Inlegzolen kopen - Extra ondersteuning

Extra ondersteuning

Inlegzolen kopen

Het gebruiken van sport inlegzolen kan de prestaties tijdens het sporten verbeteren door de extra steun en schokdemping die wordt gegeven door de zolen. 

102 aanbiedingen tot 41% korting

Tips inlegzolen kopen

Door de extra ondersteuning, stabiliteit en ontlasting die de sportzolen bieden kunnen verschillende blessures worden voorkomen of behandeld worden. Veel voorkomende blessures die worden veroorzaakt door overbelasting zijn hielspoor, shin splints en gewrichtspijn in enkels en knieën kunnen worden voorkomen door het gebruik van sportzolen.

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen! Onze voeten zijn dus een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Zij dragen ons elke dag en zorgen ervoor dat wij ons kunnen voortbewegen.

Hoe werken inlegzolen?

Elke sport is anders en de ondergrond waarop je een sport beoefend speelt ook een rol in het kiezen van goede sportzolen. Rennen op een harde ondergrond vraagt veel meer demping als het doen van oefeningen op gras. Lange stukken hardlopen in een gelijkmatig tempo belast de voeten op een andere manier als bijvoorbeeld een racketsport. Hierom zijn er verschillende soorten verkrijgbaar die steun bieden bij verschillende sporten.

Welk materiaal inlegzool kiezen

Zooltjes worden gemaakt van allerlei materialen welke grotendeels hun eigenschappen bepalen. Zo zorgt gel voor goede demping, neemt leer veel vocht op en zo zijn er meer materialen met elk eigen kwaliteiten. Wat je veel tegen zal komen is een combinatie tussen verschillende materialen waardoor je steun krijgt op alle vlakken. Zolen voor sporters kunnen voetklachten en overbelasting voorkomen mits je de juiste optie kiest.

Inlegzolen kopen delen:

Inlegzolen extra ondersteuning

Met sportzolen kun je comfortabel sporten en jouw prestaties verbeteren. De juiste sportzolen kunnen voor extra comfort zorgen waardoor vermoeidheid en spierverkrampingen minder snel toeslaan.

102 aanbiedingen tot 41% korting

Meer medische kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.