Elleboogbrace kopen - Extra verlichting

Elleboogbrace extra verlichting

Elleboogbrace kopen

Een elleboogbrace helpt de pijn van je elleboog te verminderen en bevorderen van het herstel. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld een tennisarm en overbelasting. 

10 aanbiedingen

Tips elleboogbrace kopen

Een elleboogbrace kopen om pijn te verminderen en het herstel van jouw elleboog te bevorderen. Draag een elleboogbrace tijdens het sporten om blessures te voorkomen of draag de brace om jouw elleboog optimaal te ondersteunen. Een elleboogbrace geeft druk op de spieren in de onderarm; hierdoor wordt de peesaanhechting van deze spieren op het ellebooggewricht ontlast.

Indicaties kniebraces

Bij onder andere de volgende indicaties kan er een kniebrace gebruikt worden:

  • Artrose
  • Gebroken elleboog
  • Golfarm
  • Overstrekking
  • Peesontsteking
  • Revalidatie
  • Slijmbeursontsteking
  • Zwelling


Wanneer kan ik geen elleboogbrace dragen?

In de meeste gevallen kunnen de braces zonder nadelige gevolgen worden gedragen. Echter zijn er situaties waarin een elleboogbrace wordt afgeraden. Hierbij valt te denken aan de onderstaande situaties. Bij twijfel wordt geadviseerd, advies te vragen aan een specialist zoals een huisarts of fysiotherapeut.

• bij bepaalde huidziekten
• bij bepaalde allergieën voor bijvoorbeeld kunststof
• tijdens een breuk (behalve in overleg)
• bij een open wond

Ook tijdens sporten kunnen de meeste braces gewoon worden gedragen. Vaak is namelijk gekozen voor ventilerend materiaal. Daarnaast wordt afzakken zoveel mogelijk voorkomen dankzij anti slip materiaal.

Hoe lang moet ik een elleboogbrace dragen?

Bij de meeste elleboogklachten is overbelasting de voornaamste oorzaak. Het herstel van dit type klachten duurt relatief lang. Hierdoor zal de elleboogbrace vaak minstens enkele weken moeten worden gedragen. Ook mede doordat het ellebooggewricht moeilijk te ontzien is qua hoeveelheid belasting.

Hoe lang de brace moet worden gedragen is ook afhankelijk va het type elleboogklachten en de mate van de klachten. Uw fysiotherapeut kan u hier gericht advies over geven.

Elleboogbrace kopen delen:

Elleboogbrace extra verlichting

Met name via webwinkels en zorgwinkels zijn veel braces te koop. Daarbij kun je kiezen uit verschillende soorten, maten en kleuren. Welke elleboogbrace voor je geschikt is, hangt af van jouw klachten. Per brace staat beschreven hoe de werking is en tegen welke elleboogklachten.

10 aanbiedingen

Meer medische kooptips

Enkelbrace kopen - Meer steun

Enkelbrace kopen

Een enkelbrace geeft ondersteuning wanneer er klachten zijn aan het enkelgewricht. Deze klachten kunnen zijn ontstaan door bijvoorbeeld peesontsteking of een verstuikte enkel.

Lees meer »
Kniebrace kopen - Voor goede ondersteuning

Kniebrace kopen

Een kniebrace zorgt voor ondersteuning en stabiliteit van de knie, waardoor knieklachten kunnen verminderen. De kniebrace zorgt ervoor dat de knie goed wordt ondersteund.

Lees meer »
Rugbrace kopen - Verbeter jouw houding

Rugbrace kopen

Een rugbrace of rugband ondersteunt de rug en dient ter preventie van rugklachten en rugpijn. Je kunt hierbij denken aan lage rugpijn of pijn in de onderrug.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *