Kitesurfen in Cumbuco - Top 10 kitespot

Top 10 kitespot

Kitesurfen in Cumbuco

Kitesurfers van over de hele wereld komen naar Cumbuco. De constante Oostenwind is dé aantrekkingskracht, maar ook de uitgestrekte zandstranden met palmbomen, spectaculaire zandduinen en de lagunes zijn indrukwekkend.

Onbezorgd op kitesurfvakantie

"In Cumbuco staat genoeg wind waardoor je bijna iedere dag kunt kitesurfen. Hier vinden dan ook vaak de wereldkampioenschappen plaats. Ook beginners kunnen hier goed terecht om het kitesurfen meester te maken. "

Kitesurfvakantie in Cumbuco

Cumbuco in Noordoost Brazilië wordt wereldwijd beschouwd als één van de top-10 locaties voor kitesurfen en windsurfen. Het voormalige vissersdorpje Cumbuco ligt slechts 35 kilometer vanaf het internationale vliegveld van Fortaleza en is dus de ideale plek voor een kitesurf vakantie. 

Een wetsuit is niet nodig; de watertemperatuur is het hele jaar zo’n 24 graden Celcius. Wat je wel mee moet brengen is een lycra shirt en een goed zonnebrandmiddel. Cumbuco ligt 3 graden onder de evenaar waardoor de zon bijna loodrecht op je schijnt bij een temperatuur van 28 – 30 graden Celsius.

Kitelocatie Cumbuco

In de maanden Juli tot en met Februari kun je bijna iedere dag het water op. Door de achterliggende hoge duinen ontstaat er een thermiek, waardoor er bijna elke dag een constante oostenwind (side on shore) van ongeveer 19 knopen is. September zal de wind het hardst waaien, dagelijks boven de 25 knopen. Populaire kitespots zijn: Lagoa Cauipe, Pecem Beach & Talba Beach.

Lagoa do Cauipe

Ongeveer zes kilometer buiten Cumbuco ligt het zoetwatermeer Lagoa de Cauipe. Het meer is via het strand met een buggy te bereiken of je maakt vanuit Cumbuco in ongeveer 45 minuten een ‘down winder’ naar het meer. Vanuit ons Hotel kunnen we regelen dat je weer opgehaald wordt vanuit Cauipe. Het meer heeft geen golfslag en is dus uitstekend voor beginners.

Paracuru

Nog zo’n mooie plek om te kitesurfen. Paracuru ligt ruim een uur rijden ten noorden van Cumbuco. Je kunt eventueel een dagtrip maken ook een 45 km downwinder is mogelijk. Met een buggy rij je langs het strand naar dit kitersparadijs. De eerste 200 meter tot het rif heb je vlak water, daarna zijn de golven ongeveer 2 meter hoog. Je kunt er het best bij laagtij surfen.

Kitesurfles

De beste spot voor beginners is Cauipe lagoon, direct aan het strand en slechts zeven kilometer van Cumbuco’s centrum. ‘S ochtend’s of na drieën zijn goede tijden om het water in te gaan wanneer de wind lichter is en er minder andere kiters zijn. De vele surfscholen aan het strand ontvangen je dan ook met open armen. Voor beginnerslessen of cursussen voor gevorderden. Extra pluspunt: veel hotels beschikken over een eigen kitesurfschool en/of leraar.

Accommodaties

Je wilt natuurlijk niets liever dan hele dagen op het water zijn op een kitesurf locatie op Bonaire. Maar onderschat het belang van een goed verblijf tijdens jouw vakantie niet. Alle inspanning vraagt ook om ontspanning. 

KLM vliegt enkele keren per week non-stop vanaf Schiphol naar Fortaleza, op zo’n 30 kilometer van Cumbuco. De vliegtijd bedraagt ongeveer tien uur. 

Kitesurfen in Cumbuco delen:

Top 10 kitespot

Cumbuco wordt ook wel een kite-surf paradijs genoemd vanwege de heerlijk verkoelende wind. Normaal is wind niet zo prettig, maar met de warme temperaturen in Brazilië is een lekker windje wel fijn.

Onbezorgd op kitesurfvakantie

Meer kitespots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.