Tennisracket kopen - Voor meer spelplezier

Voor meer spelplezier

Tennisracket kopen

Het is belangrijk dat je een racket koopt dat bij je past, het zal je spelplezier en prestaties zeker verhogen. Ook voor het voorkomen van blessures is het belangrijk het juiste racket te kiezen.

119 aanbiedingen tot 47% korting

Tips tennisracket kopen

Tennisrackets komen niet voor niets in allerlei soorten en maten. Want welk racket bij jou past, is heel persoonlijk. Natuurlijk speelt uiterlijk een rol, maar het zijn juist de eigenschappen van een tennisracket die je spel maken of breken.

Gripmaat

Je tennisracket heb je de hele tijd vast. En dan wil je natuurlijk wel dat het lekker in je hand ligt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste gripmaat kiest. Hiermee bedoelen we de omtrek of dikte van het handvat van een tennisracket. Bij een te kleine of te grote gripmaat ga je in je racket knijpen en dit heeft bij ieder balcontact meer impact op je onderarmspieren.

Bladgrootte

Een van de belangrijkste dingen waar je bij het kopen van een tennisracket naar moet kijken is de bladgrootte. Deze worden onderverdeeld in 3 bladmaten.

  1. De grote bladmaten worden aangeduid met oversize en geven extra power. Bij deze bladgroottes is de sweetspot veel groter en het is dan ook een ideaal model voor de beginnende tennisser.
  2. De midsize tennisrackets geven een betere precisie en controle.
  3. De midplus zit tussen de midsize en oversize in. Deze tennisrackets worden vaak aangeraden wanneer je last hebt van een tenniselleboog.


Balanspunt

De gewichtsverdeling, oftewel het balanspunt van een tennisracket, verschilt per frame. De technische eigenschappen van een racket bestaan behalve de stijfheid en de bladgrootte ook uit het balanspunt van het racket. Het balanspunt kan in de top, in het midden of richting het handvat van het racket liggen.

Gewicht

Het gewicht van het frame is ook iets om bij stil te staan. Dit is doorgaans te verdelen in drie categorieën: lichtgewicht, medium gewicht en zwaargewicht.

Lengte

Een standaard tennisracket heeft een lengte van 68,5 cm. Daarnaast zijn er ook nog de longbody tennisrackets die maximaal 4 cm langer zijn dan een standaard racket. Deze rackets zorgen voor meer power en bereik. De manoevreerbaarheid wordt minder door een longbody racket, terwijl ook de controle enigszins afneemt. De lengte van tennisrackets voor kinderen is afhankelijk van de lichaamslengte.

Snaren

De bespanning van een tennisracket bepaalt voor een groot gedeelte hoe comfortabel het racket aanvoelt. Door middel van het type snaar en het gewicht van de bespanning kunnen namelijk de speeleigenschappen worden beïnvloed. Hierbij moet je ook rekening gehouden worden met de dikte van de snaar en het snarenpatroon.

Tennisracket kopen delen:

Voordelig tennisracket kopen

Je niveau, speltype en lichaamsbouw zijn factoren die bepalen welk type racket goed bij je past.

119 aanbiedingen tot 47% korting

Meer tennis kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.