Supplementen kopen - Extra aanvulling

Extra aanvulling

Supplementen kopen

Als je sport verbruik je door de inspanning niet alleen meer zuurstof, maar ook meer energie. Je hebt dus meer voeding nodig en daarmee samenhangend meer vitaminen en mineralen.

Tips supplementen kopen

Wanneer je intensief sport, verbrand je ook veel energie. Dan is het goed om er extra op te letten dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt uit de voeding. Lukt het niet altijd om gezond en gevarieerd te eten of wil je je lichaam extra ondersteuning bieden? Dan kun je kiezen voor supplementen.

Eiwitten

Eiwitten zijn onmisbaar om spierherstel te versnellen. Eiwitten zijn de bouwstenen van spierweefsel dit kun je prima bereiken door het eten van natuurlijke producten zoals: eieren, vlees,vette vis, bruine-, kidney, en sojabonen. Tevens is er ook een mogelijkheid om je eiwit of proteïne aan te vullen door middel van eiwitshakes.

Vitamine C

Vitamine C is onmisbaar want dit bevat collageen dat afgebroken spierweefsel helpt herstellen. Dit zit voornamelijk in citrusvruchten. Daarnaast is spinazie een goede vitamine C bron. Ook kun je gebruik maken van vitaminepillen om je vitamine C behoefte te bevredigen.

Omega 3

Je hart is een bijzonder orgaan. Het werkt nauw samen met bloedvaten die ervoor zorgen dat alle organen worden voorzien van zuurstof en belangrijke voedingsstoffen. Bij inspanning hebben je spieren extra zuurstof en voedingsstoffen nodig. Door harder te gaan kloppen, zorgt het hart ervoor dat de spieren voldoende zuurstof en voedingsstoffen krijgen.

Vis is een goede eiwitbron én rijk aan omega 3-vetzuren, gezonde vetten die ontstekingen tijdens het herstelproces helpen voorkomen.

Magnesium

Sporters die vaak last hebben van spierkramp zouden weleens een magnesium tekort kunnen hebben. Door een verhoogde behoefte en tegelijk extra verlies via zweet kunnen sporters, vooral duursporters, baat hebben bij extra magnesium. Magnesium kan ook helpen bij stijve, stramme spieren na sport.

Vitamine D

Vitamine D is goed voor onze spieren. De zon is de grootste natuurlijke leverancier van vitamine D voor het lichaam; we halen twee derde van onze dagelijkse behoefte aan deze vitamine uit zonlicht. Wanneer je dagelijks onvoldoende buiten bent (tussen 11:00 – 15:00 uur) of een donkere huidskleur hebt, kan aanvulling op gezonde en gevarieerde voeding in de vorm van een voedingssupplement zinvol zijn.

Supplementen kopen delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Voordelig supplementen kopen

Sport intensief beoefenen is een topprestatie leveren en het vraagt veel van je lichaam, soms ook te veel. Soms krijgen sporters last van kramp, spierpijn , blessures en vermoeide spieren.

Meer voeding kooptips

Sportvoeding kopen - Houd je energie op peil

Sportvoeding kopen

Sportvoeding is een waardevolle aanvulling en toegevoegde waarde zijn om je sportprestatie tot een hoger niveau te brengen. Train met de sportvoeding die je wilt gebruiken tijdens je sportieve doel en zorg dat je op zoek gaat naar een juiste balans.

Lees meer »
Sportdrank kopen - Direct je energie terug

Sportdrank kopen

Voor het aanvullen van vocht, koolhydraten en mineralen kan de juiste sportdrank helpen. Je kan hierbij kiezen voor bruistabletten of poeder om in samenwerking met water de sportdrank aan te maken.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *