Marathon van New York - De grootste én mooiste marathon ever!

De grootste én mooiste marathon ever!

Marathon New York

Het is een droom voor iedere marathonloper om hier ooit aan de start te staan. Deelnemen aan de Marathon New York is onvergetelijk van de eerste tot de allerlaatste meter.

Marathon van New York

Als het al niet de állermooiste is, dan behoort de Marathon New York in ieder geval tot één van de mooiste marathons ter wereld. Met 53.636 finishers in 2019 uit 141 landen is New York sowieso de grootste marathon. Het is een droom voor iedere marathonloper om hier ooit aan de start te staan. Elke marathon is bijzonder en ‘finishen’ is een prestatie op zich, maar deelnemen aan de Marathon New York is onvergetelijk van de eerste tot de allerlaatste meter.

Na de finish van de Marathon New York en mét die medaille om je nek staan de reisbegeleiding en je supporters klaar om al je verhalen te horen. De fotograaf is er ook bij. Daarna pak je de metro, de snelste manier om uit de drukte te komen. ‘s Avonds organiseren we een After the Run Dinner (indien onderdeel van je pakket) onder het Empire State Building met alle andere lopers en supporters. Hier begint het terugblikken met de honderden foto’s die we op schermen in het restaurant laten zien.

Parcours

De fameuze New York City Marathon is de droom van iedere marathonloper. In de city that never sleeps is deze marathon absoluut onvergetelijk, van de eerste tot de allerlaatste meter. De start is op Staten Island. Je eerste kippenvelmoment heb je aan de voet van de imposante Verrazano Narrows Bridge, die je samen met tienduizenden lopers tegelijk bedwingt. Na deze brug ben je in Brooklyn en vanaf hier staan tienduizenden supporters om je aan te moedigen tijdens de kilometers die leiden naar Queens en vervolgens Manhattan.

Op First Avenue staat nóg meer publiek en tientallen bandjes die je een boost geven als de vermoeidheid een rol gaat spelen. ‘You can do it!’ Na een kort uitstapje door de Bronx verschijnt dan eindelijk Central Park. Hier neem je de laatste (loodzware) heuveltjes voordat je na 26,2 miles de bekroning van al je inspanningen bereikt: de finish!

Abbott World Marathon Majors

De Abbott World Marathon Majors bestaat uit de 6 prestigieuze marathons ter wereld. Runners die Toyko, Boston, London, Berlijn, Chicago én Marathon New York officieel uitlopen, mogen zichzelf Six Star Finisher noemen. Naast deze titel ontvang je ook een exclusieve medaille. Deze kun je claimen door een profiel aan te maken op de website van de World Marathon Majors. Of je nu al 4 Stars hebt of nog droomt over jouw eerste marathonfinish: alle runners zijn welkom!

Reisbegeleiding

De reisbegeleiding van TUI Sports weet wat het is om een marathon te lopen. Zij weten wat er in de aanloop naar een (halve) marathon allemaal komt kijken en we stellen onze reizen zorgvuldig samen. Je kunt met allerlei vragen bij het team terecht. Zo kun jij je in de dagen voor de race optimaal voorbereiden en ga je goed geïnformeerd van start.

Goed verzekerd op reis!

TUI vindt het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat voor de Marathon New York en adviseert je om een reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel i.c.m. een blessuredekking) af te sluiten. TUI verzekeringen sluiten exact aan op je reis en hebben dekkingen die uniek zijn op de Nederlandse markt!

Marathon New York delen:

Boek met startbewijs

TUI Sports biedt je de kans om aan dit bijzondere event deel te nemen en een prachtige reis te maken naar de wereldstad New York.

Meer marathons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.