Rugbrace kopen - Verbeter jouw houding

Verbeter jouw houding

Rugbrace kopen

Een rugbrace of rugband ondersteunt de rug en dient ter preventie van rugklachten en rugpijn. Je kunt hierbij denken aan lage rugpijn of pijn in de onderrug.

0 aanbiedingen

Tips rugbrace kopen

Een rugbrace kopen voor de onderrug voorkomt klachten wanneer je de rug langdurig en eenzijdig belast. Preventief deze klachten voorkomen kan door het dragen van een rugband. 

Ondersteunende werking

Rugbraces ondersteunen wervelkolommen dankzij het stevige materiaal. Hierdoor blijft jouw rug sneller in de juiste houding. Bovendien creëert de brace een aangename druk. Zo ervaar je niet alleen goede ondersteuning, maar wordt ook de onderrug grotendeels ontlast. De druk vangt namelijk deels de werking van spieren en gewrichten op.

Welke soorten zijn er?

Er zijn 4 soorten corrigerende rugbraces:

1 Onderrugbrace: gericht op het lumbale deel van de rug

2 Bovenrugbrace: gericht op het thoracale deel van de rug

3 Schouderbrace: gericht op de schouders. Vaak is een bovenrug- en een schouderbrace een gecombineerd product. De meeste bovenrugbraces hebben namelijk een bevestiging rond de schouders waardoor de schouders ook ondersteuning/correctie krijgen.

4 Brace voor de gehele rug: deze braces hebben een versteviging die loopt vanaf de onderkant van de nek tot aan het onderste deel van de onderrug. Om zo de gehele wervelkolom te corrigeren. Bijvoorbeeld bij osteoporose of spierinsufficiëntie van de wervelkolom vinden dit soort braces vaak zijn toepassing.

Corrigerende rugbrace

Door een corrigerende rugbrace te gebruiken geef je niet alleen extra ondersteuning aan je rug, een rugbrace zal je bovendien meer vertrouwen geven in je rug. Door gericht functionele ondersteuning te bieden verminder je de pijn in je onderrug. Een rugbrace kun je comfortabel dragen tijdens het sporten of tijdens het werk zonder dat het je bewegingsvrijheid beperkt.

Ontlastende ruggordels

Zoek je niet per se stabiliteit voor je onderrug, maar wél de nodige ontlasting? Dan zijn ruggordels, ook wel rugkorsets genoemd, de oplossing. Dankzij de anatomische vorming, past de gordel zich aan de contouren van jouw rug aan. Dit betekent dat je bijzonder veel ontlasting en draagcomfort ervaart.

Maatvoering

Rugbraces zijn verkrijgbaar in verschillende maten en afgesteld op zowel het mannen- als vrouwenlichaam. De juiste maat wordt bepaald door de omvang van de taille te meten. In de productomschrijving van de brace die je wilt vind je welke maat voor jouw omvang geschikt is.

Rugbrace kopen delen:

Pak je voordeel

Een rugbrace verbetert de houding van de rug waardoor pijnklachten verminderen. De rugbraces zijn door hun vormgeving en materiaalkeuze comfortabel te dragen bij staande of zittende activiteiten.

0 aanbiedingen

Meer medische kooptips

Kniebrace kopen - Voor goede ondersteuning

Kniebrace kopen

Een kniebrace zorgt voor ondersteuning en stabiliteit van de knie, waardoor knieklachten kunnen verminderen. De kniebrace zorgt ervoor dat de knie goed wordt ondersteund.

Lees meer »
Enkelbrace kopen - Meer steun

Enkelbrace kopen

Een enkelbrace geeft ondersteuning wanneer er klachten zijn aan het enkelgewricht. Deze klachten kunnen zijn ontstaan door bijvoorbeeld peesontsteking of een verstuikte enkel.

Lees meer »
Elleboogbrace kopen - Extra verlichting

Elleboogbrace kopen

Een elleboogbrace helpt de pijn van je elleboog te verminderen en bevorderen van het herstel. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld een tennisarm en overbelasting. 

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *