Skikleding kopen - Lekker warm en comfortabel

Lekker warm en comfortabel

Skikleding kopen

Goede skikleding houd je warm bij extreme kou, droog als er veel sneeuw valt en redelijk koel op hele zonnige dagen. Blijf optimaal genieten van jouw piste avonturen.

345 aanbiedingen tot 50% korting

Tips skikleding kopen

Bij het uitzoeken van je skikleding zijn er meer dingen waar je rekening mee moet houden. Het moet ten eerste lekker warm zijn, comfortabel zitten en tegen een stootje kunnen. 

Het 3-lagensysteem

De gebruikte lagen in het drie-lagen-systeem zijn de onderlaag (of basislaag) die vooral een ademende werking heeft, de tussenlaag (of isolerende tussenlaag) die dus zorgt voor isolatie en de bovenlaag (of buitenste laag) die beschermt tegen regen en wind.

Om warm te blijven is het verstandig te kiezen voor het 3-lagen systeem. Door meerdere lagen te dragen, kan er tussen ieder laagje kleding een isolerende luchtlaag gevormd worden, die het lichaam op temperatuur houdt. De eerste laag, de basislaag, draag je direct op het lichaam, hiervoor is thermokleding geschikt. Voor de volgende laag, de isolatielaag, kun je kiezen voor een skipulli of fleecekleding. Kies voor de 3e laag een water- en winddichte winterjas.

1 De basislaag

De eerste kledinglaag is de basislaag, hiervoor wordt vaak thermokleding gebruikt. Dit is kleding die nauw moet aansluiten op het lichaam, zo kan het de lichaamswarmte het best vasthouden en het transpiratievocht snel afvoeren naar de tweede laag, de isolatielaag.

2 De isolatielaag

De tweede kledinglaag heeft een isolerende functie. Deze kleding mag niet te strak zitten, er moet namelijk een luchtlaag tussen de eerste en de tweede laag kleding worden gevormd. Deze tweede kledinglaag moet het zweet dat is doorgegeven door de eerste laag snel opnemen en weer doorgeven aan de laatste laag. Voor deze laag wordt vaak een skipulli, fleece of sweater gebruikt. Wanneer het erg koud is kun je kiezen meerdere kledingstukken te dragen als tweede laag. Het is tevens ook de kleding die het eerst wordt uitgedaan wanneer het erg warm is.

3 De buitenlaag

De derde laag (de shell) is bedoeld om te beschermen tegen regen, sneeuw en wind. Deze derde laag zorgt er ook voor dat je andere lagen niet nat worden. Kies voor deze laag voor een goede ski jas die ademend is. Vaak zijn winterjassen voorzien van meshvlakken die de ventilerende functie van de jas bevorderen. Deze laatste laag zorgt dat het transpiratievocht wordt afgedragen aan de buitenlucht.

Handschoenen

Het dragen van skihandschoenen of wanten voorkomt het warmteverlies bij je handen. Heb je snel last van koude vingers, kun je het best kiezen voor wanten. En als je het echt koud hebt kan je het beste thermohandenschoenen aanschaffen en deze onder je handschoenen dragen.

Skisokken

Om koude voeten te voorkomen is het belangrijk dat je skisokken draagt die naadloos zijn, die niet te dik zijn, die bescherming bieden aan zowel de scheenbeen, bovenkant voet en de hiel. Daarnaast moeten de skisokken uiteraard een warmte functie hebben. Door de bovengenoemde drie lagen te combineren in combinatie met handschoenen en de juiste sokken is je lichaam in staat om in de sneeuw optimale prestaties te leveren.

Gezichtsbeschermer

Het is belangrijk om je gezicht te beschermen bij extreme kou met een gezichtsbeschermer. Dit biedt bescherming tegen kou en wind. En wanneer de zon toch gaan schijnen is dit makkelijk op te bergen in een van je jaszakken.

Skikleding kopen delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Voordelig skikleding kopen

Wintersportkleding is in de eerste plaats functioneel. Het thermo ondergoed moet goed aansluiten en het vocht optimaal afvoeren. Dan blijf je droog en dus warm.

345 aanbiedingen tot 50% korting

Meer ski kooptips

Skibril kopen - Goed zicht in de sneeuw

Skibril kopen

Een goede skibril is een essentieel onderdeel van je wintersport uitrusting. Het zorgt voor beter zicht op de piste, beschermt tegen zon en sneeuw en voorkomt sneeuwblindheid.

Lees meer »
Skitas kopen - Bescherming voor ski's

Skitas kopen

Een skitas moet voldoende ruimte hebben om het materiaal in te kunnen vervoeren. Naast de ruimte is het goed kunnen vastpakken van de tas prettig en noodzakelijk, zeker wanneer er veel spullen in zitten.

Lees meer »
Skisokken kopen - Lekkere warme voeten

Skisokken kopen

Skisokken zijn speciaal ontworpen voor in je skischoenen. Ze houden je voeten extra warm, zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een comfortabele pasvorm zodat je de hele dag ongestoord kunt skiën zonder koude voeten!

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *