Ski jas kopen - Blijf lekker warm

Blijf lekker warm

Ski jas kopen

Vooral op de dagen met kou, wind en sneeuw is een goede ski jas onmisbaar. Deze laatste beschermende buiten laag moet een goede bewegingsvrijheid garanderen.

Tips ski jas kopen

De ski jas dient in de goed maat gekocht te worden. Dat klinkt logisch, maar het is van belang dat de jas vooral niet te klein gekocht wordt. Bij het skiën heb je voldoende bewegingsruimte nodig. Zie onder voor de verschillende ski jassen.

Type ski jassen

Hardshell ski jas

Het gros van de ski jassen vallen in de categorie hardshells. Deze jassen hebben een synthetische buitenliner, deze buitenliner is water- en winddicht. De jassen zijn licht tot bijzonder warm geïsoleerd

Softshell ski jas

De softshell jas behoort tot de meest veelzijdige ski jassen. Softshell materiaal is lekker soepel en vaak heerlijk stretchend, waardoor het heel comfortabel het lichaam omvormt.

Ademend vermogen is het belangrijkst bij een softshell. En toch is softshell nog steeds super waterdicht, maar blinkt heel goed uit in z’n ademend vermogen. Hierdoor hebben deze populaire jassen een aangenaam klimaat onder de jas. Heel ideaal voor zonnige en de warmere wintersportdagen.

Dunne Hardshell ski jas

Lichtgewicht jassen dus in en zeer dun materiaal. Heel vaak wordt hier Gore-Tex gebruikt. Dit materiaal is super waterdicht en heeft een hoog ademend vermogen, regen en sneeuw kunnen niet doordringen en transpiratievocht wordt perfect afgevoerd.

Down of Puffer ski jas

Een Down jas is een lekker warme ski jas, heerlijk met dons gevoerd, ze noemen hem ook wel de Puffer jas. Door het gebruik van synthetisch- of dierlijk dons, zijn deze jassen zeer licht en heerlijk warm. Want naast een hoge isolatiewaarde heeft dit speciale dons als voordeel dat het een bijna extreem ademend vermogen heeft en hierdoor voelt het lekker aan en is totaal niet klam.

Kenmerken ski jassen

Getapede naden

Om te kunnen voorkomen dat vocht langs de naden van een jas kan binnendringen, zijn deze naden heel vaak aan de binnenzijde extra getaped. In het goedkopere genre jassen zijn vaak alleen de meest kritische naden getaped (schouders en de zijkant bijvoorbeeld), in de duurdere jassensector zijn vanzelfsprekend alle naden getaped.

Sneeuwvanger

Een elastische flap, die aan de binnenkant van een skijas kan zitten. kan met drukknopen of klittenband om het middel worden aangetrokken. Hierdoor kan de sneeuw, regen en wind niet onder de jas door komen.

Koppelbare sneeuwvanger

Er zijn sneeuwvangers die de mogelijkheid hebben om vastgemaakt te worden aan een skibroek. Vaak met kleine lusjes of een ritsje. Hierdoor is het totaal onmogelijk voor de sneeuw om onder de ski jas of in de skibroek te komen.

Capuchon

Een goede, verstelbare capuchon is erg belangrijk om het lichaam op temperatuur te houden tijdens een ijzige wind of een felle sneeuwbui. Bij sommige skijassen is de capuchon best groot genoeg, om er zelfs een helm onder te dragen. Voor warme dagen is het natuurlijk prettig om de capuchon af te kunnen doen.

Inner Cuffs

De zogenaamde inner cuffs zijn stretch gevormde binnenmouwtjes, die in elke ski jas aan het begin van de mouw zitten. Hierdoor kan er geen wind en sneeuw of regen in de mouwen komen.

Ventilatieritsen

Onder de armen zitten vaak met een rits afsluitbare sleuven. Als je deze op ritst wordt het lichaam extra geventileerd, super ideaal dus voor de ‘warmbloedige’ skiër. Deze sleuven worden vaak met gaas afgezet en dit om te voorkomen dat sneeuw en wind binnen kan dringen.

Ski jas kopen delen:

Voordelig ski jas kopen

Ski jassen moeten warm zijn, je moet je er goed in kunnen bewegen en natuurlijk is het design ook niet onbelangrijk!

Meer ski kooptips

Optimale warme handen

Skihandschoenen kiezen

Skihandschoenen zijn super belangrijk om comfortabel te kunnen skiën. Ze zorgen voor bescherming tegen de kou maar ook tegen de scherpe randen van een ski of snowboard.

Lees meer »
Skitas kopen - Bescherming voor ski's

Skitas kopen

Een skitas moet voldoende ruimte hebben om het materiaal in te kunnen vervoeren. Naast de ruimte is het goed kunnen vastpakken van de tas prettig en noodzakelijk, zeker wanneer er veel spullen in zitten.

Lees meer »
Skihelm kopen - De perfecte pasvorm

Skihelm kopen

Op de piste is een goede skihelm onmisbaar voor de veiligheid en tevens een goede bescherming tegen kou en wind. Bij Sportzapper vind je al snel de beste skihelm voor jou!

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *