Marathon Dublin - Het grootste stadspark van Europa

Het grootste stadspark van Europa

Marathon Dublin

Jouw legendarische 42,195 kilometers loop je in Dublin in een grote ronde. Daardoor keer je na afloop ook weer terug in het hart van Dublin, waar ’s morgens het startschot klonk.

Ontdek Dublin tijdens de marathon

U2, Guinness bier en die typische gastvrijheid horen net zo bij Ierland als een passie voor sport. Vandaar dat de marathon van Dublin steeds populairder wordt. Het is een van de grootste marathons van Europa met ruim 25.000 deelnemers. Tijdens de laatste editie telden de organisatoren maar liefst 62 verschillende nationaliteiten, die allemaal weg waren van deze bruisende en gastvrije stad.

Parcours

Het parcours van de KBC Dublin Marathon is grotendeels vlak. Jouw legendarische 42,195 kilometers loop je in Dublin in een grote ronde. Daardoor keer je na afloop ook weer terug in het hart van Dublin, waar ’s morgens het startschot klonk. De race begint op Fitzwilliam Street Upper en eindigt op het even verderop gelegen Merrion Square, dicht bij het historische Trinity College. Tijdens de marathon kom je door veel beroemde 18e-eeuwse Gregoriaanse straten en het prachtige Phoenix Park, het grootste stadspark van Europa.

De race doorkruist de stad ten noorden en ten zuiden van de rivier de Liffey, een van de symbolen van Dublin. Hoewel je misschien zou denken dat Dublin vaak grijs, grauw en koud is, valt dat in deze periode van het jaar reuze mee. De gemiddelde temperatuur is 12-14 graden. Daarbij valt er in oktober in Dublin minder regen dan in Nederland. Nog een reden om je volgende marathon hier te lopen!

Reisbegeleiding

De reisbegeleiding van TUI Sports weet wat het is om een marathon te lopen. Zij weten wat er in de aanloop naar een (halve) marathon allemaal komt kijken en we stellen onze reizen zorgvuldig samen. Je kunt met allerlei vragen bij het team terecht. Zo kun jij je in de dagen voor de race optimaal voorbereiden en ga je goed geïnformeerd van start.

Goed verzekerd op reis!

TUI vindt het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat voor de Marathon Dublin en adviseert je om een reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel i.c.m. een blessuredekking) af te sluiten. TUI verzekeringen sluiten exact aan op je reis en hebben dekkingen die uniek zijn op de Nederlandse markt!

Marathon Dublin delen:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Boek met startbewijs

Het is een van de grootste marathons van Europa met ruim 25.000 deelnemers. Tijdens de laatste editie telden de organisatoren maar liefst 62 verschillende nationaliteiten.

Meer marathons

Marathon Valencia - De snelste marathon van Spanje

Marathon Valencia

De Valencia Marathon is een van de mooiste sportevenementen in Spanje. Geniet tijdens deze marathon van de talloze prachtige authentieke gebouwen en de sfeer onder de vele internationale deelnemers.

Lees meer »
Marathon van New York - De grootste én mooiste marathon ever!

Marathon New York

Als het al niet de allermooiste is, dan behoort de Marathon New York in ieder geval tot één van de mooiste marathons ter wereld. Het is een droom voor iedere marathonloper om hier ooit aan de start te staan.

Lees meer »
Marathon Berlijn - De snelste marathon ter wereld!

Marathon Berlijn

Checkpoint Charlie, Brandenburg Tor en de wereldberoemde Kurfürstendamm: je passeert ze allemaal tijdens de halve marathon van Berlijn. Het parcours? Snel, vlak en dwars door de hipste stad van Duitsland.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *