Meniscus klachten - Kniebrace extra stabiliteit

Kniebrace extra stabiliteit

Meniscus klachten

De meniscus heeft als functie schokdemping en stabiliteit voor de knie. Door een beschadiging of scheur in de meniscus, kan dit veel ongemak en pijn veroorzaken.

81 aanbiedingen tot 4% korting

Wat zijn meniscus klachten

Een meniscus is een maanvormige kraakbeenstructuur die als schokdemper dient bij het lopen en springen. Daarnaast zorgt de meniscus ervoor dat de knie soepel kan bewegen. Door de vorm en positie van de meniscus geeft deze stabiliteit aan de knie, echter wanneer de stabiliteit afneemt door bandletsel loopt de meniscus meer kans om te scheuren. Deze knieblessure wordt veroorzaakt door een onverwachte beweging of slijtage.

Symptomen meniscus klachten

Als een meniscus klachten geeft, voel je dit goed. Je hebt dan vaak:

  • Een pijnlijke knie. Meestal heb je vooral pijn bij staan, lopen en traplopen. De pijn zit aan de zijkant van de knie.
  • Vaak krijg je door vocht in de knie ook een dikke knie.
  • Je kunt last hebben van een klikkend gevoel in je knie.
  • Soms zit je knie zelfs ‘op slot’. Je kunt ineens jouw knie niet meer goed strekken of buigen.


Oorzaken meniscus klachten

Er zijn een aantal factoren waardoor u een verhoogd risico loopt op meniscus klachten. Ouderdom en slijtage (degeneratie) zijn belangrijke factoren en zijn in principe niet te voorkomen. Een andere grote factor is sport. Sporten met veel draaibewegingen en fysiek contact, zijn de grootste oorzaak van acuut meniscusletsel. Sporten waar relatief vaak meniscusklachten ontstaan zijn:

  • Voetbal
  • Basketbal
  • Hockey
  • Hardlopen


Daarnaast zijn er nog risicobewegingen. Hierbij valt te denken aan traplopen, knielen, hurken, springen en dat in combinatie met draaiende bewegingen.

Behandelen meniscus klachten

Bij meniscus klachten zijn verschillende behandelingen mogelijk. Een kijkoperatie en behandelingen zonder operaties. Als blijkt dat een kijkoperatie nodig is, wordt dit zo snel mogelijk voor je ingepland. Meestal kan dit binnen 2 of 3 weken. Als je wilt, kan ook direct een ervaren fysiotherapeut meedenken over de revalidatie na een operatie.

Kniebrace meniscus klachten

Een kniebrace voor meniscus klachten zorgt voor extra stabiliteit en is daardoor onder andere geschikt bij meniscus klachten en na een operatie aan de meniscus. De meniscus kniebrace oefent druk uit rond de knie, op de kniepees en het bovenbeen waardoor meer stabiliteit ontstaat.

Meniscus klachten delen:

Voordelig kniebrace kopen

Een kniebrace kan hierbij helpen zonder dat je belemmerd wordt in het dagelijks leven. Een scharnierende kniebrace kan namelijk een gedeelte van de belasting opvangen en zorgt voor stabiliteit in de knie. Hierdoor wordt de knie minder belast wat de genezing ten goede komt.

81 aanbiedingen tot 4% korting

Meer sportblessures

Jumpers knee - Juiste hulp voorzien
Sportzapper

Jumpers knee

Een jumpers knee komt voornamelijk voor in sporten waarin veel gesprongen wordt, zoals basketbal, korfbal en volleybal. Met de juiste kniebrace wordt de knie ondersteund en beschermd.

Lees meer »
Lopersknie - Kniebrace voor ondersteuning
Sportzapper

Lopersknie

De lopersknie komt veelal voor bij hardlopers. Hardlopen is een zware sport voor de knieën. Bij elke stap die gezet wordt moeten de knieën de krachten die hierbij vrijkomen opvangen.

Lees meer »
Sportzapper

Hielspoor

Een goede inlegzool of hielcup geeft je voldoende demping en zorgt ervoor dat jouw pijnklachten van hielspoor verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *