Kitesurfen in El Gouna - Place to be!

Place to be!

Kitesurfen in El Gouna

El Gouna in Egypte heeft een gezellig centrum vol winkels en barretjes. Het hele jaar staat er een goede wind. Op ongeveer 500 meter ligt een reef waar je goed kunt leren kitesurfen. 

Onbezorgd op kitesurfvakantie

"El Gouna is de place to be! El Gouna ligt op zo’n 30km van Hurghada in de woestijn van Egypte en is een pareltje voor kitesurfers en zongenieters."

Kitespot El Gouna

Dé kitespot van El Gouna heet Mangroovy Beach. Deze ligt op ca. 10 minuten lopen van het centrum of kun je eenvoudig bereiken met een tuk tuk. Op het strand zijn er diverse kitecenters en ieder center heeft zijn eigen stukje zee. Wil je kitesurfen in El Gouna, dan zul je je via een van de centers moeten registreren.

Op ca. 400 mtr van het strand ligt een reef en daardoor heeft El Gouna een prachtige lagoon om te leren kitesurfen. Afhankelijk van het tij kan het hier 2m diep worden, maar in de zomermaanden kan deze lagoon zelfs droogvallen bij eb. kitesurfen is dan niet mogelijk in de lagoon.

Het kite-seizoen in El Gouna loopt van maart t/m november. 

  • Het water is aangenaam warm, gemiddeld dan 24 graden.
  • Wind is gemiddeld 15-25 knopen.
  • Er wordt altijd gekitesurft tussen 12-26 knopen.
  • Temperatuur overdag 28 graden.
  • El Gouna kent grote, ondiepe lagoons, uitermate geschikt voor alle niveaus.

Kitesurflessen

In El Gouna kun je les nemen op ieder niveau. In een paar dagen kun je de basistachnieken al onder de knie krijgen. Alle lessen worden in kleine groepen gegeven onder leiding van professionele instructeurs. Beginners ontdekken met veel plezier hun eerste meters over het water terwijl gevorderden nieuwe sprongen maken of hun techniek leren verbeteren.

Zelf accommodatie regelen

Vind een hotel of appartement bij fantastische kitespots in het mooie El Gouna. Doorzoek en vergelijk accommodaties in El Gouna van vele reiswebsites en bespaar. Zie ook best beoordeelde hotels op Fuerteventura bij HotelsCombined.

Kitesurfen in El Gouna delen:

Place to be!

Geniet van de zon, het turquoise water, de constante wind en de 2 lagunes van enkele vierkante kilometers met ondiep water – het grootste ondiep watergebied van de Rode Zee.

Meer kitespots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.