Skibril kopen - Goed zicht in de sneeuw

Goed zicht in de sneeuw

Skibril kopen

Een goede skibril is een essentieel onderdeel van je wintersport uitrusting. Het zorgt voor beter zicht op de piste, beschermt tegen zon en sneeuw en voorkomt sneeuwblindheid.

30 aanbiedingen tot 22% korting

Tips skibril kopen

Een goede skibril kopen vraagt om de juiste informatie. Met name de standaardeisen waaraan een skibril moet voldoen is van groot belang. Aangezien de zon erg fel is op de grote hoogte in de bergen is het filteren van de UV straling essentieel. Dit voorkomt onder andere sneeuwblindheid. Het opspatten van de sneeuw in de ogen tijdens het skiën wordt ook voorkomen door een skibril. Dat betekent meer comfort tijdens het skiën en is een stuk veiliger. 

Type skibrillen

Het maken van de juiste keuze voor het kopen van een skibril wordt een stuk eenvoudiger op Sportzapper. Alle soorten, maten en kleuren voor hem of voor haar koop je tegen de laagste prijs. Kies de beste aanbieding van jouw skibril. Er zijn verschillende soorten skibrillen. Zo heb je de skibril, de sportbril en de zonnebril.

Skibril

Door het volledig bedekken van de ogen met een stevig montuur beschermt een skibril optimaal tijdens het skiën. Het grote glas zorgt voor een perfect zicht rondom en biedt daarnaast ook een goede bescherming tegen de zon. Aan de binnenkant van de skibril zit foam wat het draagcomfort optimaliseert. Een skibril is dus veilig en comfortabel. Door de elastieken band is de bril goed op het hoofd aan te passen.

Sportbril

De sport zonnebril heeft een breder montuur waardoor er minimaal UV licht in de ogen kan schijnen. Dat betekent een goede bescherming tegen de zon. Ook het zicht is daardoor optimaal tijdens het skiën. Het montuur is verstevigd, zodat deze ook enige bescherming biedt tijdens een eventuele val.

Zonnebril

Een zonnebril geeft over het algemeen een hele goede bescherming tegen UV straling. Echter, is een zonnebril kwetsbaar en zal dan ook onvoldoende bescherming van de ogen bieden bij een mogelijke val tijdens het skiën.

Kenmerken skibril

Pasvorm

De meeste skibrillen zijn passend voor zowel mannen als vrouwen. Uiteraard kan het model speciaal ontworpen zijn voor de vrouw of de man. Er zijn kindermaten en diverse maten voor volwassenen. Zorg er voor dat de bril goed passend zit, zodat deze niet afzakt tijdens het skiën. Op Sportzapper koop je online de best passende skibrillen tegen de beste aanbieding.

Comfort

Aan de binnenkant van elke skibril zit een foam laag die zorgt voor een optimaal draagcomfort. Dit kunnen soms meerdere lagen zijn om nog meer comfort te bieden.

Enkele lenzen

De goedkopere skibrillen hebben over het algemeen enkele glazen. Deze bieden voldoende bescherming, maar de kans op condens in de bril

Dubbele lenzen

De skibrillen met dubbele lenzen voorkomen dat er condens in de bril kan komen.

Antifog

Aan de binnenkant van de lens van een skibril zit vaak een antifog coating zodat de condensvorming extra wordt verminderd. In de meeste gevallen is deze er op gespoten en daardoor erg makkelijk te verwijderen. Pas dus op met het schoonvegen van de binnenzijde van het glas.

Bolling van het glas

De bolling van het glas bepaalt grotendeels de mate van weerspiegeling. De bolling kan plat of bol zijn. De bolle lenzen hebben een grotere zichthoek en geven een scherper zicht. Op Sportzapper koop je alle skibrillen met een platte en bolle lens.

Polarisatie

Een lens die gepolariseerd is zorgt ervoor dat de schittering, door bijvoorbeeld weerkaatsing van zon op de sneeuw, weg gefilterd wordt. Dat geeft rust aan je ogen. Normaal, wanneer een lens niet gepolariseerd is, ga je in zo’n situatie met je ogen knijpen. Om schitteringen van de sneeuw tegen te gaan wordt vaak een spiegelende coating gebruikt.

Kleur van de lenzen

De kleur van de lenzen bepalen onder andere het contrast. De kleuren oranje en geel geven het beste contrast in slecht zicht. Toch hebben wintersporters vaak liever een rode of roze lens. De donkere glazen, vaak bruin of grijs zorgen voor een betere bescherming tegen de zon en de reflectie door de sneeuw. Er zijn ook mee kleurende lenzen. Deze zijn een stuk duurder, maar kunnen goed omgaan met wisselende weersomstandigheden.

Skibrillen voor brildragers (OTG)

Ook voor brildragers zijn er goede skibrillen. Dit zijn de zogenaamde OTG brillen. OTG staat voor Over the glasses. Ze zijn breder dan gemiddeld en hebben speciale gleufjes waar de brilpootjes in passen. Deze skibrillen zijn zowel voor kinderen als voor volwassenen te verkrijgen.

Welke lenscategorie?

Hoe meer zonneschijn, hoe donkerder de lens moet zijn om de beste bescherming te blijven bieden. En je tegelijkertijd niet verblind kan worden door de felle zon. Bij slecht weer daarentegen biedt een bril met lichte lenzen een meer contrastrijk beeld op om veiliger je weg naar beneden te kunnen vinden. Voor welke weersomstandigheden een bril geschikt is, wordt aangegeven met categorie 0 t/m 4.

Categorie 1

Categorie 0 en 1 hebben een neutrale, lichtgele of -oranje kleur. Deze bieden vooral bescherming tegen de kou, wind en sneeuw en zorgen voor een contrastrijker beeld. Deze lenzen zijn ideaal bij slecht zicht tijdens sneeuwval, mist en laaghangende bewolking.

Categorie 2

Bij (lichte) bewolking, wisselend bewolkt weer en pistes in de bossen en aan de schaduwzijde van de berg biedt een categorie 2 de uitkomst.

Categorie 3

Voor zonnige omstandigheden op wintersport is een categorie 3 skibril ideaal.

Categorie 4

Voor zeer zonnige omstandigheden hoog in de bergen, zoals wintersport op een gletsjer of bij expedities, wordt categorie 4 aangeraden.

Skibril kopen delen:

Voordelig skibril kopen

Met de juiste skibril kan je optimaal genieten van elke afdeling en ben je volledig beschermd tegen kou, wind en zonnestraling.

30 aanbiedingen tot 22% korting

Meer ski kooptips

Ski jas kopen - Blijf lekker warm

Ski jas kopen

Vooral op de dagen met kou, wind en sneeuw is een goede ski jas onmisbaar. Deze laatste beschermende buiten laag moet een goede bewegingsvrijheid garanderen.

Lees meer »
Skitas kopen - Bescherming voor ski's

Skitas kopen

Een skitas moet voldoende ruimte hebben om het materiaal in te kunnen vervoeren. Naast de ruimte is het goed kunnen vastpakken van de tas prettig en noodzakelijk, zeker wanneer er veel spullen in zitten.

Lees meer »
Skikleding kopen - Lekker warm en comfortabel

Skikleding kopen

Goede skikleding houd je warm bij extreme kou, droog als er veel sneeuw valt en redelijk koel op hele zonnige dagen. Blijf optimaal genieten van jouw piste avonturen.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *