Lekker thuis trainen

Loopband kopen

Voor wie op elk moment van de dag een stuk wil wandelen of hardlopen en niet afhankelijk wil zijn van het weer, is een loopband ideaal. Op een loopband houd je jouw conditie op peil, verbrand je calorieën en werk je aan spierkracht.

64 aanbiedingen tot 29% korting

Tips loopband kopen

Voor elke loper is er een geschikte loopband. Ben je een fanatieke gevorderde hardloper, dan is een loopband kopen met een duurzaam oppervlak aan te raden. Daarnaast zal er de wens zijn om de loopband met hogere snelheden in te kunnen stellen met een groter aanbod aan trainingsmogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan intervaltraining of lopen tegen een helling.

Ben je een recreatieve loper waarbij conditie en revalidatie een doel is, dan is de kracht van de motor van minder groot belang. Kies dan voor een loopband kopen die vooral gericht is op comfort met de belangrijkste instellingsmogelijkheden.

Je kunt ook nog kiezen voor een loopband zonder motor. Deze zijn lichter en compacter dan een loopband met motor. Deze band helt meer omdat de zwaartekracht de loopbeweging zal inzetten. Wanneer je niet harder dan 8 km per uur zult gaan lopen, zou je ook kunnen kiezen voor een wandelband. Ook deze zijn compacter en zonder of met motor.

Kenmerken loopbanden

Het principe van een elektrische loopband is dat de band rond draait, waardoor jij erop kunt wandelen of hardlopen. Maar er zijn allerlei kenmerken die ervoor zorgen dat een hardloopband wel of niet bij jouw wensen past.

Snelheid

De gewenste snelheid waarmee je wilt lopen is persoonlijk. Houdt er vooral rekening mee dat de goedkopere loopbanden kopen betekent dat je een loopband koopt die vaak niet harder kan dan 12 km per uur. Een duurder model zal zeker 16 km per uur kunnen.

Loopoppervlak

De breedte van het loopoppervlak bepaalt het in grote mate het comfort, aangezien een misstap minder snel wordt gemaakt. Een goede loopband biedt vaak ook een schokabsorberend loopvlak. De spieren en gewrichten geven hierdoor minder snel klachten.

Vermogen

Loopbanden kopen met een sterke motor, betekent een duurzame keuze. Deze gaan langer mee. Voor de intensieve loper de perfecte keuze.

Schokdemping

Zoals eerder aangegeven is een goede schokdemping een belangrijk onderdeel van het loopcomfort van de loopband. Voor met name de gewrichten is dit erg prettig.

Helling

Voor het verzwaren van de looptraining is een loopband met goede hoogte instelling een must. Zeker wanneer je traint voor een wedstrijd of evenement waarbij het lopen over bergen of heuvels een onderdeel is. Je kunt de helling vaak manueel instellen tijdens het lopen of automatisch tijdens een trainingsprogramma.

Console

Alle instellingen en gegevens ten aanzien van de loopsnelheid, de afstand, de duur van de training, de hartslag en de verbrande calorieën vind je op de console.

Gewicht gebruiker

Houdt bij een loopband kopen altijd goed in de gaten wat het maximaal te dragen gewicht is. Een goedkopere loopband heeft vaak een maximum van 100 kg, terwijl een duurdere bijvoorbeeld tot 150 kg belastbaar is.

Opbergen

Wanneer ruimte een probleem is, kies dan voor een loopband die je kunt opklappen. Dan staat hij niet in de weg.

Onderhoud

Een loopband vraagt om goed onderhoud. De betere en vaak ook duurdere loopbanden hebben een loopvlak wat geen onderhoud vergt. Dat is prettig. Zeker wanneer je soms ook een tijd niet van het apparaat gebruik kan maken.

Welke spieren train je?

Met een loopband train je voornamelijk je onderlichaam. Heb je een goede workout achter de rug? Dan heb je waarschijnlijk deze spiergroepen aangepakt:

  • Hamstrings
  • Quadriceps
  • Schenen
  • Kuiten
  • Bilspieren


Toch train je met een loopband niet alleen je onderlichaam maar ook je bovenlichaam. De belasting is het zwaarst voor de benen en de schouders, terwijl er ook spieren van de romp (rug, zij en buik) worden gebruikt.

Loopband kopen delen:

Voordelig loopband kopen

De loopband is een van de meest bekende fitnessapparaten. Zo kun je thuis aan je conditie werken, afvallen, in beweging blijven of oefenen voor je eerst volgende marathon.

64 aanbiedingen tot 29% korting

Meer fitness kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.