Skihelm kopen - De perfecte pasvorm

De perfecte pasvorm

Skihelm kopen

Op de piste is een goede skihelm onmisbaar voor de veiligheid en tevens een goede bescherming tegen kou en wind. Met een skihelm ga jij veilig de piste af!

13 aanbiedingen tot 60% korting

Tips skihelm kopen

Voor het kopen van een goede skihelm is het juiste advies van groot belang. Om de skihelm te kiezen die bij jou past moet je letten op de constructie, de maat, het gewicht en kenmerken.

Constructie skihelm

Skihelmen komen in 3 verschillende constructies: de hard shell, in-mold en hybride constructie.

1 Hardshell helm

De buitenzijde van een hardshell helm is hard en heeft een losse binnenkant. Deze harde buitenkant biedt de beste bescherming. Een nadeel is dat de helm meer weegt en een stuk duurder is.

2 Soft shell helm

De softshell ( in-mold) helm zit een stuk comfortabeler dan de hardshell helm. Met name vanwege zijn gewicht. Alleen is de bescherming een stukje minder, aangezien de schelp zachter is. Deze helm dient na een val sneller vervangen te worden.

3 Hybride helm

Een hybride helm heeft een schelp met een harde bovenkant en is aan de zijkant zacht en comfortabel. De perfecte combinatie.

Kenmerken skihelm

Skihelmen komen in verschillende constructies, maten en kleuren met bijbehorende kenmerken. Ben je bijvoorbeeld een brildrager, of vind je een losse skibril vervelend? Dan is een skihelm met vizier wellicht geschikt voor jou.

Skihelm met vizier

Het voordeel is van een skihelm met vizier: je hebt namelijk geen losse skibril meer nodig en je schuift het vizier gemakkelijk omhoog. Daarnaast beslaat een vizier minder snel doordat en makkelijk lucht onder het vizier kan komen. Een helm met vizier is ook ideaal voor bril dragende, er is namelijk meer dan genoeg ruimte achter het vizier.

MIPS/SPIN

Skihelmen met het Multi-directional Impact Protection System (MIPS) vangen de bewegingen op die je hoofd maakt bij een botsing. Doordat de helm meebeweegt met deze rollende beweging wordt de klap beter opgevangen en ben jij extra beschermt. SPIN is een vergelijkbaar systeem van een ander merk.

Eisen skihelm

Een skihelm kopen doe je na het checken of de helm voldoet aan de Europese eisen. Of een skihelm voldoet aan de eisen, kun je zien aan de sticker aan de binnenkant van de helm. Een EN nummer betekent dat hij voldoet. Naast dit EN nummer zijn er nog twee degradaties van bescherming, De A en B klasse. De A klasse biedt de beste veiligheid en wordt gedragen door de skiër die wedstrijden skied. Ook voor recreatieve skiërs is dit uiteraard aan te raden. De B klasse skihelm is uitsluitend voor de beginnende en licht gevorderde skiër.

Maat

Bij het kiezen van je skihelm is het belangrijk om goed naar de pasvorm en maat te kijken. Het is bij een helm niet alleen belangrijk dat je de juiste maat koopt. Vooral de pasvorm kan erg per model verschillen. Zo kan een helm een ovale of ronde pasvorm hebben. Als je veel ruimte aan de zijkant over hebt kan je gaan voor een ovale pasvorm. Wanneer je juist veel ruimte aan de voor en achterkant over hebt kan je gaan voor een ronde helm.

Opties bij de helm

Een goede skihelm biedt meerdere opties. Zo zijn er afsluitbare ventilatiemogelijkheden, afneembare oorkleppen, een vizier, verstelbare kinbanden en een goggle clip op de helm. Bepaal vooraf goed welke optie je graag wilt.

Skihelm kopen delen:

Voordelig skihelm kopen

Een goed zittende helm voorkomt irritaties en ik een stuk veiliger dan een helm die niet goed zit.

13 aanbiedingen tot 60% korting

Meer ski kooptips

Skitas kopen - Bescherming voor ski's

Skitas kopen

Een skitas moet voldoende ruimte hebben om het materiaal in te kunnen vervoeren. Naast de ruimte is het goed kunnen vastpakken van de tas prettig en noodzakelijk, zeker wanneer er veel spullen in zitten.

Lees meer »
Ski jas kopen - Blijf lekker warm

Ski jas kopen

Vooral op de dagen met kou, wind en sneeuw is een goede ski jas onmisbaar. Deze laatste beschermende buiten laag moet een goede bewegingsvrijheid garanderen.

Lees meer »
Skibril kopen - Goed zicht in de sneeuw

Skibril kopen

Een goede skibril is een essentieel onderdeel van je wintersport uitrusting. Het zorgt voor beter zicht op de piste, beschermt tegen zon en sneeuw en voorkomt sneeuwblindheid.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *