Geen irritatie tijdens hardlopen

Hardloopsokken kopen

Het belang van goede hardloopsokken wordt door veel lopers nog vaak onderschat. De juiste sokken voor hardlopers zijn ademend, naadloos, zorgen voor grip en veroorzaken geen irritatie tijdens het lopen.

149 aanbiedingen tot 55% korting

Snelmenu: hardloopsokken kopen

  1. Voorwaarden hardloopsokken
  2. Type hardloopsokken

Tips hardloopsokken kopen

Naast juiste hardloopschoenen zijn juiste hardloopsokken kopen echt aan te raden. Goede hardloopsokken zijn naadloos waardoor je veel minder snel blaren krijgt bij het hardlopen en ze zorgen voor warmte en het afvoeren van zweet. Allemaal om het comfort te verhogen.

Voorwaarden hardloopsokken

De hardloopsokken moeten aan 2 voorwaarden voldoen:

  1. De sok moet naadloos zijn
  2. De sok moet het transpiratievocht goed afvoeren.


Wanneer het aan 2 deze punten voldoet loop je gelijk fijner. Omdat de hardloopsok naadloos is verklein je de kans op vervelende blaren tijdens het hardlopen. Vaak ontstaan deze vervelende en pijnlijke plekken op de naden van de sok. Wanneer de sok ook het transpiratievocht goed afvoert heb je ook minder last van wrijving in je schoenen, dit verkleint ook weer de kans op blaren.

Type hardloopsokken

Er zijn 2 typen hardloopsokken waaronder normale hardloopsokken en compressiekousen. Hieronder vind je de voordelen van beide sokken.

1. Normale hardloopsokken
Goede hardloopsokken kopen doe je die helemaal gevormd zijn naar de voet. Dat betekent dat er geen ruimte mag zitten tussen de voet en de sok. Wanneer dit wel zo is, ontstaat er wrijving, met blaren tot gevolg. Op de hardloopsokken wordt daarom aangegeven wat de rechter sok is en wat de linker sok.

Een aantal vragen die je zelf kan stellen zijn:

Welk terrein loop ik het meest hard? Is dat op verharde weg of op de trails
Gebruik ik de hardloopsokken in de zomermaanden of loop ik juist meer nu het kouder is?

2. Compressiekousen
Compressiekousen bieden meerdere mogelijkheden. Ze stimuleren de bloedsomloop in de onderbenen en de voeten. Dit voorkomt onder andere blessures en stijfheid van de gewrichten en spieren. Daarnaast zorgen de compressiekousen voor een extra stukje steun van de enkels tijdens het lopen. Deze sokken kopen doe je vaak wanneer je herstellende bent van een blessure. Voor het lopen van langere afstanden is het echt een goede ondersteuning en zorgt voor minder stijve spieren.

Hardloopsokken kopen delen:

Voordelig hardloopsokken kopen

Het nuttigen van sportrepen voor hardlopen zorgt voor optimale prestaties en beter herstel.

149 aanbiedingen tot 55% korting

Meer hardloop kooptips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.