Skisokken kopen - Lekkere warme voeten

De perfecte fit

Skisokken kopen

Skisokken zijn speciaal ontworpen voor in je skischoenen. Ze houden je voeten extra warm, zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een comfortabele pasvorm zodat je de hele dag ongestoord kunt skiën zonder koude voeten!

14 aanbiedingen tot 20% korting

Tips skisokken kopen

De juiste skisok hangt af van de wensen van de skiër of snowboarder en welk type schoen je draagt. Een beginnend wintersporter draagt vaak een dikkere skisok met hoog draagcomfort. Een ervaren wintersporter draagt vaak een dunner model om meer contact te hebben met de schoenen.

Type skisokken

Er zijn twee type skisokken te koop tegen de beste aanbieding. De tube skisokken en de ergonomische skisokken.

Normale skisokken

Normale skisokken worden verreweg het meeste gekocht. De bovenkant van de sok is elastisch, waardoor deze niet afzakt tijdens het skiën. De sokken hebben geen links of rechts aanduiding en zijn niet specifiek voor heren of dames. Ze zijn in de meeste gevallen naadloos, waardoor de kans op blaren minimaal is. Deze sokken zijn goedkoper dan de ergonomische skisokken.

Compressie skisokken

Een groot voordeel van compressiesokken tijdens het skiën is dat ze goed strak zitten. Ze gaan dan wel iets moeilijker aan dan normale skisokken, maar als ze eenmaal zitten, dan zitten ze. Geen afzak sokken meer! Eenmaal gewend aan de compressiesokken merk je dat ze heerlijk zitten en comfortabeler skiën dan de ‘gewone’ skisok.

Andere voordelen van compressie skisokken zijn bijvoorbeeld dat je spieren en pezen meer stabiliteit hebben, je minder snel kramp krijg en de sokken zorgen voor meer demping van de spieren bij klappen tijdens het skiën. Daarnaast kun je na de eerste dag vol gas geskied te hebben de volgende dag gewoon weer lekker op de latten gaan staan, want je spieren herstellen een stuk sneller.

Kenmerken skisokken

Materiaal

Skisokken kopen van zijn diverse materialen is mogelijk om een optimaal comfort te bieden. Lycra is elastisch en zorgt voor een goede pasvorm. Merinowol zorgt juist voor warmte en blijft langer fris. De goedkopere skisokken bestaan over het algemeen uit katoen.

Maat

De juiste maat is essentieel bij skisokken kopen. Te grote sokken stropen op in de schoenen en dat zorgt voor pijnlijke drukpunten en mogelijk zelfs blaren. Te kleine skisokken zorgen voor het afknellen van de tenen en dat zorgt weer voor koude voeten. Koop niet te goedkope skisokken aangezien deze de pasvorm snel verliezen. 

Skisokken kopen delen:

Voordelig skisokken kopen

Bij Sportzapper vergelijk je online skisokken voor heren, dames en kinderen van de beste skimerken – zo kun je kiezen uit onder andere Barts, Burton en Falke.

14 aanbiedingen tot 20% korting

Meer ski kooptips

Ski’s kopen

Welke ski past bij mij? Ski’s kopen ski’s zijn er in alle soorten en maten. Voor elk soort sneeuw, terrein, skiniveau en type skiër zijn er passende ski’s te vinden.

Lees meer »
Optimale warme handen

Skihandschoenen kiezen

Skihandschoenen zijn super belangrijk om comfortabel te kunnen skiën. Ze zorgen voor bescherming tegen de kou maar ook tegen de scherpe randen van een ski of snowboard.

Lees meer »
Ski jas kopen - Blijf lekker warm

Ski jas kopen

Vooral op de dagen met kou, wind en sneeuw is een goede ski jas onmisbaar. Deze laatste beschermende buiten laag moet een goede bewegingsvrijheid garanderen.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *