Skitassen

0 Producten

Tijdens de reis is bescherming van jouw materiaal belangrijk. Een goede skitas voldoet aan meerdere eisen zoals bescherming van het materiaal en eventueel ook wielen aan de onderzijde van de skitas om het lopen met de tas comfortabeler te maken.

No results found

Try a different search term or check out our sales.Bij het kopen van een skitas moet je rekening houden met de grootte van de tas, het materiaal waarvan hij gemaakt is en het aantal vakken dat erin zit. Zorg ervoor dat de tas groot genoeg is om al je ski-uitrusting te bevatten en dat het materiaal duurzaam genoeg is om het gewicht te dragen.
Ja, er zijn skitassen die groot genoeg zijn om zowel je ski's als skischoenen in te doen. Zorg ervoor dat de tas een apart vak heeft voor de skischoenen om te voorkomen dat de rest van je spullen vies worden.
Als je van plan bent om je ski-uitrusting op luchthavens en in hotels te dragen, kan het handig zijn om een skitas met wieltjes te hebben. Hiermee kun je de tas gemakkelijk vervoeren en hoef je niet alles te dragen.
Dit hangt af van de luchtvaartmaatschappij en de grootte van de tas. Controleer de regels van de luchtvaartmaatschappij voordat je op reis gaat om te bepalen of je de skitas als handbagage kunt meenemen.
Je kunt een skitas het beste schoonmaken met warm water en zeep. Veeg de tas vervolgens af met een vochtige doek en laat hem drogen voordat je hem weer gebruikt. Zorg ervoor dat je de tas volledig laat drogen om schimmelvorming te voorkomen.

Een goede skitas biedt verschillende voordelen voor het vervoeren en beschermen van jouw ski- of snowboarduitrusting tijdens het reizen naar en van de bergen en op de piste zelf. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van een skitas.

Voordelen skitas

 1. Bescherming: Een skitas biedt bescherming voor jouw ski's of snowboard tijdens het reizen. Het beschermt tegen schokken en krassen die de ski's of het snowboard kunnen beschadigen en kan helpen om de levensduur van jouw uitrusting te verlengen.
 2. Gemak: Met een skitas is het gemakkelijker om jouw ski's of snowboard te vervoeren. De tas beschermt niet alleen de uitrusting, maar maakt het ook gemakkelijker om de ski's of het snowboard te dragen, omdat je ze samen kunt bundelen in één tas. Dit bespaart ruimte en maakt het gemakkelijker om de uitrusting te vervoeren.
 3. Organisatie: Een skitas biedt vaak verschillende compartimenten om jouw ski's, stokken, bindingen, en andere uitrusting georganiseerd en veilig op te bergen. Dit kan helpen om jouw uitrusting opgeruimd te houden en om alles gemakkelijk terug te vinden.
 4. Veiligheid: Een skitas kan ook helpen om de veiligheid te verhogen tijdens het reizen. Het helpt om de ski's of het snowboard op één plek te houden, waardoor de kans op letsel door vallende of glijdende uitrusting wordt verminderd.
 5. Lange levensduur van de uitrusting: Door jouw ski's of snowboard in een skitas te vervoeren en op te bergen, blijven ze in goede conditie en kunnen ze langer meegaan. Door de bescherming van de tas worden de randen, bindingen en het oppervlak van de ski's of het snowboard beschermd tegen beschadigingen en slijtage.

Kortom, een skitas biedt verschillende voordelen voor het beschermen en vervoeren van jouw ski- of snowboarduitrusting. Het biedt bescherming, gemak, organisatie, veiligheid en kan helpen om de levensduur van jouw uitrusting te verlengen.

Type skitassen

Er zijn verschillende soorten skitassen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en functies. Hier zijn enkele veelvoorkomende types skitassen:

Rugzakken
Deze tassen zijn ontworpen om op je rug te dragen en zijn handig voor het dragen van ski- of snowboarduitrusting tijdens het wandelen naar de piste. Ze hebben vaak gewatteerde schouderbanden en meerdere compartimenten om spullen georganiseerd te houden.

Duffeltassen
Dit zijn ruime tassen met één groot compartiment voor het opbergen van ski- of snowboarduitrusting en andere benodigdheden. Ze zijn vaak gemaakt van duurzame materialen en hebben handvatten en/of schouderbanden voor gemakkelijk dragen.

Skischoentassen
Deze tassen zijn speciaal ontworpen om je skischoenen in op te bergen en te vervoeren. Ze zijn gemaakt van stevige materialen om je skischoenen te beschermen en hebben vaak extra vakken voor het opbergen van kleinere benodigdheden zoals handschoenen of sokken.

Wieltassen
Dit zijn grote tassen met wieltjes en handvatten voor gemakkelijk vervoer van ski- of snowboarduitrusting. Ze zijn vaak voorzien van meerdere compartimenten en gemaakt van duurzame materialen om bescherming te bieden tijdens het transport.

Skihoezen
Deze tassen zijn specifiek ontworpen om ski's te beschermen tijdens transport. Ze zijn gemaakt van zware materialen en hebben vaak gevoerde vakken om beschadiging van de ski's te voorkomen.

Kenmerken skitas

Kenmerken van een skitas kunnen zijn:

 • Grootte: Skitassen zijn er in verschillende maten, van kleine rugzakken tot grote reistassen. De grootte van de tas hangt af van de hoeveelheid uitrusting die je nodig hebt om mee te nemen.
 • Materiaal: Skitassen zijn meestal gemaakt van duurzame, waterdichte materialen zoals nylon of polyester om je uitrusting te beschermen tegen vocht en sneeuw.
 • Draagbaarheid: Skitassen hebben meestal verstelbare schouderbanden en handvatten om het dragen van de tas zo comfortabel mogelijk te maken. Sommige tassen hebben ook wieltjes, wat handig kan zijn als je veel uitrusting moet meenemen.
 • Compartimenten: Een goede skitas heeft meerdere compartimenten om je uitrusting georganiseerd te houden. Sommige tassen hebben speciale vakken voor skibrillen, handschoenen en helmen.
 • Bescherming: Een skitas moet je uitrusting beschermen tegen beschadiging tijdens het transport. Zoek naar tassen met gevoerde vakken en/of interne bescherming voor je ski's of snowboard.
 • Stijl: Skitassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, dus je kunt er een vinden die past bij jouw persoonlijke stijl.