Jumpers knee - Juiste hulp voorzien

Kniebrace juiste hulp

Jumpers knee

Een jumpers knee komt voornamelijk voor in sporten waarin veel gesprongen wordt, zoals basketbal, korfbal en volleybal. Met de juiste kniebrace wordt de knie ondersteund en beschermd.

81 aanbiedingen tot 4% korting

Wat is een jumpers knee

Een Jumpers knee (springersknie) is een irritatie of ontsteking aan de kniepees. In de medische wereld noemen ze een Jumpers knie een patellar tendonitis. De kniepees zit aan de onderzijde van de knieschijf. 

Symptomen jumpers knee

Een jumpers knee, ook wel springersknie is een overbelasting van de patellapees/kniepees, waarbij de pijn meestal aan de voorzijde van de knieschijf, of net daaronder op het onderbeen te voelen is. 

Een jumpers knee is te herkennen aan de volgende kenmerken:

 • Pijn bij het (explosief) strekken van de knie (bijvoorbeeld tijdens springen)
 • Pijn aan de onderzijde van jouw knieschijf (apex)
 • Pijn tijdens of na het sporten
 • Pijn tijdens het traplopen
 • Zwelling/ verdikking aan de onderzijde van de knieschijf
 • Pijn bij lang in dezelfde houding zitten


Oorzaken Jumpers knee

De eerste tekenen van een jumpersknie zijn meestal na een training of wedstrijd, waarbij de pijn tijdelijk is en verdwijnt als je weer rustig gaat bewegen. In een later stadium zal u het ook voelen tijdens jouw sport. Is het zo verergert dan voelt u het zelfs al in de warming-up. De klachten zijn over het algemeen gekomen door een repeterende piekbelasting. Met weerstandstesten en echografie kan de ernst worden achter gehaald. Als gevolg daarvan kunnen er tekeningen van ontstekingen ontstaan, dit is een gevolg van een herstelproces dat is gestoord door kwaliteitsverlies van de kniepees. Kniepees geneest moeilijk omdat het een slecht doorbloede structuur heeft. Spierweefsel doorbloedt wel sneller. De volgende oorzaken kan een jumpersknie veroorzaken:

 • Overgewicht
 • Binnen kantelen van been
 • Spierzwakte
 • X-benen
 • Harde ondergrond
 • Krachtafname
 • Lange onderpool van knieschijf
 • Verkeerde landingstechnieken
 • Standsafwijkingen van knie
 • Verleden van enkelverzwikkingen


Behandeling springersknie

De behandeling van een Jumpers knee is een langzaam proces waarbij vaak een langdurige actieve revalidatie nodig is van enkele maanden. Om zo goed mogelijk te herstellen van springersknie is het daarom belangrijk om het op de juiste manier te behandelen. Bij een Jumpers knee is het soms niet verstandig om volledig rust te nemen. Volledige rust kan leiden tot afzwakking van de spiergroep, waardoor in de toekomst meer pijnklachten kunnen ontstaan. Soms is het daarom aan te raden om niet tijdelijk te stoppen met sporten, maar alleen de belasting van de knie te verminderen.

Kniebrace voor een jumpers knee

Wanneer je een springersknie heeft opgelopen, is het noodzaak om de knie ondersteuning te geven bij het bewegen. Patellabraces voor een springersknie moeten de knie van de juiste hulp voorzien. De braces zorgen voor genoeg compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen. Dit resulteert in pijnvermindering en sneller herstel. Door het gebruik hiervan kun je jouw knie blijven belasten en krijgt de pees genoeg rust om te kunnen herstellen van overbelasting.

Jumpers knee delen:

Voordelig kniebrace kopen

Een kniebrace kopen voor een springersknie moeten de knie van de juiste hulp voorzien. De braces zorgen voor genoeg compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen.

81 aanbiedingen tot 4% korting

Meer sportblessures

Meniscus klachten - Kniebrace extra stabiliteit

Meniscus klachten

De meniscus heeft als functie schokdemping en stabiliteit voor de knie. Door een beschadiging of scheur in de meniscus, kan dit veel ongemak en pijn veroorzaken.

Lees meer »
Lopersknie - Kniebrace voor ondersteuning

Lopersknie

De lopersknie komt veelal voor bij hardlopers. Hardlopen is een zware sport voor de knieën. Bij elke stap die gezet wordt moeten de knieën de krachten die hierbij vrijkomen opvangen.

Lees meer »

Hielspoor

Een goede inlegzool of hielcup geeft je voldoende demping en zorgt ervoor dat jouw pijnklachten van hielspoor verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *