Hometrainer kopen - Geschikt voor jong en oud

Geschikt voor jong en oud

Hometrainer kopen

Een hometrainer is perfect is om thuis te trainen en af te vallen. Je kunt zelf de intensiteit van de training bepalen, je kunt doelen stellen en je eigen tempo kiezen. 

50 aanbiedingen tot 50% korting

Tips hometrainer kopen

Wanneer je op een hometrainer zit, belast je de gewrichten minimaal, zo is trainen met een hometrainer geschikt voor iedereen!

Type hometrainers

Hometrainers zijn er in 2 verschillende types. De eerste is de klassieke hometrainer en de andere is de ligfiets. Ze hebben allebei hun voor en nadelen.

1 Klassieke hometrainer
De klassieke hometrainer ken je onder andere van de sportschool. De houding op de klassieke hometrainer komt overeen met de normale fietshouding. Het is belangrijk om een actieve fietshouding te hebben, anders krijg je last van de onderrug. Voordeel is dat je gelijk je core-stability traint tijdens de workout.

2 Ligfiets
Naast de klassieke hometrainer kun je een ligfiets kopen. Het grote voordeel is de comfortabele fietshouding welke ergonomisch aanvoelt. Wanneer je sneller last van de rug krijgt is dit de beste keuze, aangezien de rug optimaal wordt ondersteund. Echter, train je het bovenlijf minimaal. Alles komt vanuit de benen. Wanneer je een fanatieke sporter bent, dan kun je beter gaan voor de klassieke hometrainer.

Kenmerken hometrainer

Een goede hometrainer kopen doe je na het bestuderen van de verschillende opties van de hometrainer. Let bijvoorbeeld goed of er een bidonhouder op de fiets zit en welke trainingsprogramma’s op de hometrainer zitten.

Weerstand
De weerstand tijdens het fietsen wordt geregeld door het remsysteem. Er zijn meerdere systemen beschikbaar, zoals de blokrem, de bandrem, de magneet of de inductie. Hieronder lees je meer over de verschillende systemen.

Remblokken
Net als bij een gewone fiets wordt de hometrainer afgeremd door de remblokken en zijn dus ook aan slijtage onderhevig. Mede vanwege deze slijtage zie je deze remsystemen bijna niet meer terug op de hometrainers.

Remband
Een hometrainer kopen met een remband die om het vliegwiel strak wordt getrokken is eenvoudig te eenvoudig voor een mooie aanbieding te krijgen. De remband zorgt voor de vertraging. Een dergelijk remsysteem maakt wel meer geluid.

Magneet of inductie
Niet mechanische remsystemen werken met een magneet of inductie. De afstand tot het vliegwiel bepaalt de mate van weerstand. Groot voordeel is dat deze systemen weinig geluid maken. Echter, zijn ze wel een stuk duurder. Kijk daarom snel op Sportzapper voor de beste aanbieding.

Aandrijving en vliegwiel
Elke hometrainer heeft een vliegwiel die door de sporter wordt bewogen. Dit gebeurt via tandwielen en een ketting of een V-snaar. Hoe groter het vliegwiel, hoe vloeiender de trapbeweging.

Zadel en stuur
Het zadel en net stuur bepalen in grote mate de zitpositie van de gebruiker. Om het lang vol te houden op een hometrainer is comfortabel zitten essentieel. Het zadel en stuur is in de meeste gevallen goed verstelbaar. Dan kan je afstand tussen de trapper en het stuur en zadel optimaal.

Hometrainer kopen delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Voordelig hometrainer kopen

Elke hometrainer bevat een aantal standaard standen en eigenschappen. Bij het kiezen van een hometrainer adviseren we je te kijken naar het aantal standen, eigenschappen en trainingsstanden.

50 aanbiedingen tot 50% korting

Meer fitness kooptips

Sporthorloge kopen - Verbeter je sportprestaties

Sporthorloge kopen

Wil je optimaal trainen voor je favoriete sport? Met een sporthorloge kan je jouw prestaties in detail analyseren. Van je hartslag tot het aantal calorieën dat je verbrandt.

Lees meer »
Activity tracker kopen - Inzicht in jouw bewegen

Activity tracker kopen

Een Activity Tracker is een beweginssensor die je om je pols draagt. Een tracker meet je dagelijkse activiteiten zoals stappen en trappen. Met de uitgebreider trackers meet je ook hartslag, afgelegde afstand, GPS en je slaap.

Lees meer »

Fitness schoenen kopen

Fitness is een sport die veelomvattend is, van krachttraining tot aan hardlopen, groepslessen of bootcamp, is het belangrijk om goede fitness schoenen te dragen.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *