Tropisch klimaat met wind

Tropisch klimaat met wind

Kitesurfen op ABC-Eilanden

Beleef het ultieme gevoel van vrijheid en vakantie door te gaan kitesurfen op de ABC-Eilanden. Op de witte zandstranden en in de baaien kan je heerlijk tot rust komen na een goede kitesurfsessie.

Onbezorgd op kitevakantie

"Hadicurari Beach aan de westkant van Aruba is een zeer geschikt voor de beginnende kitesurfers. Maar ook de meer geoefenden weten deze prachtige plek te vinden"

Kitesurfvakantie op ABC-Eilanden

Alle ABC eilanden hebben goede kitesurf condities maar de populairste onder kitesurfers is toch wel Bonaire. De bekendste spot van het eiland is Atlantis Beach (Kite Beach). Ga uit van gemiddeld 30 graden, watertemperatuur van 28 graden en een constante 20-25 knopen wind. De wind is aflandig maar er wordt op het strand een rescue service aangeboden.

Kitesurfen op Aruba

Voor kitesurfers is Aruba een prima bestemming. One Happy Island voldoet namelijk aan alle voorwaarden om optimaal te kunnen kitesurfen. Laten we beginnen met de wind. Om te kunnen kiten is uiteraard wind nodig. Heel veel wind. Van de 365 dagen per jaar, waait het maar liefst 300 dagen op het Benedenwindse Eiland.

Kitesurfen op Bonaire

Op Bonaire gaat er geen dag voorbij zonder wind. De wind waait er het gehele jaar door met een gemiddelde snelheid van ongeveer 17 tot 22 knopen. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius, een zee temperatuur van zo’n 28 graden Celcius en rustig golvend water, biedt Bonaire de perfecte omstandigheden om te kitesurfen. Tijdens het kitesurfen komt u regelmatig zeeschildpadden en met wat geluk ook dolfijnen tegen. Lees meer over kitesurfen op Bonaire.

Kitesurfen op Curaçao

Is het grootste eiland van de ABC eilanden met de bekende hoofdstad: Willemstad. Dit toeristische eiland is zeer intrek bij de zowel de Nederlandse als Amerikaanse toeristen om zijn mooie stranden en het feesten tot in de laatste uurtjes. Het kitesurfen in het algemeen is hier minder populair.

Kitesurfen op ABC-Eilanden delen:

Tropisch klimaat met wind

Voor kitesurfers is Bonaire helemaal het ware paradijs. De passaatwind is constant en de watertemperatuur is erg aangenaam de combinatie is dus ideaal voor de kitesurfsport.

Onbezorgd op kitesurfvakantie

Meer kitespots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.