300 dagen per jaar wind

Kitesurfen op Bonaire

Beleef het ultieme gevoel van vrijheid en vakantie door te gaan kitesurfen op Bonaire. Op de witte zandstranden en in de baaien kan je heerlijk tot rust komen na een goede kitesurfsessie.

Onbezorgd op kitevakantie

"Dé ideale plek om te kitesurfen is Atlantis Beach in het zuidwesten, oftewel Kite Beach. Er waait een constante noordoostelijke wind tussen de 15 en 25 knopen en het kristalheldere water is altijd 28°C."

Kitesurfvakantie op Bonaire

Op Bonaire gaat er geen dag voorbij zonder wind. De wind waait er het gehele jaar door met een gemiddelde snelheid van ongeveer 17 tot 22 knopen. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius, een zee temperatuur van zo’n 28 graden Celcius en rustig golvend water, biedt Bonaire de perfecte omstandigheden om te kitesurfen. Tijdens het kitesurfen kom je regelmatig zeeschildpadden en met wat geluk ook dolfijnen tegen.

 • Heerlijk warm en helder blauw water, wat wil je meer?
 • De mooiste sunset kitesurf sessies die je je maar kunt bedenken!
 • Meer dan 300 dagen per jaar wind.
 • Vlak water, perfect om te leren of tricks te oefenen.
 • Een van de beste kitesurf spots ter wereld.
 • Heerlijk relaxte eiland vibe om te kiten en te genieten.
 • Een van de bekendste duikspots ter wereld.
 • Prachtig natuurpark wat zeker de moeite waard is om te ontdekken!

Kitelocatie

De kitesurf locaties op Bonaire bevinden zich in het zuidwesten. Optisch ziet dat er geweldig uit. Het zuiden van het koraaleiland is namelijk het domein van de beroemde zoutpannen die een hypnotiserende gloed afgeven als ze verlicht worden door de Caribische zon. Bonaire is een beschermd marine park, dus kitesurfen is beperkt tot één locatie op het eiland, Atlantis Beach. Dit gebied is tevens ook de perfecte plek om de sport te beoefenen omdat het water over het algemeen vlak is door constante wind het hele jaar door.

Atlantis (Kite beach)

Door de bijna altijd aanwezige wind op Bonaire is het strand ‘Atlantis’ de ideale plek voor kitesurfers. Een prachtig wit zandstrand, de kitebussen en de wind staan garant voor een hoop gezelligheid, lol, snelheid en hoge sprongen. Er waait een constante noordoostelijke wind tussen de 15 en 25 knopen en het kristalheldere water is altijd 28°C.

De wind bij Kite Beach Bonaire waait van de kust af, waardoor kitesurfen op Bonaire voor zowel startende als ervaren kiters zeer veilig is. De kite wordt namelijk nooit richting het vasteland geblazen, altijd richting de zee.

Kitesurfles

Iedereen die kitesurfen wil uitproberen, zou Bonaire als hun trainingsveld moeten beschouwen. Niet alleen zijn de omstandigheden op het eiland perfect om de sport te leren, Bonaire Kiteschool biedt ook nog eens lessen en materiaalverhuur aan. Bonaire Kiteschool en Delfins Beach Resort werken voortdurend samen en bieden kitesurflessen aan die gegeven worden door de beste instructeurs op het eiland.

Op Atlantis beach zijn twee kitescholen, Kiteboarding Bonaire en Bonaire Kiteschool en materiaal is ter plaatse te huur. Ook houden zij constant een oogje in het zeil, wel zo’n veilig idee. De kitescholen bezitten snelle motorboten die ze kunnen inzetten in het geval er kiters te ver afdrijven.

De voordelen

 • Je leert sneller.
 • Je hoeft niet terug te lopen op het strand of in het water (scheelt veel tijd
  en energie).
 • Het is veiliger.
 • Doordat de instructeur met je meevaart krijg je constant feedback, hierdoor leer je sneller.

Accommodatie

Je wilt natuurlijk niets liever dan hele dagen op het water zijn op een kitesurf locatie op Bonaire. Maar onderschat het belang van een goed verblijf tijdens jouw vakantie niet. Alle inspanning vraagt ook om ontspanning. Bij Resort Bonaire kun je ultiem relaxen in jouw eigen luxe appartement, penthouse of hotelkamer.

Kitesurfen op ABC-Eilanden

Beleef het ultieme gevoel van vrijheid en vakantie door te gaan kitesurfen op de ABC-Eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao. Op de witte zandstranden en in de baaien kan je heerlijk tot rust komen na een goede kitesurfsessie. Lees meer over kitesurfen op ABC-eilanden.

Kitesurfen op Bonaire delen:

300 dagen per jaar wind

Voor kitesurfers is Bonaire helemaal het ware paradijs. De passaatwind is constant en de watertemperatuur is erg aangenaam de combinatie is dus ideaal voor de kitesurfsport.

Onbezorg op vakantie

Meer kitespots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.