Marathon Tokyo - Land van de rijzende zon!

Land van de rijzende zon!

Marathon Tokyo

Marathon Tokyo behoort tot de 10 snelste marathons van de wereld. Dat komt vooral door de aangename temperatuur van gemiddeld 7 graden en ook door het vrijwel vlakke parcours.

Snelle Marathon Tokyo

De Tokyo Marathon is een prachtig internationaal evenement met 38.000 deelnemers én honderdduizenden dolenthousiaste toeschouwers die zorgen voor een fantastische sfeer. Na de start in de wijk Shinjuku loopt de route langs een aantal van Tokyo’s bekendste bezienswaardigheden zoals het Metropolitan Government Building, Tokyo Imperial Palace, de Kaminarimom Gate, de Tomioka Hachimangu Shrine, Tokyo Tower en Tokyo Station. Een hardloopervaring om nooit te vergeten!

Parcours

Marathon Tokyo behoort tot de 10 snelste marathons van de wereld. Dat komt vooral door de aangename temperatuur van gemiddeld 7 graden en ook door het vrijwel vlakke parcours. Na de start loopt de eerste 6 kilometer namelijk licht naar beneden. Daarna zijn er tot de finish nauwelijks hoogteverschillen. Tot 2017 kende het parcours in de laatste 6 kilometer nog twee bruggen die beklommen moesten worden. Om een aanval te doen op het wereldrecord is de finish verplaatst, waardoor de bruggen worden gemeden. Je kunt dus serieus gaan nadenken over een persoonlijk record…

De start van de marathon is in de wijk Shinjuku, bekend door het gigantische Tokyo Metropolitan Government Building. Het parcours van deze geweldige marathon gaat onder andere langs het Tokyo Imperial Palace, de Kaminarimom Gate in de wijk Asakusa en de Tomioka Hachimangu Shrine. Daarna doorkruis je het moderne en luxe ‘Fashion District’ Ginza en passeer je de 333 meter hoge Tokyo Tower. Een bijzondere combinatie van authentiek en modern Tokyo! Na ruim 42 kilometer ligt de finish voor Tokyo Station op de Gyoko-dori Avenue. Een legendarische plek voor finishers van deze Marathon Tokyo.

Abbott World Marathon Majors

De Abbott World Marathon Majors bestaat uit de 6 prestigieuze marathons ter wereld. Runners die Boston, London, Berlin, Chicago New York en Marathon Tokyo, officieel uitlopen, mogen zichzelf Six Star Finisher noemen. Naast deze titel ontvang je ook een exclusieve medaille. Deze kun je claimen door een profiel aan te maken op de website van de World Marathon Majors. Of je nu al 4 Stars hebt of nog droomt over jouw eerste marathonfinish: alle runners zijn welkom!

Reisbegeleiding

De TUI professionals die alles van marathons weten en het parcours kennen. TUI organiseert een trainingsloop om op te warmen, laten je de weg in Tokyo zien en vertellen je supporters tijdens de Marathon Meeting precies waar ze je aan kunnen moedigen. TUI Sports vangt iedereen na afloop op om samen met een biertje of glas wijn terug te blikken op de Marathon Tokyo.

Goed verzekerd op reis!

TUI vindt het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat voor de Marathon Tokyo en adviseert je om een reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel i.c.m. een blessuredekking) af te sluiten. TUI verzekeringen sluiten exact aan op je reis en hebben dekkingen die uniek zijn op de Nederlandse markt!

Marathon Tokyo delen:

Boek met startbewijs

Terwijl TUI Sports zorgt voor een startbewijs en een professioneel hardloopshirt met je naam erop, zorg jij voor kilometers in de benen.

Meer marathons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.