Sporthorloge kopen - Verbeter je sportprestaties

Verbeter je sportprestaties

Sporthorloge kopen

Wil je optimaal trainen voor je favoriete sport? Met een sporthorloge kan je jouw prestaties in detail analyseren. Van je hartslag tot het aantal calorieën dat je verbrandt.

268 aanbiedingen tot 25% korting

Tips sporthorloge kopen

Een personal trainer om je pols: dat is jouw sporthorloge. Je wil je sportprestaties meten, zichtbaar verbeteren en effectiever trainen. Een sporthorloge geeft jou alle nodige informatie over de work-out. De ene doet dat uitgebreider dan de ander. 

Kies jouw sport

Sporthorloges zijn voorzien van verschillende functies. Waar de ene sporthorloge bijvoorbeeld erg geschikt is voor hardlopers, kan een ander dan weer interessanter zijn voor zwemmers of wielrenners. Let daarom bij je aankoop specifiek op een aantal functies die belangrijk zijn voor hardlopers.

Bergsporten

Vind je het leuk om in de bergen, tijdens het hiken, klimmen of op de piste je gegevens te meten? Ga dan voor een horloge dat wij aanbevelen voor outdoor avonturiers. Deze horloges beschikken altijd over gps, een ingebouwde hartslagsensor en een hoogtemeter. Verder heeft het een kompas voor wanneer je de weg kwijtraakt. Wil je ook meten of het zuurstofniveau in je bloed nog voldoende is? Kies dan een horloge met een saturatiemeter.

Fitness

Voor tijdens het fitnessen zoek je een horloge dat een hartslagsensor en fitnessprofielen heeft. Veel meer heb je niet nodig. De horloges die wij aanraden hebben beide functies. Tijdens een training kies je de oefening die je gaat doen – bijvoorbeeld crosstrainen – en het horloge meet de juiste gegevens. Vaak hebben fitnesshorloges ook simpele oefeningen voor thuis, zoals burpees of crunches. Train jij specifiek voor het verbranden van vet of het verbeteren van je uithoudingsvermogen? Dan raden we een horloge aan dat aangeeft in welke hartslagzone je traint.

Fietsen

Net zoals tijdens het hardlopen, is de belangrijkste specificatie voor fietsers een ingebouwde gps ontvanger. Hiermee meet je jouw gefietste afstand, snelheid en route. Verder vind je het juiste fietshorloge door te kijken naar hoe fanatiek je bent. Ben je een af-en-toe fietser, regelmatige fietser of prestatiegerichte fietser? 

Golf

Het dragen van een golfhorloge kan je spel bevorderen. Alle horloges die wij aanbevelen voor het golfen geven aan wat de afstand tot de green is, zodat je weet hoe hard en met welke club je moet slaan. Hierna zie je hoe ver je hebt geslagen. Verder laat een golfhorloge zien waar hindernissen op de baan liggen en meet het je gelopen afstand en route aan de hand van een ingebouwde gps ontvanger.

Hardlopen

Ben je op zoek naar een sporthorloge om je hardloopprestaties te meten? Dan zijn er een aantal specificaties die we aanbevelen. De belangrijkste voor het meten van je hardloopprestaties is een ingebouwde gps ontvanger. Hiermee zie je op je horloge je tempo (snelheid) en afgelegde afstand. Waar het horloge verder aan moet voldoen, is afhankelijk van hoe fanatiek je hardloopt: af en toe, regelmatig of prestatiegericht.

Triathlon

Tijdens een triathlon beoefen je hardlopen, fietsen en zwemmen achtereen. Belangrijk bij een triathlonhorloge is daarom de mogelijkheid om met 1 druk op de knop te kunnen switchen tussen verschillende sportprofielen. Je leest en meet dan tijdens elk onderdeel de juiste gegevens. Verder moet het horloge waterdicht zijn. Lees in het volgende artikel welke eigenschappen we nog meer aanbevelen voor triatleten.

Zwemmen

Een zwemhorloge moet natuurlijk waterdicht zijn. Daarnaast wil je waarschijnlijk graag weten hoe snel en ver je zwemt. In een zwembad doe je dit via de badlengte, in open water met behulp van een gps sensor. Verder is SWOLF tracking – met name voor fanatieke zwemmers – een populaire meting voor het bepalen van je zwemefficiëntie. Lees verder welke specificaties relevant zijn voor jouw zwemstijl.

Sporthorloge delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Verbeter je sportprestaties

Ga je lopen, fietsen of een andere sport beoefenen? Kies je sporthorloge op basis van de activiteit die je ermee wil uitvoeren.

268 aanbiedingen tot 25% korting

Meer kooptips

Loopband kopen

Voor wie op elk moment van de dag een stuk wil wandelen of hardlopen en niet afhankelijk wil zijn van het weer, is een loopband ideaal. Op een loopband houd je jouw conditie op peil.

Lees meer »

Hardloopsokken kopen

Het belang van goede hardloopsokken wordt door veel lopers nog vaak onderschat. De juiste sokken voor hardlopers zijn ademend, naadloos, zorgen voor grip en veroorzaken geen irritatie tijdens het lopen.

Lees meer »
Hardloopbroek kopen - Vrij kunnen bewegen

Hardloopbroek kopen

Een hardloopbroek is ontworpen om perfect aan te sluiten op het lichaam. Hierdoor wordt het hardloop plezier verhoogd en ben je beter in staat je persoonlijke doelen te realiseren.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *