan ook veroorzaakt worden door een onverwachtse beweging. Elke knijpbeweging in combinatie met een draaibeweging kunnen een golferselleboog veroorzaken.

Symptomen van een golferselleboog

De pijn wordt vaak aangegeven bij dagelijkse handelingen zoals een deurknop vastpakken, koffie inschenken, een pan optillen, handen schudden, boodschappen tillen en autorijden.

 • Pijn aan de binnenzijde van de elleboog
 • Zeurende en stekende pijn in de arm
 • Een krachtige vuist maken voelt pijnlijk
 • Het naar binnen draaien van de elleboog is pijnlijk
 • Het tillen van zware materialen is gevoelig en pijnlijk


Oorzaken golferselleboog

De naam van de golferselleboog zegt dat de blessure komt vanuit het golfen, echter is het zo dat de blessure vaker voor komt bij één van de volgende activiteiten:

 • Golf
 • Racketsporten (tennis, badminton, squash)
 • Bodybuilding, fitness, gewichtheffen
 • Timmerwerk, metselwerk, schilderwerk
 • Brei- en naaiwerk en knutselwerk
 • Computerwerk


De blessure ontstaat meestal doordat één van bovenstaande activiteiten al langer worden uitgevoerd, maar dat er ineens piekbelastingen in de activiteiten aanwezig zijn. Doordat je de activiteit bijvoorbeeld extra lang bent gaan doen of meerdere dagen achter elkaar zonder rustmomenten.

Behandelen golferselleboog

Om volledig te kunnen herstellen is het van belang om oefeningen uit te voeren, het gaat hierbij om excentrische oefeningen. Ook eventuele rek- en krachtoefeningen kunnen kracht en functie herstel verbeteren. Een elleboogbrace  kan effectief zijn bij het verminderen van de klachten bij een golfersarm. 

Elleboogbrace

Een elleboogbrace vermindert pijnklachten bij een golferselleboog. De drukpelotte zorgt voor gerichte druk op de onderarmspieren van de pols. Op deze wijze wordt de aanhechting van deze spieren op de elleboog ontlast.

Golferselleboog delen:

Voordelig elleboogbrace kopen

Een elleboogbrace geeft druk op de spieren van je onderarm waardoor het de peesaanhechting van de spieren op het ellebooggewricht ontlast. Dat is de plek waar je pijn voelt bij een golferelleboog.

0 aanbiedingen

Meer sportblessures

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.