Hardlopen in de regen - Blijf droog

Blijf droog

Hardlopen in de regen

Het is belangrijk om je hardloopoutfit aan te passen aan de verschillende weertypes. In Nederland regent het regelmatig en het beschikken over hardloop regenkleding is dan noodzakelijk om een rondje te hardlopen.

3.823 aanbiedingen tot 63% korting
"Met het drie-lagen-systeem bescherm je jouw lichaam tegen de kou en blijf je comfortabel hardlopen. Wanneer het sneller donker wordt, is het daarnaast van belang om goed zichtbaar op pad te gaan"

Tips hardlopen in de regen

Zorg ervoor dat je minimaal een regenbroek en regenjack aanschaft. Zonder regenkleding kunnen je spieren flink afkoelen. Een complete hardloop regenkleding outfit is helemaal perfect. Als het regent, moet je je hardloopuitrusting daarop aanpassen. Technisch gezien, betekent dit dat je 2 verschillende dingen in de gaten moet houden. Je kleding moet je beschermen tegen:

  • Regen van buitenaf
  • Zweet van de binnenkant

Waterafstotend

Waterafstotende kleding beschermt je tegen miezer en lichte regen, maar zal je niet volledig droog houden als je in een stortbui terechtkomt. Dat komt doordat de regen in eerste instantie op de kleding blijft liggen. Maar zodra het teveel wordt, zal het vocht na enige tijd door de kleding dringen.

Waterdicht

Als je waterdichte hardloopkleding draagt, weet je zeker dat je optimaal beschermd bent tegen de regen. Ongeacht hoe hard de regen ook is, want waterdichte hardloopkleding is gemaakt van materiaal dat geen vocht doorlaat. Ondanks dat is zulke stof tegenwoordig alsnog ademend en betekent het niet, zoals bij sommige regenjassen, dat waterdicht hardloopjacks nauwelijks lucht doorlaten. De meeste waterdichte hardloopjacks zijn ventilerend, waardoor je niet zomaar oververhit zal raken.

Gore-Tex

Gore-Tex materiaal is waterdicht en ademend tegelijk en wordt gebruikt als tussenlaag in de stof van kleding en schoenen. Met name voor hardlopers die vaak in het bos of natte gras lopen zijn schoenen met GTX een uitkomst. Ook in hardloopkleding en accessoires kun je een GTX-laagje terugvinden, wat het hardlopen in de regen comfortabeler maakt.

Het is niet goed voor je hardloopschoenen als ze drijfnat worden. De demping, de zolen, het lijdt allemaal onder de nattigheid. Haal bij thuiskomst direct je binnenzooltjes eruit en stop er kranten in, die het vocht opnemen. Zet je schoenen liever niet onder de verwarming. Daardoor droogt de zool alleen maar uit.

Blijf warm en zichtbaar

Regen kan er daarnaast voor zorgen dat je lichaam sneller afkoelt. Koude spieren kunnen blessures veroorzaken en daarom is het van belang om je warm aan te kleden. Met het drie-lagen-systeem bescherm je jouw lichaam tegen de kou en blijf je comfortabel hardlopen. Wanneer het sneller donker wordt, is het daarnaast van belang om goed zichtbaar op pad te gaan. Reflecterende elementen en hardloopverlichting helpen je daarbij.

Hardlopen in de regen delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Voordelig hardloopkleding kopen

Werk als het wat kouder is met laagjes. De buitenste laag kan een regenjack zijn en hieronder draag je een thermoshirt en hardloopshirt. Combineer een regen hardloopjack met ademende hardloopkleding.

3.823 aanbiedingen tot 63% korting

Meer hardlooptips

Beginnen met hardlopen - Loop je eigen afstand
Sportzapper

Beginnen met hardlopen

Wil je graag beginnen met hardlopen? Dan is het van groot belang dat je dit goed aanpakt. Welke schema’s kun je volgen, wat voor soort schoenen heb je nodig en kun je beter binnen of buiten lopen?

Lees meer »
Hardlopen in het donker - Veilig en zichtbaar
Sportzapper

Hardlopen in het donker

Reflecterende strepen op kleding of schoenen, zorgen er voor dat je beter te zien bent met hardlopen in het donker. Voor hardlopers die voor hun werk of school, of erna het liefst hardlopen is het veiliger om hierop voor te bereiden.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *