Crosstrainer kopen - Eenvoudig in gebruik

Eenvoudig in gebruik

Crosstrainer kopen

Met een crosstrainer train je het hele lichaam op een eenvoudige manier. Een crosstrainer wordt veelal gebruikt om vet te verbranden en om conditie op te bouwen. 

80 aanbiedingen tot 32% korting

Tips crosstrainer kopen

Met een crosstrainer train je rond de tachtig procent van alle spieren in je lichaam. Het is daarmee een heel effectieve manier van trainen. Een crosstrainer is eenvoudig in gebruik, zowel thuis als in de sportschool.

Type crosstrainers

Er zijn meerdere type crosstrainers. De bekendste zijn de crosstrainer met het vliegwiel aan de voorzijde en de achterzijde. Bij de crosstrainer waarbij het vliegwiel aan de voorkant zit, is de beweging iets meer horizontaal. Dit type vraagt meer ruimte. Wanneer ruimte een voorwaarde is, dan kun je beter een crosstrainer kopen met het vliegwiel aan de achterzijde. Deze crosstrainer is vaak wat zwaarder.

Kenmerken crosstrainer

Een crosstrainer biedt een uitgebreide training waarbij je zowel het onder- als het bovenlichaam traint. Daarnaast is bij een crosstrainer de kans op een blessure erg klein. Het lichaam hoeft namelijk geen harde klappen op te vangen.

Aandrijving
Een crosstrainer met ketting werkt als bij een gewone fiets. Een crosstrainer kopen met minimaal geluid doe je door te kiezen voor een type met V-snaar.

Pedalen
Voor een goede training is het noodzakelijk dat de crosstrainer goed aan te passen is naar jouw lichaam. Dat voorkomt blessures en biedt een optimale spierbelasting. Het aanpassen van de pedalen is dan een goede optie bij het kopen van een crosstrainer.

Gewicht
Behalve het gewicht van het vliegwiel is het gewicht van de crosstrainer van belang. Over het algemeen geldt, hoe zwaarder het apparaat, hoe stabieler het is. Wanneer je intensief wilt trainen, is het aan te raden een zwaardere crosstrainer te kopen. Een lichte crosstrainer kan namelijk wat meer mee bewegen dan een zwaar apparaat.

Lengtepas
De lengtepas betekent de afstand die de pedalen, dus ook jouw benen, afleggen bij elke beweging. Hoe dichter de lengtepas bij je natuurlijke loopbeweging komt, hoe comfortabeler je traint. Er zijn ook crosstrainers waarbij de lengtepas verstelbaar is. Hiermee kun je de lengtepas dus afstellen naar wat voor jou de meest fijne sportbeweging is.

Weerstandsysteem
Er zijn diverse crosstrainers met uitgebreide mogelijkheden om de weerstand aan te passen. Diverse programma’s kunnen ingesteld worden zodat de workout lichter of zwaarder kan worden.

Hartslagmeter
Voor het monitoren van de hartslag tijdens het sporten is een ingebouwde hartslagmeter een must. Bij een goede crosstrainer is het mogelijk om de hartslag te meten via de handvaten.

Crosstrainer kopen delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

Voordelig crosstrainer kopen

Met een crosstrainer bepaal jij je eigen tempo en train op het niveau wat bij jou past en werk naar een persoonlijk trainingsdoel toe! Er worden verschillende merken aangeboden zoals een Tunturi crosstrainer of Kettler crosstrainer.

80 aanbiedingen tot 32% korting

Meer fitness kooptips

Loopband kopen

Voor wie op elk moment van de dag een stuk wil wandelen of hardlopen en niet afhankelijk wil zijn van het weer, is een loopband ideaal. Op een loopband houd je jouw conditie op peil.

Lees meer »
Hometrainer kopen - Geschikt voor jong en oud

Hometrainer kopen

Een hometrainer is perfect is om thuis te trainen en af te vallen. Je kunt zelf de intensiteit van de training bepalen, je kunt doelen stellen en je eigen tempo kiezen.

Lees meer »

Roeitrainer kopen

Zowel in sportscholen als bij mensen thuis wordt de roeitrainer gebruikt als veelzijdig cardio-apparaat. Dit komt doordat je met een roeitrainer je hele lichaam kunt trainen.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *