Mountainbiken in Slovenië

Verborgen parel

MTB-vakantie in Slovenië

Bijna geen ander land bied je zoveel verschillende indrukken in zo’n kleine ruimte. De Julische Alpen, Karawanken en de andere heuvelachtige delen van Slovenië vormen het gebied dat het meest geliefd is bij mountainbikers. De vele beklimmingen die je bij MTB Slovenië tegenkomt zijn voor de meeste fietsers onbekende namen, maar dit maakt ze niet minder steil of moeilijk.

Ontdek MTB in Slovenië op de fiets. Het bergachtige karakter van Slovenië leent zich perfect voor korte of lange MTB-tochten. Je komt in Slovenië een afwisselend aanbod aan verschillende fietspaden tegen.

  • De natuur is er geweldig mooi, ongerept en rustig
  • Het bikeseizoen is van april tot eind oktober
  • Het skiseizoen van november tot april
  • Super gevarieerd landschap van Alpen tot aan de kust dicht bij elkaar.
  • Super toffe mountainbike community. Veel nieuwe trails in aanleg!


1. Mountainbiken in Koroška (Noord Slovenië)
De valleien, die zich door de witte kalkstenen bergen wringen, zijn bedekt met dichte bossen. Oude, verlaten wegen, die vroeger gebruikt werden door herders, jagers, soldaten en mijnwerkers, leiden door het prachtige landschap van Koroška. Vandaag de dag vormen ze een perfecte bestemming voor liefhebbers van MTB Slovenië. Het landschap wordt gekenmerkt door de bergkammen van de Karawanken.

Petzen Flow Trail
De Petzen Flow Trail is met 11,5 kilometer één van de langste trails in Europa. Met zijn vele rustpunten en jumps is de trail niet alleen geschikt voor professionals maar ook voor beginners. Met de kabelbaan ga je comfortabel de berg op tot aan het begin van de trail. En wie wat meer durft, kan door de in de onbruik geraakte mijnbouwgangen van de Petzen fietsen, een berg tussen Slovenië en Karinthië.

2. Mountainbiken in Gorenjska (Noordwest Slovenië)

Gorenjska is een wondermooie mountainbikeregio in het noorden van Slovenië. Het landschap wordt er gekenmerkt door de bergkammen van de Julische Alpen, de perfecte omgeving voor jouw mountainbikevakantie! Er wachten jou vooral maximale natuurbelevenissen in het Nationale Park Triglav, zoals meer van Bohinj, de hoogste berg Mount Triglav (2894 meter), de smaragdgroene Soča rivier en de steden Bled, Bovec, Kobarid en Kranjska Gora.

De Julische Alpen liggen deels in Italië en deels in Slovenië en is vernoemd naar Julius Caesar, omdat hij tijdens zijn regeringsperiode een provincie oprichtte in dit gebied.

Flow trail Robe Twist
In de buurt van Kranjska Gora ligt deze flow trail.

Mount Peč (1.509 m)
Beter bekend als het drie landen punt, Slovenië, Oostenrijk en Italië kun je vanuit hier zien. De trail begint op de top aan de Oostenrijkse kant, aan het begin van de skipistes. Het uitzicht is fenomenaal!

Vrsic pas (1611 m)
Een afdeling van 800 hoogtemeters met fantastische uitzichten. De eerste trail naar beneden richting de Trenta Vallei is een lekkere technische afdeling en eindigt bij de oorsprong van de Soča rivier.

3. Mountainbiken in Goriška (West Slovenië)

De Sloveense Alpen in het Noorden en Westen van het land is een waar paradijs voor mtb in Slovenië. Het uiterst gevarieerde landschap brengt je in verrukking met de kristalheldere rivieren en meren, dichte bossen en spectaculaire grotten. Recreatieve mountainbikers vinden er een bijna onbeperkt netwerk aan bospaden en singletracks.

Soca Valley
Het prachtige en diverse landschap van Soca Valley met de invloed van het mediterrane klimaat betekent dat je hier bijna het hele jaar door kunt mountainbiken.

Monte Matajur (1545 m)
Matajur is gelegen op de grens van Slovenië en Italië. De afdaling is aan de Italiaanse zijde. Een uitdagende singletrail van 12 km met 1400 hm op je ligt te wachten. De klim is mooi, fantastische uitzichten, door een beukenbos en vervolgens een groene weide met witte rotsen die voor een mooi contrast zorgen. De weg omhoog is in 1ste wereld oorlog gemaakt en gebruikt is door het leger om de frontlinie te bevoorraden.

Kolovrat
Kolovrat ligt op de grens van Slovenië en Italië. De trail heet: “de weg van de vrede” die terug gaat naar Slovenië. Het eerste gedeelte van de trail loopt door de loopgraven en bunkers door die nog stammen uit de 1ste wereld oorlog. Veel op en neer in deze trail maar indrukwekkend is het zeker!

Vipava Valley
MTB-route via verharde weg naar het kleine dorpje Otlica. Tijdens deze rit heb je fantastische uitzichten over de Vipava vallei en eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht fantastisch. De trail terug naar Ajdovščina heeft veel flow en is lang!!!

MTB-gidsen

Heb jij zin gekregen om lekker sportief kennis te maken met de ongerepte natuur van Slovenië? Laat de mtb-gids je meenemen naar enkele van de mooiste plekjes van dit groene bergland. 

Bikegalaxy

Laat horen wat je in gedachten hebt en Bikegalaxy maakt voor groepen MTB-tochten op maat. Bikegalaxy heeft lokale kennis en jarenlange ervaring en zijn gepassioneerde mountainbikers. Er zijn zoveel verborgen paden en plekken in Slovenië die je niet wilt missen.

Accommodaties

In Slovenië doe je een MTB-vakantie-ervaring op in nog grotendeels ongerepte natuur. De Sloveense MTB-hotels zijn gespecialiseerd in mountainbiken en bieden je naast een goede infrastructuur ook een uitstekende service.

MTB-hotel Lukov Dom
In de Family Bike Area Kope – Lukov Dom beleef je een eersteklas mountainbikevakantie met een uitstekende locatie en onvergetelijke uitzichten. Klik hier voor hotel website.

MTB-hotel Ribno
Hotel Ribno in Bled is het eerste Sloveense zerowastehotel en een ideale uitvalsbasis voor fietstochten door de wondermooie Karawanken en Julische Alpen. Een ideale plek voor iedereen die een actieve fietsvakantie wil beleven en de natuurpracht van de Sloveense regio Gorenjska wil verkennen. Klik hier voor prijsvergelijken bij HotelsCombined.

MTB-hotel Koros
De biologische boerderij en tegelijkertijd het eerste fietshotel van Slovenië is de perfecte uitvalsbasis voor alle mountainbikers. Midden in het singletrailpark Jamnica, liggen hier talloze verschillende trails en tochten op je te wachten. Klik hier voor hotel website.

MTB in Slovenië delen:

Meer MTB-gebieden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.