Presteer maximaal

Tennisschoenen kopen

Met de juiste tennisschoenen presteer je altijd maximaal op de baan. Kies de tennisschoen die het beste bij jou en de ondergrond waarop je speelt past en ervaar het verschil zelf!

534 aanbiedingen tot 70% korting

Snelmenu: tennisschoenen kopen

  1. Welke ondergrond
  2. Eigenschappen tennisschoenen
"Tennisschoenen zijn een zeer belangrijk onderdeel van een tennisoutfit. Welke tennisschoen goed bij jou past is afhankelijk van de ondergrond waarop je tennist"

Tips tennisschoenen kopen

Bij het kopen van een tennisschoen zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Kijk bijvoorbeeld naar de welke zool het meest geschikt is voor het type baan waar u op speelt, de stabiliteit, stugheid, demping, en de pasvorm.

Welke ondergrond?

Bij het aanschaffen van tennisschoenen is het van belang om te kijken naar welke zool je nodig hebt. Het is belangirjk om de juiste zolen te gebruiken voor bepaalde tennisbanen. Zo gebruik je een gladde zool voor het spelen op tapijt, een visgraat zool voor het spelen op gravel en een omni zool voor het spelen op kunstgras.

Gravel

Het is belangrijk dat tennisschoenen voor gravelvelden een goede grip bieden, omdat het veld zelf dit niet doet. Daarnaast is het belangrijk dat er geen gravel wordt vastgehouden in het profiel van de zool. De zijkanten zijn extra duurzaam gemaakt, omdat op een gravel veld schoenen sneller slijten.

Hardcourt

Een ondergrond die zorgt voor een wat sneller spel is een hardcourt-baan. Dit is een baan die meestal bestaat uit beton of asfalt met een laagje rubber op de bovenkant. Doordat deze ondergrond erg stroef en hard is, biedt deze weinig demping komt er tijdens het spelen veel druk op de voeten. Door de snelle, hoge opstuit is de baan niet geschikt voor beginnende tennissers. De schoenen die gebruikt worden moeten een goede demping bieden en een zool met een visgraat en noppen motief hebben.

Tapijt

Tennisbanen die zich in indoorhallen bevinden, zijn vaak tapijtbanen, deze zijn zachter dan de hardcourt-banen en zorgen dus voor minder blessures. Wel is deze baan erg stroef, er kan dus niet gegleden worden om naar de bal te komen. De tapijtschoenen, ook wel indoor tennisschoenen genoemd, zijn speciaal ontworpen voor het spelen op tapijt ondergronden. Door de gladde zool beweeg je makkelijker en sneller over het tapijt tennisveld.

Gras

Een grasbaan is de meest blessuregevoelige baan, dit is zo omdat de voeten snel weg kunnen glijden op het gras. Er zijn schoenen met een harde, rubberen noppenzool nodig om voldoende grip te hebben op dit soort banen. Op deze banen stuitert de bal bijna niet op, maar komt wel snel op je af. Om snel te kunnen reageren, maar te voorkomen dat je uitglijdt, raden wij voor deze banen de noppenschoenen aan.

Omnicourt

Omnicourt tennisschoenen kun je dragen op alle outdoor ondergronden. De zool van deze schoenen heeft van alles wat. De visgraatzool voor de gravelbanen, waarvan de groeven verschillende kanten op gaan zodat ze ook gebruikt kunnen worden op hardcourt banen. Daarnaast zijn er ook kleine nopjes verwerkt in de zool, waardoor je ook voldoende grip hebt op kunstgras banen.

Eigenschappen tennisschoenen

Het is van belang om tennisschoenen te kopen met de geschikte pasvorm voor je voet en voldoende stabiliteit en schokdemping om de korte intensieve passen op de tennisbaan op te vangen.

Stabiliteit

Een goede tennisschoen geeft stabiliteit en zorgt ervoor dat de voeten niet teveel naar buiten (supinatie) of naar binnen (pronatie) kantelen. Voldoende stabiliteit is daarnaast ook belangrijk om enkelletsel te voorkomen.

Demping

Een goed voorbereide tennisspeler zal altijd kiezen voor een schoen met een uitstekende schokabsorptie en demping. Wanneer een schoen goed klappen op kan vangen bij het neerkomen van een sprong, wordt de kans op blessures namelijk verkleind. Zoals hierboven al is vermeld zijn schoenen met een goede schokabsorptie voornamelijk van belang bij het spelen op hardcourt en tapijt tennisbanen.

Stugheid

De stugheid van de tennisschoen is ook zeer bepalend tijdens het tennissen. Een tennisschoen mag niet te stug zijn, want dit kan klachten veroorzaken aan tenen, knieën en enkels. Een tennisschoen mag daarentegen ook niet te soepel zijn, aangezien dit klachten kan veroorzaken aan de wreef van uw voet.

Pasvorm en maat

Tijdens het tennissen wilt u uiteraard geen last krijgen van beknelde voeten of juist teveel ruimte over houden in uw schoen. Een comfortabele tennisschoen is daarom een must! Er zijn een aantal richtlijnen die helpen bij het uitkiezen van een tennisschoen met de juiste pasvorm en maat.

Tennisschoenen kopen delen:

Voordelig tennisschoenen kopen

In het assortiment is volop keuze uit tennisschoenen voor dames, heren en voor kinderen. Kies uit verschillende stijlen en kleuropties. En natuurlijk ook van bekende merken zoals Nike tennisschoenen of Asics tennisschoenen.

534 aanbiedingen tot 70% korting

Meer tennis kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.