Optimale warme handen

Optimale warme handen

Skihandschoenen kopen

Skihandschoenen zijn super belangrijk om comfortabel te kunnen skiën. Ze zorgen voor bescherming tegen de kou maar ook tegen de scherpe randen van een ski of snowboard.

4 aanbiedingen

Tips skihandschoenen kopen

Goede skihandschoenen bieden optimale warmte voor de handen. Daarnaast is het van belang dat deze goed ventilerend is en zweet afvoert. Je kunt kiezen uit diverse materialen, zoals leer of Gore-Tex. Hoe beter de materialen, hoe hoger de prijs. 

Type skihandschoenen

Skihandschoenen

Bij skihandschoenen moet elke vinger zichzelf verwarmen. Het grote voordeel van skihandschoenen ten opzichte van wanten is de bewegingsvrijheid. Dingen vastpakken gaat gewoon een stuk makkelijker.

Skiwanten

Wanten bieden een snellere en langdurigere verwarming van de vingers, omdat de vingers elkaar verwarmen. Het nadeel is dat de bewegingsvrijheid juist een stuk minder is. Voor kinderen zijn wanten een goede keuze, aangezien warme handen het belangrijkst is.

Leren skihandschoenen

De materialen in de skihandschoen bepalen de warmte en de mate van bescherming. Zo zijn leren handschoenen uiterst comfortabel, warm en droog. Ze zijn erg duurzaam en kunnen daarom jaren mee. Ze zijn over het algemeen wat duurder dan andere skihandschoenen. Houdt er wel rekening mee dat leren skihandschoenen onderhoud vragen.

Kenmerken skihandschoenen

Skihandschoenen zijn er in leer en polyester. De leren handschoenen hebben een betere warmte vasthoudende functie en gaan langer mee. Echter vergen deze wel onderhoud om ze soepel en netjes te houden. De polyester skihandschoenen zijn goedkoper door het gebruik van onder andere nylon. Het grote nadeel is dat deze sneller nat worden en blijven, wat vraagt om een tweede paar skihandschoenen tijdens de skivakantie.

Het materiaal wat zorgt voor de beste verwarming van de handen is Thinsulate of Gore-Tex. Deze materialen zijn goed isolerend, waterdicht en tegelijkertijd ademend. Dot zorgt voor een maximaal draagcomfort tijdens de koude dagen.

Skihandschoenen of skiwanten?

Bij skiwanten is er minder warmte nodig om de vingers op temperatuur te houden omdat de vingers elkaar warm houden, ze zijn dus warmer dan een skihandschoen maar je levert ook bewegingsvrijheid in. Kies je voor skihandschoenen dan geeft je dit meer bewegingsvrijheid maar levert je in op warmte.

Tips voor warme handen

  • Trek je handschoenen niet onnodig uit
  • Maak gebruik van zijden/kunststof binnenhandschoenen
  • Heatpacks in je handschoenen kunnen uitkomst bieden
  • Drink voldoende en geen alcohol (koelt het lichaam af)
  • Stimuleer de bloedcirculatie (wrijven, masseren)

SKihandschoenen kopen delen:

Voordelig skihandschoenen kopen

Goede skihandschoenen zorgen ervoor dat je zorgeloos kan genieten van jouw piste avonturen. Koude handen zorgen er namelijk voor dat je minder plezier beleeft op of naast de piste.

4 aanbiedingen

Meer ski kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.