Hardloopjas kopen - Voor elk weertype

Voor elk weertype

Hardloopjas kopen

Met de juiste hardloopjas kun je hardlopen door weer en wind. Het jack beschermt je tegen kou, regen en wind. Hierdoor blijft je lichaam droog en kun je blijven hardlopen in slechte weersomstandigheden.

224 aanbiedingen tot 51% korting

Tips hardloopjas kopen

Online een hardloopjas kopen tegen de beste aanbieding is tegenwoordig eenvoudig en snel. Het is uiteraard belangrijk om goed te weten wat je zoekt en waar je op moet letten voordat je een hardloopjack gaat kopen. De weersomstandigheden waarin je gaat hardlopen bepalen in grote mate de aankoop. Daarnaast is het van belang om te weten of je het snel koud hebt of juist warm.

Type hardloopjassen

Voor ieder soort weertype kun je een andere soort hardloopjas aantrekken. Wij hebben ze hieronder even voor je op een rijtje gezet:

Hardloopjas voor de wind

Een hardloopjack houdt de wind tegen en werkt ademend zodat je lichaamswarmte naar buiten kan. Niks is zo vervelend als af te koelen tijdens je run. Een hardloopjack zorgt ervoor dat de wind geen vat krijgt op je natte en bezwete lichaam. Een hardloopjack of windjack is vaak gemaakt van een dunne winddichte stof en houdt de spieren warm en droog. Zo blijf je warm en comfortabel. De meeste winddichte jacks zijn waterafstotend en houden je tot een half uurtje droog in de regen.

Hardloop regenjas voor de regen

Een regenjas is 100% waterdicht. Deze jas is ademend maar zorgt er wel voor dat de regen geen vat op je krijgt. De naden zijn getaped zodat het water er niet door kan dringen. Goed ademende regenjassen zijn vrij duur vanwege het materiaal (gore-tex) dat hiervoor gebruikt wordt. Goedkopere hardloop regenjassen zijn iets minder ademend. Een regenjas houdt je langer dan een half uur droog in de regen.

Hardloopvest voor de wind en de kou

Hardloopvesten zijn vaak regen- of windjassen zonder mouwen. Ze beschermen je lichaam maar houden je armen luchtig en vrij zodat je je goed kunt blijven bewegen. Draag hier in de winter een hardlooptrui(gevoerd hardloopshirt) onder en in de zomer hardloopondergoed en je kunt het hele jaar buiten hardlopen!

Hardloopjas winter voor de vrieskou

Een hardloopjas voor de winter is een wind of regenjas die van binnen gevoerd is. Vaak gemaakt van een extra dikke kwaliteit. Een hardloopjas die van binnen gevoerd is met mesh materiaal of fleece houdt je warm en voorkomt afkoeling bij het buitenlopen. Winterjassen gebruikt je bij buitentemperaturen van onder of rond de 0 graden. Het hangt ook af van het feit of je het snel koud hebt en wat je er onder draagt. Hardloopjassen voor.

Kenmerken hardloopjassen

Een goede hardloopjack beschermt je tegen regen, sneeuw en wind. Ondanks deze bescherming is het van belang dat de hardloopjas goed het vocht afvoert naar buiten. Kies voor een jas van goede kwaliteit. Deze zijn over het algemeen iets duurder, maar bieden het maximale comfort tijdens het hardlopen.

Ademend

Een goede hardloopjas heeft de juiste eigenschappen waarbij het afvoeren van zweet essentieel is. Wel is het van belang dat de onderkleding ook goed ademend moet zijn, anders verliest de hardloopjack zijn functie.

Winddicht en waterdicht

De meeste hardloopjassen zijn winddicht. Dat is comfortabel, maar wanneer je het hele jaar door wilt kunnen lopen, dan is een waterdichte jas een must. Let goed op bij het aankopen van een hardloopjas of deze waterafstotend is of echt waterdicht. Houdt er rekening mee dat een waterdichte hardloopjack veel minder ademend is en dus veel minder ventilerend. Deze waterechte hardloopjassen hebben een getapte naad en zijn kostbaar.

Pasvorm

Een hardloopjas kopen doe je op basis van jouw ideale pasvorm. Koop vooral niet te groot. Het is van belang dat de jas goed aansluit op de onderkleding. Zeker wanneer je twee lagen onder de hardloopjas draagt.

Veiligheid

Naast comfort is veiligheid ook iets om rekening mee te houden wanneer je een aanbieding van een hardloopjas koopt. Veel merken bieden goed reflectiemateriaal op de hardloopjas. Dan ben je in het donker ook goed zichtbaar.

Wasvoorschriften

De wasvoorschriften staan beschreven op het label aan de binnenkant van de hardloopjas. Het is van belang je te houden aan deze wasvoorschriften, zodat er geen belangrijke functies van de jas verloren gaan. Was je hardloopjas snel na het sporten, zodat transpiratie geen kans krijgt om in te trekken. Doe de jas binnenstebuiten in de wasmachine. Wasverzachter kan de technische weefsels beschadigen. Gebruik daarom geen wasverzachter. Hang de jas op om te drogen, het materiaal droogt snel. De vorm van de hardloopjas kan verloren gaan door de droger.

Tips

Kleed jij je volgens het 3-lagensysteem? De hardloopjas is de derde laag. Daaronder trek je een hardloopshirt aan en als eerste laag draag je een thermoshirt. Belangrijk is dat alle lagen vocht goed kunnen afvoeren. Heeft één van de lagen deze functie niet, dan gaat ook de functie van de andere lagen verloren.

Hardloopjas kopen delen:

Voordelig hardloopjas kopen

Het nuttigen van sportrepen voor hardlopen zorgt voor optimale prestaties en beter herstel.

224 aanbiedingen tot 51% korting

Meer hardloop kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.