Afwisselende routes

Mountainbiken in Nederland

In Nederland liggen ontelbare mountainbikeroutes waar je uit kunt kiezen, of je nu op zoek bent naar een rustig ritje als beginner of juist het onderste uit de kan wilt halen als doorgewinterde biker.

Snelmenu: mountainbiken in Nederland

  1. MTB-routes Hondsrug
  2. MTB-routes Hondsrug
  3. MTB-routes Staphorts
"Wil je gaan mountainbiken in een natuurgebied? Check dan vooraf wel even wat de regels zijn. Meestal moet je op de speciale mountainbikepaden blijven, maar dat hoeft niet altijd. Bekijk ook even of je een mtb-vignet nodig hebt voor het gebied"

Vind jouw MTB-route

Ondanks dat Nederland geen echte bergen kent, is het mountainbiken er zeer populair en zijn er meer dan 100 verschillende routes over het gehele land te vinden.

MTB-routes Hondsrug

De Hondsrug is een zandrug die zich uitstrekt van Drenthe naar Groningen en is daarmee een van de hoogste gedeeltes van Drenthe. De natuur is afwisselend, ongerept en staat garant voor uren fiets en wandelplezier.

1 Route groen Anloo (38 km – 89 hm)
2 Route rood Gieten (29 km – 143 hm)
3 Route zwart Exloo (36 km – 181 hm)
4 Route rood/groen Emmen (20 km – 59 hm)
5 Route rood Sleen (32 km – 108 hm)

MTB-routes Harderwijk

Pak je mountainbike en kom fietsen door de ongerepte natuur van Harderwijk! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel.

1 Route groen Harderwijk (21 km – 187 hm)
2 Route blauw Ermelo (24 km – 211 hm)
3 Route rood Track Trail (2.1 km – 9 hm)

MTB-routes Staphorst

De route is zeer afwisselend in het Staphorster bos, men kan kiezen voor een 17 kilometer of 25 kilometer lange route. De route bevat slingerende en uitdagende singletracks en vele kombochten door bossen, over heide en over zandheuvels met af en toe een lichte beklimming.

1 Route Staphorst (17 km)
2 Route Staphorst (27 kilometer – 118 hm)

Mountainbiken in Nederland delen:

Voordelig MTB-hotel boeken

Zo je bed uitrollen en het parcours opgaan – dat klinkt ideaal, toch? In Nederland beleef je een onvergetelijke mountainbiketrips vanuit sportieve overnachtingsplekken en kan je MTB-route je ontbijt zijn. 

Meer MTB-gebieden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.