Kitesurfen op Fuerteventura - Sterke wind

Sterke wind

Kitesurfen op Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura is dé plek voor kitesurfers. Met prachtige witte stranden, de vrijwel constant aanwezige wind en een centrum met gezellige bars en restaurants. Een ideale spot dus voor een kitesurfvakantie.

Onbezorgd op kitevakantie

Kitevakantie op Fuerteventura

Op het Canarische Eiland Fuerteventura kan het op alle niveaus. Goede wind en mooie golven zijn hier de gewoonste zaak van de wereld. De oogverblindende lange en brede stranden bieden genoeg ruimte voor iedereen. De temperatuur schommelt tussen de 20 en 30°C en er zijn voldoende faciliteiten zoals surfscholen, shops en accommodatie. Ook worden er regelmatig wedstrijden gehouden op Fuerteventura zoals de World Cup vanwege de ideale surf omstandigheden.

2 belangrijke spots:

In het zuiden is er de lagune, ideaal voor beginners. In het noorden, een goede plek voor de meer ervaren kitesurfers. Veel plek op het strand dus zelfs in het hoogseizoen zou je geen last van elkaar hoeven hebben.

Het Noorden

De plaats in het noorden van het eiland om te kiten en te surfen is bij het grote strand, net even onder badplaats Corralejo. Het noorden biedt zeker meer nachtleven in Corralejo, dus dit zou een beter basiskamp kunnen zijn, met meer plezier en afwisseling, maar het hangt allemaal af van wat je zoekt. Als je alleen maar vlak water wilt rijden, ga dan naar het zuiden, maar let op, het is in dat geval afhankelijk van het getij.

Het zuiden

De meeste andere populaire plaatsen op om te kitesurfen liggen in het zuiden van Fuerteventura, op het schiereiland Jandia. Populaire plaatsen zijn ondermeer Tarajalejo en Costa Calma. Je kan hier niet alleen prima kitesurfen, maar ook zeekayakken en catamaranzeilen. Sotavento ligt ook in het zuiden van Fuerteventura. Dit is de wind en kitesurf plek bij uitstek op de Canarische Eilanden, voor zowel beginners als experts.

Zelf accommodatie regelen

Vind een hotel of appartement bij fantastische kitespots in het mooie Fuerteventura. Doorzoek en vergelijk accommodaties op Fuerteventura van honderden reiswebsites en bespaar. Zie ook best beoordeelde hotels op Fuerteventura bij HotelsCombined.

Kitesurfen op Fuerteventura delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

Sterke wind

De beste maanden om te gaan kitesurfen op Fuerteventura zijn mei tot en met augustus. In deze maanden staat er veel wind, meestal een noorden wind, en is het bijna zeker dat je iedere dag in het water ligt op te kitesurfen.

Boek jouw kitevakantie

Meer kitespots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *