Hockeyschoenen kopen - Meer grip en comfort

Meer grip en demping

Hockeyschoenen kopen

Het is van groot belang voor je spel om goede hockeyschoenen te kopen. De juiste hockeyschoenen verbeteren je spel en helpen je blessures te voorkomen.

1.989 aanbiedingen tot 70% korting
"Hoe meer je rent, springt en hoe harder de ondergrond, des te belangrijker het schokdempend vermogen van je hockeyschoenen. De juiste stabiliteit en steun voorkomt dat je voeten gaan schuiven in je schoenen en dat je enkels zwikken"

Tips hockeyschoenen kopen

Wanneer je hockeyschoenen uitzoekt moet je rekening houden met verschillende aspecten. Belangrijke punten bij hockeyschoenen zijn schokdemping, stabiliteit en steun, draagcomfort, bescherming en grip. Een hockeyschoen die goed past voorkomt veel blessures! 

Maten

Sportschoenen vallen echter heel vaak anders uit dan je normale schoen. Zelfs tussen verschillende merken zit een verschil in maat, wees dus niet overtuigd van een enkele schoenmaat. Daarnaast heb je ook verschillende vormen, zoals je deze ook hebt bij normale schoenen. Zo heb je schoenen voor smalle en brede voeten, maar ook schoenen voor voeten die wat hoger zijn dan normaal.

Merken

Verschillende merken maken dus een groot verschil in ervaring. Dit gebeurt niet alleen met de vorm van de schoen, maar ook bij het comfort en de zool. Elk merk pakt deze onderdelen anders aan, waardoor een andere schoen ontstaat. Het is dus belangrijk waar jij de voorkeur op legt, zodat je het juiste merk kunt kiezen.

Eigenschappen hockeyschoenen

Wanneer je weet welke maat je hebt, kun je gaan kijken naar de perfecte schoen. Hierbij moet je rekening houden met veel factoren. Hiervoor zijn twee 2 heel belangrijk, comfort en veiligheid.

Schokdemping

Ook hier speelt het veld waarop je speelt weer een rol. Schoenen met veel dempend vermogen zijn vooral nodig op harde ondergronden. Op een waterveld heb je bijvoorbeeld minder demping nodig, aangezien het veld zelf al veel demping geeft.

Materiaal

Over het algemeen vinden aanvallers een soepelere schoen prettiger, omdat ze hier makkelijker explosieve sprintjes mee kunnen trekken. Verdedigers kiezen juist vaker voor een stuggere schoen.

Grip

Het type hockeyschoen wat de beste grip levert is afhankelijk van het veld waarop jij speelt. Speel je op een zandveld? Dan biedt een schoen met een grove noppenconstructie de meeste grip. Ben jij meestal te vinden op een waterveld? Kies dan voor hockeyschoenen met kleine noppen die dicht bij elkaar staan.

Comfort

Als je dan helemaal klaar bent en een schoen hebt die past bij jouw voorkeuren, moet deze natuurlijk wel lekker zitten. Veel merken gebruik hiervoor kussentjes bij bijvoorbeeld de hak en hiel. Deze ondersteunen de voet en zorgen dat deze niet te veel schuurt, maar zorgen er ook voor dat de stevige delen van de schoen niet te veel druk uitoefenen op de voet.

Hoe lang gaan je hockeyschoenen mee?

Natuurlijk is het onderhouden van je hockeyschoenen heel belangrijk. Het is handig om de hockeyschoenen als deze net nieuw zijn in te spuiten met water- en vuil afstotende spray. Hierdoor blijven ze langer mooi. Daarnaast is het belangrijk om na de gespeelde wedstrijd de binnenzool uit de schoen te halen om deze goed te laten luchten. Heb je in de regen gespeeld? Laat je schoenen dan nooit bij een warmtebron drogen! De hockeyschoenen drogen wellicht sneller, maar het komt niet ten goede van je schoenen.

3 zolen

Een goede hockeyschoen is opgebouwd uit drie essentiële onderdelen, te weten de buitenzool, de tussenzool en de binnenzool. De buitenzool van outdoorschoenen zorgt voor maximale grip, bij indoorschoenen is de zool vaak voorzien van een draaipunt zodat je makkelijk kunt draaien. De tussenzool biedt demping en veerkracht. De dempende binnenzool zorgt voor extra demping, steun en verbetert het looppatroon. Kies je favoriete hockeyschoen van Reece Australia die je extra grip en bescherming geeft.

Hockeyschoenen kopen delen:

Voordelig hockeyschoenen kopen

Met de juiste hockeyschoen speel jij je beste wedstrijden op het hockeyveld. Sportzapper heeft een collectie met hockeyschoenen van verschillende merken zoals adidas, Dita en Asics.

1.989 aanbiedingen tot 70% korting

Meer hockey kooptips

Hockeystick kopen - Voor beter hockey spel
Sportzapper

Hockeystick kopen

Het kiezen van een goede hockeystick wordt nogal eens onderschat. Het spelen met de beste hockeystick kan de kwaliteit van je spel daadwerkelijk verhogen. Vooral de lengte, kromming en het carbongehalte van een stick zijn van cruciaal belang.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *