Lopersknie - Kniebrace voor ondersteuning

Kniebrace voor ondersteuning

Lopersknie

De lopersknie komt veelal voor bij hardlopers. Hardlopen is een zware sport voor de knieën. Bij elke stap die gezet wordt moeten de knieën de krachten die hierbij vrijkomen opvangen.

0 aanbiedingen

Wat is een lopersknie

Een lopersknie is een veelvoorkomende overbelastingblessure. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden komt deze blessure niet alleen voor bij hardlopers. Ook wielrenners en andere sporters kunnen ermee te maken krijgen. Kenmerkend voor deze blessure is de pijn aan de buitenkant van de knie na hardlopen, wandelen of fietsen bijvoorbeeld. Het is een niet te onderschatten blessure. Als je met deze blessure te maken krijgt is het dan ook raadzaam om deze adequaat te behandelen.

De Tractus Iliotibialis (IT-band) is een lange pees die aan de buitenkant van het bovenbeen loopt en aan de onderkant aan de kop van je kuitbeen vast zit. Vlak boven de knie zit een botknobbel waar deze pees langs schuift bij het strekken en buigen van de knie. Door dit schuiven kan een irritatie of een ontsteking ontstaan aan de pees. Dit veroorzaakt klachten en kan resulteren in een lopersknie.

Symptomen lopersknie

Een lopersknie geeft pijn aan de buitenste knieknobbel tijdens het sporten en is gebonden aan de inspanning die je levert met jouw knie. Deze pijn komt vaak opzetten bij (hard)lopen en fietsen. Je kunt met een lopersknie moeilijk de knie strekken en buigen, vooral op het moment dat de knie op 30 graden gebogen is. Daarnaast is het een brandende en stekende pijn, waardoor het vaak onmogelijk is om de sport voort te zetten. Wanneer je stopt met de sport, zal de pijn ook geleidelijk afnemen. Deze pijn kan soms resulteren een een licht opgezwollen plek op de knie.

Oorzaken lopersknie

Een Runners Knee is een typische overbelastingsblessure.

– Verkeerde looptechniek
– Hardlopen op harde ondergrond als asfalt
– O- of X-benen
– Platvoeten
– Beenlengteverschil
– Te laag zadel met fietsen
– Te snel opbouwen van je training 

Behandelen lopersknie

Het beste herstel is door de pees niet te veel te belasten. Dit kun je doen door rust te nemen. Zorg er de eerste weken voor dat de pees niet belast wordt door even niet te lopen. In de tussentijd kan er gezwommen worden. Na een paar weken kan er rustig aan belasting op de pees worden uitgeoefend. Maar beperk de belasting door minder vaak, snel en ver te lopen. Ook kan een kniebrace de klachten verminderen met behulp van een passende brace of bandage. Dankzij compressie en versteviging rondom de knieschijf kan deze brace extra ondersteuning bieden:

Kniebrace voor een lopersknie

Wanneer je een lopersknie heeft opgelopen, is het noodzaak om de knie ondersteuning te geven bij het bewegen. Braces voor een lopersknie moeten de knie van de juiste hulp voorzien. De braces zorgen voor genoeg compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen. Dit resulteert in pijnvermindering en sneller herstel. Door het gebruik hiervan kun je jouw knie blijven belasten en krijgt de pees genoeg rust om te kunnen herstellen van overbelasting.

Lopersknie delen:

Voordelig kniebrace kopen

Een kniebrace kopen is een stap in de goede richting. Een goede brace biedt compressie rondom het kniegewricht. Hierdoor wordt het gevoel voor stabiliteit in het gewricht verbeterd. 

0 aanbiedingen

Meer sportblessures

Jumpers knee - Juiste hulp voorzien

Jumpers knee

Een jumpers knee komt voornamelijk voor in sporten waarin veel gesprongen wordt, zoals basketbal, korfbal en volleybal. Met de juiste kniebrace wordt de knie ondersteund en beschermd.

Lees meer »
Meniscus klachten - Kniebrace extra stabiliteit

Meniscus klachten

De meniscus heeft als functie schokdemping en stabiliteit voor de knie. Door een beschadiging of scheur in de meniscus, kan dit veel ongemak en pijn veroorzaken.

Lees meer »

Hielspoor

Een goede inlegzool of hielcup geeft je voldoende demping en zorgt ervoor dat jouw pijnklachten van hielspoor verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *