Bike Arena meer dan 320 km

Mountainbiken in Gerlos

In de Bike Arena van Gerlos vind je meer dan 200 kilometer aan mountainbike-plezier. Je kunt mountainbiken op bospaden, trails of hoog boven in de bergen. In Gerlos is mountainbiken nooit saai!

211 aanbiedingen tot 55% korting
"Mountainbiken in Gerlos is een paradijs voor alle mountainbike-fans. Niet alleen gezinnen, maar ook ambitieuze freeriders en downhillers kunnen zich uitleven op meer dan 320 km prachtige bos- en fietspaden"

Tips MTB-vakantie in Gerlos

Mountainbikers en e-bikers hebben vanuit de dorpen Gerlos en Zell am Ziller toegang tot meer dan 320 kilometer aan fiets- en mountainbikepaden. Er zijn spannende singletrails, maar ook rustige fietstochten mogelijk. De paden zijn verschillend van niveau en een aantal daarvan zijn ook geschikt voor families met kinderen.

In de Wanderbus Zell-Gerlos mag de fiets gratis mee, evenals in de Zillertalbahn (trein). Je kunt een speciale liftpas aanschaffen om ook van de bergliften gebruik te kunnen maken. De fiets mag altijd gratis mee omhoog (tot 1800 meter).

Moeilijkheidsgraden worden bij mountainbiken in Gerlos aangegeven door middel van kleuren, net zoals op de pistes.

  • Blauwe routes – De gemakkelijke routes die ideaal zijn voor gezinnen met een paar korte stijgingen en weinig verkeer.
  • Rode routes – Middelzware routes waarbij een mountainbike-uitrusting aanbevolen wordt. Deze route heeft veel bochten, stijgingen en afdalingen. Je moet rekening houden met verkeer, slagbomen en spoorvorming.
  • Zwarte routes – Veeleisende mountainbike routes voor de ervarene waarbij uitrusting verplicht is. Inzicht om de situatie juist en tijdig in te schatten is van uiterst belang zodat je je rijgedrag kan aanpassen.

MTB-routes

Singletrails

Op de singletrails in Zell en Gerlos krijgen alle avontuurlijke fietsers downhill-plezier op zijn best. De singletrail “Wiesenalm” in Zell am Ziller is vooral geschikt voor sportieve beginners en is ook voor de ervaren fietsers een spannende afwisseling. Speciaal uitgeruste gondels, een fietswasstation en verhuur en service direct bij het dalstation van de Rosenalm-lift zorgen voor een perfecte allround-verzorging.

De vier loipes bij mountainbiken in Gerlos op de Isskogel bieden rijplezier voor iedereen met verschillende moeilijkheidsgraden en zijn harmonieus direct in het terrein geïntegreerd. Ook bij het dalstation van de Isskogelbahn vindt u een fietswasstation, verhuur en service.

Panorama tour

Het „Biketicket Zell-Gerlos“ maakt het mogelijk om de bergtocht in Zell en de dalafdaling in Gerlos te doen, of andersom! De fiets neemt u gratis mee met de lift, naar een hoogte van 1800 m waar u kunt ‘cruisen’ op de bergtoppen! Fietsverhuur is mogelijk direct onderaan de berglift of in de sportzaken.

MTB-gidsen

Hotel Almhof

Met mountainbiken in Gerlos vind je de beste omstandigheden voor fietsvakantie met het hele gezin. Terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderclub, ontdek jij de mooiste tochten van de Zillertal Arena. MTB-gids Bobby laat je 5 keer per week de fantastische bergen in het grensgebied tussen Tirol en Salzburg zien tijdens zijn rondleidingen – Bobby kent elke top en elk bospad als zijn broekzak.

Bergaktiv

Wie de ontelbare fietsmogelijkheden in het Zillertal niet alleen wilt ontdekken, kan zich aanmelden voor een begeleide mountainbiketocht van Bergaktiv. Je kunt uit diverse tochten kiezen!

MTB-verhuur

Is het niet mogelijk om zelf mountainbikes mee te nemen of wil je het gewoon een keer uitproberen? Dan kunnen de fietsen gehuurd worden voor mountainbiken in Gerlos.

Sport Egger
Mountainbikes, & Kinderbikes
Nr. 206
6281 Gerlos
Tel: +43 5284 5236
mitterhof@gmx.at
www.sport-egger.at 

Sport 2000 Engelbert
Mountainbikes, Kinderbikes & Elektrobikes te huur
Nr. 176
6281 Gerlos
Tel: +43 5284 5260
sport2000engelbert@aon.at
www.sport2000engelbert.at

Sport Huber
Mountainbikeverhuur & Kinderbikes
Nr. 172
6281 Gerlos
Tel: +43 5284 5221
sport-huber@aon.at
http://www.intersport-huber.at

Mountainbiken in Gerlos delen:

Voordelig MTB-hotel boeken

Als je zin hebt in een mountainbikevakantie in het Zillertal Arena, dan zit je in Gerlos op het juiste adres. Hier wacht een vakantieparadijs in het Bike Arena, midden in het avontuur.

211 aanbiedingen tot 55% korting

Meer MTB-gebieden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.