kitesurfen in Kaapverdië - Constante wind

Constante wind

kitesurfen in Kaapverdië

Sal en Boa vista zijn in Kaapverdië de ideale plek om te kitesurfen. Hier waait bijna altijd een constante wind en door het heerlijk zonnige klimaat van zo’n 25 graden zijn de omstandigheden perfect.

Onbezorgd op kitesurfvakantie

"De eilanden Sal en Boa Vista bieden een flink aantal kite-spots met diverse condities die ervoor zorgen dat alle niveaus van surfers aan hun trekken komen. "

Kitesurfvakantie in Kaapverdië

Kitesurfen in Kaapverdië kan op verschillende eilanden. Op Boa Vista, Santo Antão en sinds kort ook op São Vicente zie je regelmatig kitesurfers op het water. Maar de populairste plek om te kiten is Sal, daar vind je de meeste reizigers terug die komen kitesurfen. Het kleine toeristischere dorpje Santa Maria ademt dan ook de surfsfeer uit. Locals met surfboards onder de arm en (kite)surfscholen vind je hier overal terug.

Het belangrijkste kitesurf seizoen op Kaapverdië loopt van november tot juni. De noordoostelijke passaatwinden blazen dan bijna dagelijks 16 tot 28 knopen en soms nog harder. In februari en maart is de wind het sterkst. Met name april en mei zijn goede maanden, dan is de wind namelijk het meest constant en het wateroppervlak vrij kalm.

Kitesurfen op Sal

Kitebeach

De bekendste plaats in Kaapverdië om te kitesurfen. Je vind er vele scholen terug waaronder die van voormalig wereldkampioen, Mitu Monteiro. De wind blaast onshore en het is een plek voor zowel beginners als gevorderden. Let wel, in de wintermaanden is het druk op het water om te kitesurfen.

Ponta Preta:

De legendarische spot op het eiland, waar de locals zich voorbereiden op competities en enkel de gevorderde kitesurfers het water in kunnen. De spot ligt aan een rotsstrand, met een offshore wind en op deze plek vind je soms krachtige golven tot wel 4 meter.

Kitesurfen op Boa Vista

Baai van Sal Rei

De baai heeft bijna altijd kalm water, waardoor het een goede plek is om te leren kitesurfen. Gevorderden appreciëren de plaats ook omdat de baai zo groot is en het lijkt of alleen jij aan het kiten bent. De wind blaast offshore, tijdens de lessen heb je altijd een reddingsboot bij je.

Ponta Antonio

Deze veilige baai is verder de enige spot op het eiland met onshore wind. Een goede plek om sprongen en freestyle te oefenen. Het is een afgelegen plaats waar je heen moet met een georganiseerde trip en pick-up auto.

Kitesurfen op São Vicente

Salamansa

In een klein dorp in het Noorden ligt het lange zandstrand van Salamansa. Kitesurfen in São Vicente is recent gestart. De plek is goed voor beginners en gevorderden. De wind blaast schuin onshore, er zijn steeds kleine golven en grote kans dat alleen jij aan het kiten bent.

Kitesurfscholen

Voor beginnende kitesurfers die Sal bezoeken zijn er kite scholen in het zuiden van het eiland nabij het dorpje Santa Maria. Ook in het oosten op Kite Beach waar cross-onshore winden en kleine golven leuke condities creëren voor elke kitesurfer. In het westen biedt Ponta Preta golven van wereldklasse voor ervaren riders die zich comfortabel voelen in offshore omstandigheden met grote, snelle en krachtige golven.

Accommodaties

Je wilt natuurlijk niets liever dan hele dagen op het water zijn op een kitesurfeiland zoals Sal of Boa Vista. Maar onderschat het belang van een goed verblijf tijdens jouw vakantie niet. Alle inspanning vraagt ook om ontspanning.

kitesurfen in Kaapverdië delen:

Constante wind

Van spiegelglad water tot flinke golven. Na het kitesurfen plof je neer op het strand bij een van de strandtentjes om te genieten van wel een welverdiend drankje in de zon.

Onbezorgd op kitesurfvakantie

Meer kitespots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.